Fosta șefă a diplomației austriece, care a dansat cu Putin la nunta sa, se mută în orașul natal al președintelui rus

12 Sept. 2023, 11:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
12 Sept. 2023, 11:54 // Actual //  Lupu Eduard

Fosta șefă a diplomației Austriei, Karin Kneissl, a decis să se mute la Sankt Petersburg, Rusia, unde va lucra la un centru academic pe care îl conduce, potrivit agenției de presă rusă TASS.

Karin Kneissl este în prezent conducătoarea centrului academic G.O.R.K.K.I. (Observatorul Geopolitic pentru Problemele Cheie ale Rusiei) de la Universitatea din Sankt Petersburg, orașul natal al președintelui rus, Vladimir Putin. Ea a explicat că decizia de a se muta la Sankt Petersburg a fost luată pentru a se dedica cu mai multă atenție acestei activități academice.

„Am co-fondat centrul G.O.R.K.K.I. și îl conduc. Deoarece este foarte multă muncă acolo și necesită multă atenție, nu pot face acest lucru în trecere, am decis să mă mut la Sankt Petersburg pentru această muncă,” a declarat fosta șefă a diplomației austriece.

Karin Kneissl a fost în atenția presei și în trecut, în special în 2018, când l-a invitat pe președintele rus Vladimir Putin la nunta sa și a dansat cu el. Mai recent, ea a închiriat o casă într-un sat din Rusia și a exprimat într-un interviu că iubește stilul de viață de acolo.

În interviul acordat agenției TASS, Kneissl a criticat președintele francez Emmanuel Macron, a pledat pentru participarea sportivilor ruși la competiții și a exprimat scepticismul cu privire la un summit pentru soluționarea conflictului din Ucraina, afirmând că Kievul nu este dispus să negocieze cu Moscova.

După părăsirea politicii, Kneissl s-a alăturat consiliului de administrație al Rosneft, o companie petrolieră rusă de stat, poziție pe care a părăsit-o ulterior, și a devenit o participantă regulată la emisiunile postului RT, postul internațional de propagandă al Rusiei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău