Export Morning: Exportatorii din Moldova invitați să descopere potențialul Pieței Britanice. Există export după BREXIT?

26 Oct. 2021, 10:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Oct. 2021, 10:48 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Companiile din Republica Moldova interesate să-și exporte produsele pe piața Marii Britanii sunt invitația pe 28 octombrie la o nouă ediție „Export Morning”, organizat de Agenția de Investiții „Invest Moldova” și dedicat exportatorilor autohtoni, în vederea creșterii competențelor și capacităților de export ale acestora. Participarea la eveniment necesită înscriere prealabilă.

Piața de desfacere a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este una importantă pentru companiile din Republica Moldova, fiind o putere comercială internațională majoră, cu cea de-a cincea cea mai mare economie din lume. Situându-se pe locul 17 printre principalii parteneri comerciali ai R. Moldova, piața britanică presupune multiple oportunități de dezvoltare pentru antreprenorii autohtoni.

„Export Morning: Există export după BREXIT?”

Sesiunea din 28 octombrie se va desfășura sub genericul „Export Morning: Există export după BREXIT?”. La eveniment vor participa reprezentanți ai corpului diplomatic din cele două țări, specialiști în domeniul exporturilor și manageri din cadrul companiilor britanice, care vor vorbi despre cele mai eficiente modalități de a stabili legături comerciale de durată, profilul afacerilor de succes, piața de desfacere, dar și despre provocările pe care le pot întâmpina producătorii în încercarea de a accesa această piață și modalitățile de a le depăși. De asemenea, participanții vor putea interacționa cu producătorii autohtoni, care au deja experiență de comercializare a produselor pe piața britanică și vor afla care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă.

Cine poate participa?

La eveniment pot participa toți antreprenorii care încearcă să-și dezvolte afacerile pe o piață externă de desfacere, fie că este vorba de textile, îmbrăcăminte, porumb, semințe și sticle, acestea fiind principalele categorii de produse exportate în Marea Britanie.

Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în anul 2020, a înregistrat suma de 92,9 mil. USD.

Pentru a participa la „Export Morning” vă puteți înregistra completând FORMULARUL.

Doar participanții înregistrați la eveniment vor putea interacționa în cadrul sesiunii, beneficiind ulterior și de materialele prezentate.
Totodată, evenimentul va putea fi urmărit live pe pagina de facebook a Agenției de Investiții „Invest Moldova”.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău