Export Morning: Exportatorii din Moldova invitați să descopere potențialul Pieței Britanice. Există export după BREXIT?

26 Oct. 2021, 10:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
26 Oct. 2021, 10:48 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Companiile din Republica Moldova interesate să-și exporte produsele pe piața Marii Britanii sunt invitația pe 28 octombrie la o nouă ediție „Export Morning”, organizat de Agenția de Investiții „Invest Moldova” și dedicat exportatorilor autohtoni, în vederea creșterii competențelor și capacităților de export ale acestora. Participarea la eveniment necesită înscriere prealabilă.

Piața de desfacere a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este una importantă pentru companiile din Republica Moldova, fiind o putere comercială internațională majoră, cu cea de-a cincea cea mai mare economie din lume. Situându-se pe locul 17 printre principalii parteneri comerciali ai R. Moldova, piața britanică presupune multiple oportunități de dezvoltare pentru antreprenorii autohtoni.

„Export Morning: Există export după BREXIT?”

Sesiunea din 28 octombrie se va desfășura sub genericul „Export Morning: Există export după BREXIT?”. La eveniment vor participa reprezentanți ai corpului diplomatic din cele două țări, specialiști în domeniul exporturilor și manageri din cadrul companiilor britanice, care vor vorbi despre cele mai eficiente modalități de a stabili legături comerciale de durată, profilul afacerilor de succes, piața de desfacere, dar și despre provocările pe care le pot întâmpina producătorii în încercarea de a accesa această piață și modalitățile de a le depăși. De asemenea, participanții vor putea interacționa cu producătorii autohtoni, care au deja experiență de comercializare a produselor pe piața britanică și vor afla care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă.

Cine poate participa?

La eveniment pot participa toți antreprenorii care încearcă să-și dezvolte afacerile pe o piață externă de desfacere, fie că este vorba de textile, îmbrăcăminte, porumb, semințe și sticle, acestea fiind principalele categorii de produse exportate în Marea Britanie.

Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în anul 2020, a înregistrat suma de 92,9 mil. USD.

Pentru a participa la „Export Morning” vă puteți înregistra completând FORMULARUL.

Doar participanții înregistrați la eveniment vor putea interacționa în cadrul sesiunii, beneficiind ulterior și de materialele prezentate.
Totodată, evenimentul va putea fi urmărit live pe pagina de facebook a Agenției de Investiții „Invest Moldova”.

Realitatea Live

09 Sept. 2024, 16:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
09 Sept. 2024, 16:19 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Potrivit celui mai recent studiu Deloitte, cele mai bogate familii din lume vor ajunge să controleze averi de 9.500 mii mld. dolari până în 2023, pe măsură ce firmele de wealth management ale miliardarilor se dezvoltă agresiv şi ajung să rivalizeze cu fondurile de investiţii, scrie Bloomberg.

Spre comparaţie, economii puternic dezvoltate din Europa precum Marea Britanie, Germania sau Franţa controlează împreună aproximativ 9 mii mld. dolari.

Conform raportului, această cifră ar reprezenta un salt de 73% faţă de suma actuală estimată la  5,5 mii mld. dolari controlată de şefii afacerilor de familie. Se preconizează că numărul firmelor de investiţii controlate de bogaţi va creşte cu o treime în aceeaşi perioadă, depăşind 10.000 de unităţi.

Firmele de wealth management îşi fac tot mai des loc în piaţă şi ajungă să influenţeze alte companii, fiind în unele cazuri responsabile de schimbarea unui CEO şi de noile direcţii pe care un business le adoptă.

Regulile mai permisive impuse acestor firme şi potenţialul ca comportamentul lor investiţional să aibă un impact toxic au fost pe deplin puse în evidenţă de implozia din 2021 a gigantului de investiţii Archegos Capital Management al lui Bill Hwang.

Firmele de wealth management ale bogaţilor intervievate în raportul Deloitte aveau în medie doar 15 angajaţi, gestionând active în valoare de 2 miliarde de dolari. Doar aproximativ o treime erau conduse de o persoană din afara familiei.

„Poate fi cu siguranţă riscant să gestionezi o avere atât de mare. Firmele de investiţii ale miliardarilor trebuie să fie foarte atente în privinţa persoanelor pe care le aduc în boardul companiei” declarat Rebecca Gooch, şef global al departamentului de analiză pentru Deloitte Private.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău