(FOTO) Cele mai frumoase plaje din Italia! Cum sunt protejate de numărul mare de turiști

04 Iul. 2022, 10:53
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
04 Iul. 2022, 10:53 // Slider //  MD Bani

Linia de coastă a Sardiniei, renumită pentru întinderile sale curate de nisip și pentru faimoasa sa plajă roz, a început să introducă restricții pentru a se proteja de numărul mare de turiști. Astfel, dacă planificați o vacanță pe plajele italiene, vă puteți aștepta la unele măsuri mai puțin obișnuite.

Budelli: Noi reguli pentru a vizita Spiaggia del Cavaliere

În această vară, pe plajele insulei au fost introduse mai multe reglementări pentru a proteja mediul natural.

Pe aceeași insulă Budelli, plaja Spiaggia del Cavaliere se alătură Spiaggia Rosa în acest an, interzicând statul la plajă, scrie Euronews.com.

La Maddalena, Cala Coticcio și Cala Brigantina limitează numărul de turiști

În arhipelagul La Maddalena, două plaje au acum acces restricționat. Doar 60 de persoane pe zi pot vizita Cala Coticcio și Cala Brigantina pe timpul verii.

Turiștii trebuie să-și rezerve locul online și să plătească trei euro de persoană pentru a accesa plajele cu ghid.

În prezent, vizitele trebuie rezervate contactând direct un ghid local. Autoritățile spun că în curând va fi lansată și o aplicație unde vizitatorii își pot rezerva biletele.

De asemenea, Cala Sisine permite 1.600 de vizitatori zilnic, iar plaja Santa Maria Navarrese este deschisă pentru 1.300. La Cala Mariolu sunt permise 550 de persoane pe zi cu o taxă de un euro de persoană.

În Villasimius, în sud-est, cei care merg pe plajă și care se îndreaptă spre Punta Molentis, Riu Trottu și Portu Sa Ruxi sunt obligați să plătească pentru accesul în parcare. Fiecare vehicul costă 10 euro, la care se adaugă încă un euro pentru fiecare pasager. Bicicliștii și pietonii plătesc trei euro.

Prosoapele de plajă, interzise pe plaja Pelosa

Pe coasta de vest, celebra plajă Pelosa din Stintino este acum deschisă doar unui număr limitat de vizitatori pe zi. Maximum 1.500 de persoane au acces zilnic pe plajă până pe 30 septembrie. Anul trecut, numărul de vizitatori a ajuns la 4.000 în unele zile.

Cei care doresc să facă plajă pe plaja Pelosa trebuie să rezerve un bilet care costă 3,50 euro. De asemenea, regulamentul prevede ca prosoapele de plajă să nu fie folosite. În schimb, turiștii pot cu covorașe, care captează mai puțin nisip.

Situată în largul coastei de vest a Italiei, Sardinia are unele dintre cele mai frumoase plaje din țară. Insula este frecvent votată drept unul dintre locurile de top din Italia pentru o vacanță la mare. Dar popularitatea coastei insulei a început să creeze probleme. Spiaggia Rosa, situată pe insula Budelli, spre exemplu, atrage mii de turiști pe zi, pe timpul verii, pentru a-i admira magnificul nisip roz. În prezent, însă, turiștii pot vedea nisipurile pitorești doar de la distanță, de pe o barcă. Datorită faimei plajei, aceasta a fost închisă vizitatorilor de la mijlocul anilor 1990, după ce nisipul ei râvnit a început să dispară.

 

Realitatea Live

23 Iul. 2024, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
23 Iul. 2024, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Banca Naţională a Ungariei (NBH) a redus marţi dobânda de politică monetară, cu 25 de puncte de bază, până la 6,75%, aşa cum se aşteptau majoritatea economiştilor intervievaţi de Reuters, care văd un spaţiu de manevră limitat pentru noi reduceri în a doua jumătate a anului, după 15 decizii consecutive de scădere a costului creditului, transmite Agerpres.

Începând din luna mai 2023 şi până în prezent, Banca Naţională a Ungariei a redus dobânda de bază cu 1.125 de puncte de bază, aducând-o la acelaşi nivel cu dobânda de politică monetară din România.

Nouă din cei 17 economişti intervievaţi de Reuters săptămâna trecută au declarat că mizează pe o reducere de 25 de puncte de bază a celei mai mari dobânzi de politică monetară din UE iar opt au spus că NBH va opta pentru menţinerea statu quo-ului.

“Piaţa valutară este îngrijorată că “porumbeii” de la NBH ar putea cere noi reduceri de dobândă în acest an sau că Guvernul ar putea face presiuni pentru reducerea costului creditului, având în vedere continua încetinire a economiei reale”, a declarat Antje Praefcke, economist la Commerzbank.

În jurul orei 12:07 GMT, forintul ungar, a doua cea mai slab performantă monedă din Europa Centrală în acest an, după coroana cehă, se tranzacţiona la un curs de 390,35 forinţi pentru un euro, o depreciere uşoară faţă de cursul de 390,15 forinţi pentru un euro înainte de anunţul NBH.

Precedentele deprecieri ale forintului au forţat banca centrală să reducă de urgenţă costului creditului, în luna octombrie 2022.

Săptămâna trecută, viceguvernatorul NBH, Barnabas Virag, a lăsat deschisă calea fie pentru o reducere de dobândă, fie pentru menţinerea statu quo-ului, însă economiştii au apreciat că inflaţia sub aşteptări şi recenta apreciere a forintului ar putea înclina balanţa în favoarea unei reduceri de dobândă.

Inflaţia de bază în Ungaria, care în primul trimestru a trecut de 25%, cel mai ridicat nivel din UE, a scăzut peste aşteptări până la 3,7% în luna iunie, de la un nivel de 4% în mai.

Chiar şi aşa, analiştii spun că spaţiul de manevră pentru noi reduceri de dobândă este unul limitat, şi prognozează că dobânda de bază va ajunge la 6,5% la finele lui 2024, ceea ce ar sugera doar o reducere de 25 de puncte de bază pe parcursul celui de-al doilea semestru.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău