(FOTO) Cele mai frumoase plaje din Italia! Cum sunt protejate de numărul mare de turiști

04 Iul. 2022, 10:53
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
04 Iul. 2022, 10:53 // Slider //  MD Bani

Linia de coastă a Sardiniei, renumită pentru întinderile sale curate de nisip și pentru faimoasa sa plajă roz, a început să introducă restricții pentru a se proteja de numărul mare de turiști. Astfel, dacă planificați o vacanță pe plajele italiene, vă puteți aștepta la unele măsuri mai puțin obișnuite.

Budelli: Noi reguli pentru a vizita Spiaggia del Cavaliere

În această vară, pe plajele insulei au fost introduse mai multe reglementări pentru a proteja mediul natural.

Pe aceeași insulă Budelli, plaja Spiaggia del Cavaliere se alătură Spiaggia Rosa în acest an, interzicând statul la plajă, scrie Euronews.com.

La Maddalena, Cala Coticcio și Cala Brigantina limitează numărul de turiști

În arhipelagul La Maddalena, două plaje au acum acces restricționat. Doar 60 de persoane pe zi pot vizita Cala Coticcio și Cala Brigantina pe timpul verii.

Turiștii trebuie să-și rezerve locul online și să plătească trei euro de persoană pentru a accesa plajele cu ghid.

În prezent, vizitele trebuie rezervate contactând direct un ghid local. Autoritățile spun că în curând va fi lansată și o aplicație unde vizitatorii își pot rezerva biletele.

De asemenea, Cala Sisine permite 1.600 de vizitatori zilnic, iar plaja Santa Maria Navarrese este deschisă pentru 1.300. La Cala Mariolu sunt permise 550 de persoane pe zi cu o taxă de un euro de persoană.

În Villasimius, în sud-est, cei care merg pe plajă și care se îndreaptă spre Punta Molentis, Riu Trottu și Portu Sa Ruxi sunt obligați să plătească pentru accesul în parcare. Fiecare vehicul costă 10 euro, la care se adaugă încă un euro pentru fiecare pasager. Bicicliștii și pietonii plătesc trei euro.

Prosoapele de plajă, interzise pe plaja Pelosa

Pe coasta de vest, celebra plajă Pelosa din Stintino este acum deschisă doar unui număr limitat de vizitatori pe zi. Maximum 1.500 de persoane au acces zilnic pe plajă până pe 30 septembrie. Anul trecut, numărul de vizitatori a ajuns la 4.000 în unele zile.

Cei care doresc să facă plajă pe plaja Pelosa trebuie să rezerve un bilet care costă 3,50 euro. De asemenea, regulamentul prevede ca prosoapele de plajă să nu fie folosite. În schimb, turiștii pot cu covorașe, care captează mai puțin nisip.

Situată în largul coastei de vest a Italiei, Sardinia are unele dintre cele mai frumoase plaje din țară. Insula este frecvent votată drept unul dintre locurile de top din Italia pentru o vacanță la mare. Dar popularitatea coastei insulei a început să creeze probleme. Spiaggia Rosa, situată pe insula Budelli, spre exemplu, atrage mii de turiști pe zi, pe timpul verii, pentru a-i admira magnificul nisip roz. În prezent, însă, turiștii pot vedea nisipurile pitorești doar de la distanță, de pe o barcă. Datorită faimei plajei, aceasta a fost închisă vizitatorilor de la mijlocul anilor 1990, după ce nisipul ei râvnit a început să dispară.

 

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 13:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 13:04 // Actual //  Lupu Eduard

Statisticile oficiale arată că Republica Moldova are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare trei persoane care locuiesc în țară, există un moldovean în străinătate.

Astfel, conform datelor oficiale, în străinătate sunt 972 958 de moldoveni, ceea ce reprezintă peste oo treime din populația țării. Cei mai mulți sunt în Federația Rusă – 294 mii, Romania – 285,3 mii, Italia – 194,4 mii, Ucraina – 152,2 mii și SUA – 45,7 mii.

Banca Mondială estimează că moldovenii din străinătate au adus 2,2 miliarde de dolari înapoi în țară, sau 16% din PIB, în 2022. Statisticile trebuie interpretate cu atenție, însă, notează sursa citată. Remitențele – tranzacțiile la care face referire Banca Mondială – sunt calculate ca fiind transferurile în bani sau în natură către Moldova, la care se adună veniturile pe care le câștigă moldovenii care lucrează pe termen scurt peste hotare, cum ar fi muncitorii sezonieri.

După anul 2005, remitențele înregistrează un salt imens, de la 915 milioane de dolari, la peste 1,1 milioane de dolari. Odată cu trecerea anilor, și valoarea plăților crește, cu excepții notabile: criza economică din 2008 vine cu o scădere bruscă a banilor trimiși din străinătate, de la 1,8 miliarde dolari în 2008, la 1,3 miliarde de dolari în 2009. Valorile gravitează în această zonă până în 2013, când ating un nou maxim, de aproape 2,1 miliarde de dolari. Odată cu pandemia de coronavirus, Moldova înregistrează o nouă scădere, de la 1,9 miliarde de dolari în 2019, la 1,8 miliarde de dolari în 2020. Vârful vine în 2021 – 2,1 miliarde de dolari. Anul 2022 înseamnă o nouă scădere, de 2 miliarde de dolari, așa cum arată cifra citată mai sus.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău