(FOTO) Ce purtăm în sezonul de primăvară-vară? 5 trenduri fierbinți

15 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Timpulde afară se încălzește, ceea ce înseamnă că trebuie deja să renunțăm la hainele călduroase. Iar ca să fii în pas cu moda trebuie să urmărești ultimele tendințe din fashion. Iată care sunt piesele vestimentare care trebuie să apară în lista ta de cumpărături pentru sezonul de primăvară-vară.

1. Sacou oversize 

Stilul supradimensionat continuă să fie actual.  Designerii consideră că sacourile voluminoase pot fi considerate ca piese de bază: pot fi combinate cu pantaloni, blugi, fuste și chiar rochii de seară. Aceste tipuri de sacouri, pe lângă faptul că sunt actuale mai sunt și comode. De asemenea, pot fi găsite foarte ușor în magazine.

 

2. Rochii și fuste maxi

În acest an confortul este în trend. Iată de ce dacă vei alege o rochie sau o fustă maxi nu vei da greș. Pot fi purtate cu încălțăminte cu toc stabil.

3.  Pantaloni largi

Un adevărat must-have al sezonului. Chiar dacă sunteți obișnuiți cu blugi skinny skinny sau pantaloni „țigară”, în această primăvară merită să vă procurați o pereche pantaloni largi. Culoarea și materialul nu contează. Designerii insistă doar pe o potrivire înaltă sau medie și pe o lungime aproape de podea.

4. Topuri fără bretele 

Sunt perfecte pentru sezonul cald și îți vor pune în evidență trăsăturile frumoase ale corpului.

5. Corset 

Aceste piese vestimentare pline de feminitate își găsesc locul în garderoba ta în acest an. Dacă vrei să adaugi feminitate în ținutele tale, un corset este potrivit.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău