Export Morning: Exportatorii din Moldova invitați să descopere potențialul Pieței Britanice. Există export după BREXIT?

26 Oct. 2021, 10:48
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Oct. 2021, 10:48 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Companiile din Republica Moldova interesate să-și exporte produsele pe piața Marii Britanii sunt invitația pe 28 octombrie la o nouă ediție „Export Morning”, organizat de Agenția de Investiții “Invest Moldova” și dedicat exportatorilor autohtoni, în vederea creșterii competențelor și capacităților de export ale acestora. Participarea la eveniment necesită înscriere prealabilă.

Piața de desfacere a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este una importantă pentru companiile din Republica Moldova, fiind o putere comercială internațională majoră, cu cea de-a cincea cea mai mare economie din lume. Situându-se pe locul 17 printre principalii parteneri comerciali ai R. Moldova, piața britanică presupune multiple oportunități de dezvoltare pentru antreprenorii autohtoni.

“Export Morning: Există export după BREXIT?”

Sesiunea din 28 octombrie se va desfășura sub genericul “Export Morning: Există export după BREXIT?”. La eveniment vor participa reprezentanți ai corpului diplomatic din cele două țări, specialiști în domeniul exporturilor și manageri din cadrul companiilor britanice, care vor vorbi despre cele mai eficiente modalități de a stabili legături comerciale de durată, profilul afacerilor de succes, piața de desfacere, dar și despre provocările pe care le pot întâmpina producătorii în încercarea de a accesa această piață și modalitățile de a le depăși. De asemenea, participanții vor putea interacționa cu producătorii autohtoni, care au deja experiență de comercializare a produselor pe piața britanică și vor afla care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă.

Cine poate participa?

La eveniment pot participa toți antreprenorii care încearcă să-și dezvolte afacerile pe o piață externă de desfacere, fie că este vorba de textile, îmbrăcăminte, porumb, semințe și sticle, acestea fiind principalele categorii de produse exportate în Marea Britanie.

Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în anul 2020, a înregistrat suma de 92,9 mil. USD.

Pentru a participa la “Export Morning” vă puteți înregistra completând FORMULARUL.

Doar participanții înregistrați la eveniment vor putea interacționa în cadrul sesiunii, beneficiind ulterior și de materialele prezentate.
Totodată, evenimentul va putea fi urmărit live pe pagina de facebook a Agenției de Investiții “Invest Moldova”.

Realitatea Live

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei