„Everyone Is Awesome”! Lego susține comunitatea trans și a lansat un set de jucării LGBTQ+

20 Mai 2021, 18:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Mai 2021, 18:41 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Producătorul de jucării LEGO a lansat un set de jucării LGBT+.

Producătorul de jucării danez a lansat un set dedicat comunității LGBTQ plus. Culorile dungilor au fost alese pentru a reflecta steagul curcubeu original, alături de albastru pal, alb și roz reprezentând comunitatea trans și negru și maro pentru a recunoaște diversitatea tonurilor pielii și a fundalurilor din comunitatea LGBT+.

Singura figurină care are un gen distinct este cea purpurie, dedicată comunității drag queens.

„Copiii se acceptă mult mai ușor unul pe altul și felul de a fi al fiecăruia, cred că este unul dintre lucrurile pe care le putem învăța de la copii, să mergem, să ne distrăm, să fim deschiși unul față de toți ceilalți. Lumea ar fi un loc mai fericit, mai incluziv și mai iubitor”, a declarat Matthew Ashton, vicepreşedintele de design Lego.

„Crescând ca un copil LGBTQ + – mi s-a spus cu ce ar trebui să mă joc, cum să merg, cum să vorbesc, cu ce să îmbrac – mesajul pe care l-am primit întotdeauna a fost că cumva am„ greșit ””, a spus el. „Încercarea de a fi cineva pe care nu am fost a fost obositoare. Îmi doresc, în copilărie, să mă uit la lume și să mă gândesc: „Va fi bine, există un loc pentru mine”. Mi-aș dori să văd o declarație incluzivă care să spună „toată lumea este minunată”. ”

 

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău