Evenimente cheie din lumea criptomonedelor din ultima săptămână: întâlnirea din Dorsey și Musk, Binance în UK și altele

29 Iun. 2021, 11:45
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iun. 2021, 11:45 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

După un flux de rapoarte privind reprimarea reînnoită a Chinei în ceea ce privește extragerea criptomonedelor pe 21 iunie, Bitcoin a scăzut sub 30.000 de dolari săptămâna trecută. Alte criptomonede de top după valoarea de piață, inclusiv eterul, au fost, de asemenea, afectate.

Iată 5 evenimente importante despre criptomonede care s-au întâmplat în utlima săptămână:

1. Fondatorii criptomonedelor din Africa de Sud dispar împreună cu Bitcoin în valoare de miliarde de dolari

Ameer și Raees Cajee, fondatorii Africrypt, cel mai mare schimb de criptomonede din Africa de Sud, au dispărut, cu tot cu Bitcoin în valoare de miliarde de dolari, a raportat miercuri Bloomberg.

În aprilie, când Bitcoin se tranzacționa la aproximativ 60.000 de dolari pe monedă, Africrypt i-a avertizat pe clienți cu privire la un hack cu aproximativ 69.000 de bitcoin lipsă, potrivit Bloomberg. La acea vreme, valoarea totaliza aproximativ 3,6 miliarde de dolari, dar Africrypt a cerut clienților să nu alerteze forțele de ordine.

Dacă nu va fi recuperat, ar fi cea mai mare pierdere într-o înșelătorie cu criptomonede până în prezent.

2. Andreessen Horowitz lansează un fond criptografic de 2,2 miliarde de dolari

Andreessen Horowitz, o firmă de capital de risc din Silicon Valley fondată de Marc Andreessen și Ben Horowitz, a anunțat joi noul său fond de criptomonede de 2,2 miliarde de dolari.

„Mărimea acestui fond vorbește despre dimensiunea oportunității care ne este oferită: Crypto nu este doar viitorul finanțelor, ci, la fel ca în cazul internetului în primele zile, este pregătit să transforme toate aspectele vieții noastre”, a spus firma în o postare pe blog.

3. El Salvador va oferi bitcoin gratuit cetățenilor săi

Joi, Nayib Bukele, președintele El Salvador, a anunțat că legea recent adoptată a țării prin care Bitcoin devine monedă legală va intra în vigoare pe 7 septembrie.

„Această lege este făcută pentru a genera locuri de muncă, pentru a genera investiții”, a spus Bukele.

Ca parte a efortului său de a promova adoptarea bitcoinului, Bukele a oferit fiecărui cetățean adult o sumă de 30 USD în valoare de bitcoin gratuit. Pentru a primi bitcoinul gratuit, cetățenii vor trebui să se înscrie la aplicația de portofel de criptomonede sponsorizată din țară, Chivo.

4. Elon Musk și Jack Dorsey sunt de acord să vorbească despre bitcoin la un eveniment din iulie

Joi, CEO-ul Twitter și Square Jack Dorsey a promovat un eveniment numit „Cuvântul B”, care va avea ca scop încurajarea companiilor și investitorilor instituționali să adopte bitcoin, potrivit site-ului său web. Evenimentul este programat să aibă loc pe 21 iulie. La eveniment vor Dorsey,  Cathie Wood, de la ARK Invest și Elon Musk.

Musk și-a continuat sprijinul față de altcoins precum dogecoin, o criptomonedă inspirată de meme care a început ca o glumă. Luni, Musk a trimis un tweet în sprijinul unei propuneri de taxe dogecoin de către dezvoltatorii principali ai monedei digitale, ceea ce ar fi mărit prețul dogecoinului.

5. Binance este interzis în Mare Britanie

Sâmbătă, autoritatea de reglementare a piețelor din Marea Britanie a anunțat că interzice Binance, cel mai mare schimb de criptomonede din lume prin volum de tranzacționare. Acest lucru se întâmplă după ce Binance nu a îndeplinit cerințele privind spălarea banilor din partea Autorității de Conduită Financiară din Marea Britanie sau FCA, a raportat CNBC.

În ciuda acestui fapt, Binance ar putea oferi în continuare tranzacționare criptografică prin intermediul site-ului său din Marea Britanie, deoarece firmele neînregistrate pot interacționa în continuare cu consumatorii din țară.

6. Miliardarul Ricardo Salinas Pliego spune că Banco Azteca lucrează pentru a accepta bitcoin

Duminică, miliardarul Ricardo Salinas Pliego a scris pe Twitter că el și banca sa, Banco Azteca, „lucrează pentru a fi prima bancă din Mexic care acceptă #bitcoin”.

După această știre, prețul bitcoin a crescut și s-a tranzacționat în jurul valorii de 34.200 USD în după-amiaza zilei de luni, potrivit CoinMarketCap.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 12:36 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Când pandemia COVID-19 a forțat milioane de oameni să renunțe la locul de muncă, comercianții cu amănuntul au văzut creșteri ale cererii de produse care erau deosebit de populare în rândul persoanelor care se aflau în casele lor.

Această cerere i-a ajutat să obțină profituri record în timpul pandemiei, inclusiv giganți cu amănuntul precum Amazon și Walmart, precum și un elev de 16 ani de liceu din Hopewell, New Jersey, pe nume Max Hayden.

Hayden și-a intensificat forța de revânzare a articolelor pe Amazon și alte piețe online în 2020, în tonul profiturilor cu șase cifre. De fapt, prin direcționarea specifică a produselor pe care le știa că vor avea o cerere mare și o ofertă scurtă în diferite puncte ale pandemiei – de la piscine supraterane în perioada verii, la încălzitoarele de terasă din toamna trecută, dar niciodată de necesități pandemice, spune el.

Băiatul a reușit să vândă produse în valoare de peste 1,7 milioane de dolari ca vânzător pe Amazon Marketplace în 2020.

Dacă ar fi să luăm în considerare și celelalte piețe online în care a vândut articole, cum ar fi Facebook Marketplace și Craigslist, Hayden a obținut venituri de peste 2 milioane de dolari anul trecut, revândând articole populare.

După ce a luat în calcul costurile precum transportul și prețurile originale de vânzare cu amănuntul ale produselor, Max spune că a obținut un profit total pentru anul de „aproximativ 110.000 USD pentru mine”.

În septembrie, Hayden și-a înregistrat oficial afacerea ca societate cu răspundere limitată sau LLC, numită MH Book Store. Acum este un CEO de 16 ani.

Un tânăr antreprenor

Deși are abia 16 ani, tânărul a vândut jucării pe eBay în clasa a V-a și apoi, în școala medie, a câștigat bani vândând bomboane și alte dulciuri colegilor săi.

„Am fost arestat de vreo două ori pentru că am vândut filete fidget [la școală], dar de acolo am vândut filatori fidget la târgul din oraș și apoi online”, spune el.

„Max a avut întotdeauna un spirit antreprenorial”, spune mama sa, Jennifer Hayden, care lucrează ca asociat client pentru o instituție financiară (tatăl lui Max, numit și Max, este arhitect). „A iubit banii și este foarte creativ. Și cred că cei doi împreună sunt un fel de ceea ce l-a adus acolo unde se află astăzi ”.

Actuala afacere de revânzare online a lui Hayden a început cu adevărat în 2019, începând cu produse de revânzare populare, cum ar fi adidași. A început cu doar aproximativ 300 de dolari din banii lui.

„Am început cu banii de la ziua mea, lucruri de genul acesta”, spune Hayden, adăugând că nu a trebuit să împrumute niciodată bani de la părinți pentru a-și finanța afacerea.

În ultimul an, însă, afacerea lui Hayden a devenit supraîncărcată. Multe articole pe care le vinde online au un preț dublu față de prețul de vânzare cu amănuntul, spune Hayden, dar uneori pot chiar să aducă o majorare de până la 400% dacă produsul are o cerere deosebit de mare.

Pe acest front, Hayden primește ajutor de la mai multe grupuri la care s-a alăturat pe platforma de mesagerie Discord, unde distribuitorii împărtășesc sfaturi despre ce produse să vizeze și care comercianți cu amănuntul ar putea avea în continuare un articol fierbinte în stoc. Membrii grupului Discord plătesc taxe lunare pentru calitatea de membru, iar Hayden spune că costul variază de obicei de la 20 USD la 100 USD pe lună pentru fiecare grup, dar merită să vă ajutați cu alți revânzători.

Hayden spune că își petrece adesea ore întregi cercetând ce produse se revând cu mult mai mult decât prețurile lor de vânzare cu amănuntul, indiferent dacă este vorba de Discord sau de studierea datelor furnizate de Amazon Marketplace vânzătorilor săi.

„La începutul pandemiei, am vândut lucruri precum console Nintendo Switch și camere web pentru persoane cu copii, astfel încât să poată lucra de acasă și să meargă la școală de acasă”, explică Hayden. „Multe dintre aceste articole se vindeau toate, precum și echipamente pentru exerciții la domiciliu și chiar uneori mașini de cusut și producători de pâine, lucruri pe care oamenii le făceau după ce erau blocați acasă.”

„După școală și muncă, mergeam la diverse Wal-Marts și Targets și [Max ar cumpăra cât mai multe bazine pe care le-am putea încadra în spatele mașinii”, spune Jennifer Hayden.

„Venea toamna, am început să vând încălzitoare de terasă, deoarece încălzitoarele de terasă erau necesare pentru întrunirile în aer liber”, spune Max. Au existat [o mulțime] de limite la adunările interioare din toamnă.”

Hayden este foarte conștient de faptul că succesul său în afaceri a venit într-un moment în care mulți alții s-au luptat în mijlocul pandemiei. Dar, în același timp, la fel ca alte companii online care au prosperat în 2020 (de la giganți precum Amazon la întreprinderile mici care au pivotat pentru a se concentra pe comerțul electronic), Hayden simte, de asemenea, că pur și simplu a văzut o oportunitate bună de afaceri și a profitat de ea.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală