Fără provizii, echipament sau armament, soldaţii ruşi se duc pe front să moară în Ucraina fără vreo şansă

17 Oct. 2022, 18:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Oct. 2022, 18:30 // Actual //  Lupu Eduard

Pe măsură ce Rusia încearcă să-şi consolideze liniile de apărare, noi rapoarte ies la suprafaţă despre soldaţii tineri care mor în luptă după ce au primit doar câteva zile de antrenament, scrie Business Insider.

După ce a suferit pierderi grele împotriva forţelor armate ucrainene, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o mobilizare parţială a armatei ţării în septembrie. Mişcarea a invocat 300.000 de rezervişti pe câmpul de luptă din Ucraina. Până acum, au fost mobilizaţi numai 222.000 de militari în rezervă.

Kelsey Vlamis şi Erin Snodgrass, de la Insider, au raportat anterior că mişcarea lui Putin de a îngroşa rândurile armatei ruse nu va schimba, cel mai probabil, cursul războiului, în care ucrainenii au obţinut numeroase victorii în ultimele luni.

Putin a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că 16.000 de noi recruţi au fost dislocaţi pe frontul din Ucraina. Unii dintre aceşti recruţi au la activ mai puţin de 10 zile de pregătire militară, a raportat Times.

Pe măsură ce armata ucraineană continuă să avanseze, ignorarea pregătirii corespunzătoare a soldaţilor ar putea ca, pe termen lung, să se întoarcă sever împotriva Rusiei, generând consecinţe usturătoare pe câmpul de luptă, au declarat experţii pentru Times.

Recruţii s-au plâns şi de condiţiile de viaţă necorespunzătoare cu care s-au confruntat de când au fost recrutaţi.

Un utilizator de pe reţelele de socializare a susţinut că soldaţii ruşi trăiesc în „condiţii inumane” şi că trebuie să-şi procure singuri mâncarea, a raportat Times. Alţi combatanţi s-au plâns că nu au niciun pic de experienţă în folosirea unei arme de foc.

„Soldaţii sunt fără mitraliere, fără haine, fără pantofi, fără nimic!…”, a spus un observator, potrivit Times. „Jumătate dintre ei sunt mahmuri, bătrâni şi stau să moară – Sunt efectiv carne de tun”.

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău