(FOTO) Căpșunile și cireșele devin mai accesibile pentru moldoveni. Ce prețuri sunt la Piața Centrală astăzi

20 Mai 2022, 14:26
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
20 Mai 2022, 14:26 // Actual //  MD Bani

Întreprinderea Municipală Piața Centrală publică în fiecare zi prețul la fructe, legume și alte produse alimentare. Sezonul fructelor și legumelor proaspete a început deja. Astfel, dacă mergeți la cumpărături la Piața Centrală veți găsi cireșe, căpșuni și multă verdeață.

Vedetele sezonului sunt cireșele și căpșunile, care se ieftinesc în fiecare zi și devin mai accesibile pentru buzunarele moldovenilor. Dacă ieri un kilogram de cireșe costa 70 de lei, astăzi se poate cumpăra și cu 60 de lei. S-au ieftinit și căpșunile care pot fi cumpărate cu 50 de lei pentru un kilogram.

De asemenea, la Piața Centrală veți găsi și verdeață. De exemplu, ceapa verde se vinde cu 4 lei pentru 100 de grame. La fel, o legatura de frunza de salată se vinde cu 4 lei, atât costă și o legătură de rucola. Trei legături de pătrunjel se vând cu 10 lei.

Prețul la roșii și castraveți diferă în funcție de sort și producător. De exemplu, prețul roșiilor variază între 45 și 65 de lei. Castraveții sunt mai ieftini, costând între 30 și 38 de lei.

Deja se vând și cartofi noi, prețul lor poate ajunge și la 30 de lei. Cartofii vechi sunt mai ieftini, poți găsi un kilogram chiar și cu 7 lei.

Veți găsi un asortiment larg de ciuperci la diferite prețuri. A apărut și usturoi, prețul căruia diferă fie 15 lei, fie 80 de lei.

 

Realitatea Live

21 Ian. 2025, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Ian. 2025, 14:28 // Actual //  Ursu Victor

Scrie o știre. Gazprom nu a făcut luni rezervări de capacitate pe luna februarie pe gazoductul transbalcanic pentru a transporta gaze în regiunea transnistreană. Conform calendarului ENTSO-G, licitațiile pentru rezervarea capacităţilor lunare pentru luna următoare se desfăşoară în fiecare a treia zi de luni a lunii curente.

La 20 ianuarie, au fost făcute următoarele rezervări:

-frontiera Turcia – Bulgaria, cca 3.1 mln m3/zi din cca 6.1 mln m3/zi ofertaţi

-frontiera Bulgaria – România, cca 0,7 mln m3/zi din cca 9,7 mln m3/zi ofertaţi

-la frontiera România- Ucraina (Isaccea – Orlovca) a fost ofertată o capacitate de cca 11,5 mln m3/zi, dar nu au fost făcute rezervări

-frontiera România- Moldova (gazoductul Iaşi – Chișinău) au fost rezervate cca 5 mln m3/zi din cei cca 6,1 mln m3/zi scoşi la licitaţie.

Potrivit autorităților din ţările traversate de Coridorul vertical, aceste rezervări au fost făcute de traderi internaționali. Rezervări de capacitate mai pot fi făcute și zilnic, însă acestea vor presupune costuri mai mari.

Amintim că Ministerul Energiei a propus administrației din regiunea transnistreană suport în achiziționarea gazelor naturale de pe bursele europene sau Bursa română de Mărfuri din Chișinău încă în decembrie 2024, anticipând criza umanitară generată în regiunea transnistreană de sistarea unilaterală, contrar prevederilor contractuale, a livrărilor de gaze naturale de către Gazprom.

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală