(FOTO) De 8 martie Minnie Mouse își schimbă ținuta! Renunță la rochia cu buline și optează pentru pantaloni

31 Ian. 2022, 11:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
31 Ian. 2022, 11:43 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Îndrăgitul personaj Minnie Mouse, cel mai faimos șoarece femelă din lume își schimbă ținuta. Aspectul a fost conceput de Stella McCartney pentru a sărbători 30 de ani de la lansarea stațiunii din Disneyland Paris.

Astfel, Minnie Mouse se va îmbrăca în curând într-un costum-pantaloni albastru elegant, renunțând la rochia tradițională roșie cu buline, păstrând în același timp fundița emblematică.

Schimbarea va fi una temporară. Cu toate acestea, s-a ales cu o reacție mixtă din partea fanilor Disney.

În timp ce unii au salutat rebrand-ul vestimentar al șoricelului, alții au criticat faptul că se renunță la culorile clasice de roșu rubin și la cunoscuta ei rochie.

Minnie va debuta în costumul albastru în stațiunea de divertisment Disney din Paris în martie 2022, unde îl va purta pentru Luna istoriei femeilor.

„Această nouă interpretare a bulinelor ei semnături face din Minnie Mouse un simbol al progresului pentru o nouă generație”, a spus McCartney.

Studiourile Walt Disney s-au mutat în ultimii ani pentru a-și spori diversitatea pe ecran, plasând filme în locații noi și prezentând personaje dintr-o gamă mai largă de medii.

Comentatorul conservator al SUA Candace Owens a criticat schimbarea ca o încercare de a o face pe Minnie Mouse „mai masculină”, acuzându-i pe cei din spatele ei că încearcă să „distrugă țesăturile societății noastre” într-un interviu Fox News.

Unii fani au subliniat online că aceasta nu este prima dată când Minnie Mouse poartă pantaloni. În 2019, desenul animat și-a făcut debutul ca „Captain Minnie” la bordul unei Disney Cruise Line, purtând o pereche albă de pantaloni de marinar.

Minnie Mouse a fost prezentată pentru prima dată cititorilor de benzi desenate în urmă cu aproape 100 de ani ca interes amoros al personajului Mickey Mouse din Walt Disney. În 1942 a fost dezvăluit că numele ei complet este Minerva.

Realitatea Live

07 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Dec. 2022, 17:27 // Actual //  Lupu Eduard

Guvernul alocă mai puțini bani la ministerul Infrastructurii, dar și cel al Agriculturii. Informațiile se regăsesc în proiectul de Lege a Bugetului pentru anul 2023, aprobat de cabinetul de miniștri. 

Cel mai mult s-a tăiat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, condus de Andrei Spînu – 1,5 miliarde lei. Astfel, dacă în 2022, bugetul acestui minister era de 6,1 miliarde lei, pentru 2023 este prevăzut un buget de 4,6 miliarde lei, scrie realitatea.md.

Ministerul Economiei, în fruntea căruia se află Dumitru Alaiba, a pierdut 574 de milioane de lei, comparativ cu anul trecut. Astfel, de la un buget de 827 223 700 lei, cât a fost anul trecut, s-a redus până la 252 939 900 lei.

Veste proastă și pentru agricultori, bugetul ministerului de resort a scăzut cu 550 milioane lei, asta chiar dacă acest an a fost unul secetos, iar scumpirea carburanților și a inputurilor le-a dat mari bătăi de cap fermierilor. Astfel, bugetul ministerului Agriculturii în 2023 va fi de 2,2 miliarde de lei, în comparație cu 2,7 miliarde în anul 2022.

Bugetul ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost diminuat cu 139 de milioane de lei și va fi de peste jumătate de miliard. Totodată, ministerul Mediului va fi redus cu 37 de milioane de lei, până la 561 712 700 lei.

Proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2023 prevede venituri de 64,9 miliarde de lei și cheltuieli de 83,2 de miliarde de lei. Deficitul bugetar anul viitor va fi de peste 18,3 miliarde de lei sau 6% din PIB.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău