„Fii bărbat, întoarce-te”. Ce le-a răspuns Usatîi celor care au protestat în susținerea lui (VIDEO)

18 Iul. 2021, 14:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
18 Iul. 2021, 14:09 // Actual //  Otilia Cotruța

La Bălți, peste 100 de persoane s-au adunat la un miting în fața Primăriei în sprijinul liderului Partidului nostru, Renato Usatîi. Protestatarii au povestit pe câți oameni i-a ajutat Usatii ca primar al Bălți și cât a făcut pentru oraș. Un jurnalist de la un canal local de televiziune care a fost prezent la miting a citit un mesaj de la Usatîi, în care cerea cetățeilor să nu mai meargă la mitinguri, de vreme ce își făcuse alegerea.

„Domnule Renato, vino. Tu ești liderul, nu putem aduna destui oameni. Dacă ai fi în Bălți, toți locuitorii te-ar urma. Fii bărbat, întoarce-te ”, a spus unul dintre participanții la protest.

Publicul a scandat: „Renato”, „Renato, avem nevoie de tine, nu ne părăsi”, însoțit de aplauze.

Un jurnalist de la postul de televiziune din Bălți care a fost prezent la miting a citit un mesaj de la Usatîi, pe care a cerut să-l transmită protestatarilor, scrie Newsmaker.

„Stimați locuitori din Bălți, vă mulțumesc pentru sprijinul și recunoașterea rezultatelor pozitive din oraș, realizate timp de 6 ani. În cele mai dificile momente, mi-ați dat puterea de a lupta cu sistemul de corupție mafiotă care ne-a jefuit orașul și țara. Toată experiența acumulată, cunoștințele și banii câștigați în afara Moldovei, i-am investit dezinteresat în orașul nostru și în alte localități ale țării. Tocmai am dat o datorie rădăcinilor mele. (…) Fiecare dintre noi a făcut alegerea pe 11 iulie și fiecare dintre noi va continua să trăiască cu ea. Recunosc alegerea majorității și vă rog să respectați alegerea mea. Vă îndemn să nu mai mergeți la mitinguri în sprijinul meu. Alegerea a fost deja făcută. (…)În august, la o întâlnire cu dumneavoastră, voi semna scrisoarea de demisie. Dar toată viața mea voi servi numai țara noastră ”, a spus Usatîi prin mesajul său.

 

De menționat că pe data de 12 iulie, după ce au fost anunțate rezultatele alegerilor parlamentare, Renato Usatîi a anunțat că demisionează din funcția de primar al Bălți și cea de președinte al Partidului Nostru. El a spus că este dezamăgit de rezultatele votării la Bălți: „Ceea ce s-a întâmplat [în ziua alegerilor] la Bălți m-a surprins. Majoritatea locuitorilor din Bălți nu au crezut în politica unor cazuri specifice, ci în diferite falsuri. […] Întrucât oamenii din Bălți își doresc alți politicieni, lăsați-i să aleagă un nou primar,. Demisionez după ce revin din concediu”, a spus Usatîi.

Blocul Renato Usatîi nu a intrat în Parlament, câștigând 4,1%, în timp ce pragul electoral pentru blocuri a fost de 7%. La Bălți, blocul Renato Usatii a ocupat locul trei, câștigând 22,69%. Majoritatea voturilor au fost acordate blocului PCRM-PSRM – 40,17%, iar Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a acumulat 27,34%.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală