Fără provizii, echipament sau armament, soldaţii ruşi se duc pe front să moară în Ucraina fără vreo şansă

17 Oct. 2022, 18:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Oct. 2022, 18:30 // Actual //  Lupu Eduard

Pe măsură ce Rusia încearcă să-şi consolideze liniile de apărare, noi rapoarte ies la suprafaţă despre soldaţii tineri care mor în luptă după ce au primit doar câteva zile de antrenament, scrie Business Insider.

După ce a suferit pierderi grele împotriva forţelor armate ucrainene, preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o mobilizare parţială a armatei ţării în septembrie. Mişcarea a invocat 300.000 de rezervişti pe câmpul de luptă din Ucraina. Până acum, au fost mobilizaţi numai 222.000 de militari în rezervă.

Kelsey Vlamis şi Erin Snodgrass, de la Insider, au raportat anterior că mişcarea lui Putin de a îngroşa rândurile armatei ruse nu va schimba, cel mai probabil, cursul războiului, în care ucrainenii au obţinut numeroase victorii în ultimele luni.

Putin a declarat, vineri, la o conferinţă de presă, că 16.000 de noi recruţi au fost dislocaţi pe frontul din Ucraina. Unii dintre aceşti recruţi au la activ mai puţin de 10 zile de pregătire militară, a raportat Times.

Pe măsură ce armata ucraineană continuă să avanseze, ignorarea pregătirii corespunzătoare a soldaţilor ar putea ca, pe termen lung, să se întoarcă sever împotriva Rusiei, generând consecinţe usturătoare pe câmpul de luptă, au declarat experţii pentru Times.

Recruţii s-au plâns şi de condiţiile de viaţă necorespunzătoare cu care s-au confruntat de când au fost recrutaţi.

Un utilizator de pe reţelele de socializare a susţinut că soldaţii ruşi trăiesc în „condiţii inumane” şi că trebuie să-şi procure singuri mâncarea, a raportat Times. Alţi combatanţi s-au plâns că nu au niciun pic de experienţă în folosirea unei arme de foc.

„Soldaţii sunt fără mitraliere, fără haine, fără pantofi, fără nimic!…”, a spus un observator, potrivit Times. „Jumătate dintre ei sunt mahmuri, bătrâni şi stau să moară – Sunt efectiv carne de tun”.

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:24 // Actual //  Lupu Eduard

Grecia, țara elenă cu mii de insule, care mai de care mai spectaculoase, continuă să surprindă turiștii dornici să exploreze comorile ascunse ale naturii.

La aproximativ 15 kilometri sud de Creta, există o insulă nelocuită, numită Chrissi, care are plaje exotice și o natură protejată, ce este supranumită ”Insula de aur a Cretei”, conform discovergreece.com.

Numele vine de la culoarea nisipului care strălucește de-a dreptul pe toate plajele. Insula este foarte mică, având o suprafață de circa 6 kilometri pătrați și o lungime de numai 7 kilometri. Apa este foarte limpede, are scoici colorate și în aer plutește mirosul de cedru.

Insula nu a fost întotdeauna părăsită. Chrissi a fost locuită în epoca bronzului și în cea romană. Dar istoria sa este mai degrabă legată de natură decât de oameni.

Scufundată în urmă cu aproximativ 350.000 de ani, acum abundă în scoici fosilizate și are una dintre cele mai mari păduri naturale de cedru din Europa, la care se adaugă peste 120 de specii de păsări migratoare. Face parte din rețeaua Natura 200, adică este un mediu protejat în Europa.

Se organizează numeroase excursii cu barca de la insula Creta pe insula Chrissi, drept urmare este accesibilă și ușor de explorat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău