Fiul autorului dronei ucigașe locuiește la Londra, într-un apartament de lux. Lucrează la ONU în probleme de dezarmare

23 Iul. 2023, 07:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2023, 07:14 // Actual //  Lupu Eduard

Lavrenti, 25 de ani, fiul lui Aleksandr Zaharov, proprietarul și designerul principal al companiei Zala Aero, compania care fabrică drona rusească Lancet-3 și înarmează trupele Kremlinului cu astfel de drone, locuiește la Londra, cu mama sa, într-un apartament de 1,7 milioane de euro, și lucrează la  Institutul Națiunilor Unite pentru Cercetare în Dezarmare (UNIDIR), a dezvăluit portalul rus independent.

Dronele Lancet au devenit pe parcursul războiului din Ucraina un atu notabil al armatei ruse, fiind eficiente în atacurile asupra pieselor de artilerie occidentale furnizate armatei ucrainene.

În tot acest timp, Svetlana și Lavrenti, soția și fiul lui Aleksandr Zaharov, creatorul dronelor ucigașe, locuiesc într-un apartament într-un cartier select al Londrei. Imobilul de lux valorează circa 1,7 milioane de euro.

Vede Big Ben-ul pe geam

După cum reiese din registrul imobiliar din Marea Britanie, soții Zharov au achiziționat apartamentul din zona Westminster, la un kilometru de Big Ben și Palatul Buckingham, în 2018.

Pe site-ul agenției imobiliare s-a păstrat un anunț de vânzare a acestui apartament cu fotografii și un plan al apartamentului.

Imobilul are 100 de metri pătrați și trei dormitoare, living, bucătarie și balcon. În apartamentul care are vedere spre Big Ben este o sală de forță.

Potrivit LinkedIn, Lavrenti, fiul cel mic al lui Zharov, locuiește în străinătate cel puțin din 2015, de la vârsta de 16 ani.

În Marea Britanie, a absolvit liceul, are o diplomă de licență University College London în politică, sociologie și studii est-europene și un master în studii de conflict de la London School of Economics.

A lucrat pentru agențiile ONU din New York, Roma și Geneva

Din iulie 2021, Lavrenti a lucrat la agențiile ONU din New York și Roma, iar din mai 2023 la Institutul Națiunilor Unite pentru Cercetare în Dezarmare (UNIDIR) din Geneva, Elveția.

Interesele de cercetare ale lui Lavrenti, conform site-ului UNIDIR, sunt programul de management al armelor și munițiilor, deminarea și accesul la ajutor umanitar.

Svetlana și Lavrenti nu făcut niciun fel de comentariu.

Marea Britanie a impus sancțiuni pentru compania Zalo Aero, dar nu și în privința familiei lui Zaharov.

Aleksandr Zaharov, 62 de ani, dezvoltă și produce drone de peste 15 ani. Cea mai faimoasă este drona-kamikaze Lancet, care atacă direct ținta – tancuri, artileria sau radarele. Drona a fost folosită în Siria și este acum utilizată pe scară largă în războiul din Ucraina.

Zharov este supranumit „al doilea Kalașnikov” în programele televiziunilor naționale din Rusia. Compania sa face parte din grupul Kalaşnikov, dar acțiunile îi aparțin lui Zaharov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău