Firma de criptomonede Coinbas evaluată la un preț mai mare decât gigantul petrolier BP. Care este motivul

15 Apr. 2021, 14:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
15 Apr. 2021, 14:53 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Firma de criptomonede Coinbase, care efectuează o bursă de top pentru tranzacționarea Bitcoin și a altor monede digitale, a atins o valoare de piață de aproape 100 miliarde dolari (72,5 miliarde lire sterline) în listarea sa pe piața de valori.

Evaluarea inițială a plasat Coinbase în fața multor firme bine cunoscute, cum ar fi gigantul petrolier BP și bursele cheie, scrie BBC.

Listarea a fost văzută ca fiind cel mai recent pas către criptomonedele care obțin o acceptare mai largă în rândul investitorilor tradiționali.

Prețul Bitcoin a crescut cu peste 300% anul trecut – și a crescut și mai mult în 2021 – în timp ce firmele, precum Tesla, Mastercard și BlackRock, au dezvăluit planuri de a încorpora monedele digitale în afacerile lor. Marți a atins un record de peste 63.000 de dolari, înaintea listei Coinbase.

Coinbase a fost fondată în 2012 și avea peste 56 de milioane de utilizatori în peste 100 de țări și deținea active de 223 miliarde USD la sfârșitul lunii martie.

Acesta a raportat venituri estimate de 1,8 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului 2021 – mai mult decât totalul său pentru tot 2020 – pe măsură ce dobânda pentru Bitcoin și alte monede digitale a crescut.
Comparativ cu 2018, când investitorii au considerat că Coinbase valorează 8 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare privată, valoarea companiei a crescut de peste zece ori.

Listarea de miercuri a făcut ca co-fondatorul și directorul executiv al Coinbase, Brian Armstrong, să fie unul dintre cei mai bogați oameni din lume. În vârstă de 38 de ani, fost inginer software Airbnb, deține o acțiune de aproximativ 21% în companie.

Pentru investitorii externi, cumpărarea acțiunilor din Coinbase este văzută ca o modalitate potențial mai puțin riscantă de a intra în activitatea de pe piața criptografică, fără a investi direct în Bitcoin sau alte monede digitale, care au atras avertismente de la autoritățile de reglementare financiare.

Realitatea Live

01 Nov. 2024, 16:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
01 Nov. 2024, 16:54 // Actual //  Ursu Victor

După ce șeful aeroportului Iași a anunțat că zborul Iași – Dubai este considerat nerentabil conform studiilor de piață, compania Wizz Air a deschis recent o nouă cursă Chișinău – Abu Dhabi, inaugurată pe 27 octombrie. Această nouă rută oferă trei frecvențe săptămânale, în zilele de miercuri, vineri și duminică, cu prețuri începând de la 69,99 euro.

Strategia Wizz Air de a extinde zborurile de la Chișinău este evidentă, având în vedere că compania a lansat nu mai puțin de 16 zboruri externe în sezonul de iarnă, în timp ce aeroportul din Iași beneficiază doar de un singur nou zbor (spre Malmö, Suedia), care înlocuiește o cursă recent desființată către Copenhaga, scrie topiasi.ro.

O analiză comparativă a numărului de curse externe scoate în evidență disparitățile dintre cele două aeroporturi. Aeroportul Chișinău operează în prezent 44 de zboruri externe, gestionate de 26 de companii, în contrast cu cele 24 de zboruri de la Iași, operate de doar 5 companii.

De asemenea, la Iași, Wizz Air controlează aproximativ 80% din trafic, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la viitorul zborurilor de la acest aeroport. Dacă noul zbor Chișinău – Abu Dhabi se dovedește a fi profitabil, există riscul ca Wizz Air să renunțe la rutele de la Iași în favoarea celor din Chișinău, amplificând astfel discrepanțele dintre cele două aeroporturi.

Această situație sugerează o concurență acerbă între cele două aeroporturi, fiecare încercând să atragă mai multe zboruri și pasageri. În timp ce Chișinău se prezintă ca un hub în expansiune, Iași se confruntă cu provocări semnificative în a-și menține relevanța pe piața zborurilor internaționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău