Elveţia investește 21 miliarde de dolari pentru a construi un depozit de deşeuri nucleare la nord de Zurich

12 Sept. 2022, 17:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Sept. 2022, 17:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Elveţia a confirmat luni că locaţia preferată pentru un depozit subteran de deşeuri nucleare în valoare de 20 de miliarde de franci elveţieni (20,94 miliarde de dolari) este o zonă situată la nord de Zurich, aproape de graniţa cu Germania, scrie ZF.

Compania care se află în spatele proiectului de stocare a deşeurilor nucleare ale ţării pentru cel puţin următorii 200.000 de ani, Cooperativa Naţională pentru Depozitarea Deşeurilor Radioactive (NAGRA), a propus nordul Laegern pentru acest amplasament, care ar trebui să devină operaţional în 2050, conform Reuters.

În urma unui proces de evaluare care a durat 14 ani, NAGRA – înfiinţată de operatorii de centrale nucleare şi de guvern – a declarat că argila opalină găsită în zonă a oferit cea mai mare barieră geologică, cea mai bună stabilitate a rocilor şi un grad ridicat de flexibilitate pentru depozitul subteran, în comparaţie cu celelalte două amplasamente pe care le-a luat în considerare.

„Geologia şi-a spus cuvântul”, a declarat Matthias Braun, directorul executiv al NAGRA, în cadrul unei conferinţe de presă luni, la Berna.

NAGRA va solicita o licenţă guvernamentală pentru acest sistem, care este destinat să stocheze deşeurile provenite de la cele patru centrale nucleare din Elveţia, la sfârşitul anului 2024, urmând ca parlamentul şi guvernul elveţian să decidă cu privire la aprobare în 2029.

De asemenea, problema ar putea fi supusă unui referendum.

Despăgubirile pentru regiunile afectate, inclusiv în Germania, nu au fost încă stabilite.

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău