(FOTO) Cele mai frumoase locuri din România pe care să le vizitezi în această toamnă

22 Sept. 2022, 17:11
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2022, 17:11 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Începutul de toamnă este și cea mai bună perioadă în care să te aventurezi într-o călătorie prin România, pentru a vizita cele mai frumoase obiective turistice. Cu peisaje de-a dreptul impresionante, toamna este sezonul care îți arată în mod natural multe dintre frumusețile naturii. Iată care sunt cele mai frumoase locuri din România pe care să le vizitezi toamna asta.

Lacul Roșu – traseul ideal de vizitat toamna

Lacul Roșu s-a format după prăbușirea unui versant în anul 1838. De atunci, lacul aflat la poalele muntelui Hășmașu Mare oferă o priveliște încântătoare oricărui turist ajuns aici. Vegetația este spectaculoasă, cu foarte multe nuanțe de verde, portocaliu, roșu și galben, ceea ce transformă locul într-unul ideal de vizitat toamna.

Castelul Peleș – simbolul regalității românești

Din lista celor mai frumoase peisaje de toamnă nu trebuie să lipsească nici Castelul Peleș. Obiectivul turistic este considerat unul dintre cele mai frumoase edificii de tip istoric din România. Are 160 de camere, sală de teatru, lojă regală, dar și alte două construcții mai mici imediat în zonă: Pelișorul și Foișorul.

Lacul Colibița – obiectiv turistic din inima Transilvaniei

Aflat în județul Bistrița Năsăud, la poalele munților Călimani, lacul Colibița este punctul de plecare către trasee spectaculoase pentru iubitorii de natură. Aici te vei bucura de priveliști încântătoare, de liniște, aer curat și poți parcurge drumeții montane gata să te impresioneze la fiecare pas.

Pietrele Doamnei – traseul spectaculos din Bucovina

Peisajul bogat al rezervației naturale te va lăsa fără cuvinte. Traseul Pietrele Doamnei este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de vizitat din Bucovina. Este un loc surprinzător, cu vegetație bogată și plante ocrotite de lege, care a fost pentru prima dată escaladat în anul 1921. De atunci, pasionații de natură și cunoscătorii de munte obișnuiesc să viziteze locul și să se încarce cu energie pozitivă.

Delta Dunării – cea mai veche rezervație naturală din România

Un peisaj vechi de peste 700 de ani, dar care încă este spectaculos datorită celei mai impresionante păduri din România, la aproximativ 23 de km de orașul Sulina, pădurea Letea. În Delta Dunării vei descoperi cea mai veche rezervație naturală din România cu o suprafață de peste 3.000 de hectare și cu o mulțime de specii de animale și păsări. Este un paradis natural care îți va umple sufletul de liniște și bucurie.

 

Realitatea Live

02 Oct. 2022, 05:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2022, 05:43 // Actual //  Lupu Eduard

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare cu randament scăzut în Ucraina după o nouă înfrângere majoră pe câmpul de luptă, informează Reuters.

După ce Rusia a confirmat pierderea bastionului său de la Lyman, în estul Ucrainei, Kadîrov i-a criticat pe comandanţi pentru eşecurile lor şi a scris pe Telegram: „După părerea mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea armelor nucleare cu randament scăzut”.

Conducătorul Ceceniei este un susţinător al războiului din Ucraina, forţele cecene făcând parte din avangarda armatei ruse de acolo. Se crede că Kadîrov este un apropiat al lui Putin, care l-a numit la conducerea Ceceniei în 2007.

În mesajul său, Kadîrov l-a descris pe colonelul-general Alexander Lapin, comandantul forţelor ruseşti care luptă la Lyman, drept o „mediocritate” şi a sugerat ca acesta să fie retrogradat.

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă o retragere din Lyman, un bastion important şi un centru logistic pentru forţele ruseşti din regiunea ucraineană Doneţk.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău