(FOTO) Recenzie: Rixos: The Palm, Dubai: O stațiune de lux care duce all-inclusive la nivelul următor

30 Iun. 2021, 17:22
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iun. 2021, 17:22 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Stațiunile all-inclusive câștigă mai mult teren printre călători. Acest aspect vă oferă posibilitatea să vă simțiți mai liberi și să mențineți cheltuielile la nivel. Posibilitatea de a avea acces nelimitat la alimente, băuturi și divertisment sună atrăgător. De multe ori nu este chiar așa, unele  servicii oricum rămân a fi cu plată. Totuși, hotelul Rixos: The Palm din Dubai pare să realizeze aceste promisiuni.

Proprietatea are 316 camere și apartamente de lux. Toate camerele au suite cu căzi și dușuri separate, terase sau balcoane, articole de toaletă pentru ceai și cafea, minibar, televizor și aer condiționat.

De la camere Deluxe la suite cu piscină cu cinci dormitoare, spațiile de cazare sunt spațioase și variate. Noua colecție Luxury Suite se remarcă prin sculptura sa șic, cu decor, care încorporează lămpi independente curbate și mese laterale în formă neregulată.

Suita My Senior Sea View oferă vedere panoramică la Palm Jumeirah de la ferestrele sale din podea până în tavan și un birou de afaceri perfect pentru cei care vor să lucreze la distanță, o canapea confortabilă, masă și baie.

Există un minibar (mâncăruri și băuturi din partea casei) și maxi bar, aer condiționat, seif, podea cu parchet (balcon cu șezlonguri, aparat espresso Illy și articole de toaletă și două televizoare cu plasmă de 40 inch. Dușul este dotat cu jeturi de spray de masaj corporal.

Activități din belșug

Patru piscine, nouă baruri și restaurante, două cluburi pentru copii, un centru de fitness și un spa îi mențin pe oaspeți ocupați. Pentru oaspeții conștienți de sănătate, Rixos The Palm Dubai Hotel & Suites oferă numeroase activități recreative la Rixos Sports Academy, toate incluse în oferta Ultra-All-Inclusive. Oaspeții au la dispoziție numeroase cursuri, de la ciclism cu spin, saltul cu trambulină și TRX, la yoga anti-gravitație și aquafit. Cu o zonă de wellness în aer liber recent renovată, o piscină principală extinsă, un studio de wellness interior și un teren de tenis, există mai multe locații pentru ca oaspeții să poată participa zilnic la antrenamente. De asemenea, oaspeții pot accesa centrul de fitness ultramodern pentru antrenamente independente sau pot merge la sala de sport în aer liber Jungle Gym, care oferă vederi fascinante asupra Golfului.

O porțiune de 1 kilometru de plajă privată și patru piscine cu temperatură controlată, oferă oportunități ample de relaxare în cadrul Palm Jumeirah. Multitudinea de facilități include un centru de sporturi nautice și un heliport. Adolescenții și pre-adolescenții au propriile lor cluburi, iar Anjana Spa conține un salon de frumusețe, un hamam turcesc și suite de tratament.

Pentru a satisface toate vârstele, hotelul oferă bufete dedicate copiilor la ambele puncte de servire pe tot parcursul zilei, plus un Baby Chef specializat, care este la îndemână pentru a crea mese personalizate pentru cei mai tineri oaspeți ai hotelului. Cu opțiuni de meniu fără gluten, fără alergeni și vegetariene disponibile pe scară largă și serviciile unui bucătar specializat, care poate adapta mesele la cerințele specifice de sănătate, fiecare oaspete este îngrijit.

Părinții cu copii mai mici se pot bucura de facilitățile din Toddler Town, alegând să se reîncarce în camera pentru copii. Între timp, orașul vibrant Junior se mândrește cu o gamă interesantă de arte și meserii, cursuri de preparare a pizza și sushi, gimnastică acvatică și cursuri de yoga pentru copii. De asemenea, copiii pot participa la discoteca Rixy pentru o clasă de dans distractiv la primul amfiteatru pentru copii din stațiune. De asemenea, copiii au acces la piscină și pot viziona filme la Rixynema.

Pachetul Ultra-All Inclusive oferă mese nelimitate la 11 puncte de mâncare și băuturi, datorită conceptului său de luat masa. De la specialități internaționale la restaurantele care servesc toată ziua, A La Turca și Turquoise, la o selecție de mese à la carte la restaurantul italian recent renovat, L’Olivo Ristorante, carnea spaniolă Toro Loco Steakhouse și locul cu fructe de mare, Aqua & More, alegerile sunt nesfârșite. Acest lucru a fost completat cu programul de băuturi premium modernizat, care a oferit peste 100 de mărci internaționale, plus delicatese 24 de ore la Patisserie Istanbul.

Proprietatea nu numai că duce all-inclusive la un alt nivel, îndeplinind bine promisiunea, dar vă va lăsa impresii minunate și veți dori să mai reveniți.

Un sejur Ultra-All-Inclusive Rixos The Palm Dubai Hotel & Suites începe de la 419 USD / 1.500 AED pe noapte, pentru  două persoane care stau într-o cameră Deluxe și include mese nelimitate, o gamă de 177 de băuturi marca premium, mini și servicii de maxibar, acces la divertisment zilnic, activități pentru copii și sporturi nautice și utilizarea facilităților de wellness de la Anjana Spa.

Realitatea Live

17 Mai 2022, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2022, 17:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Toate clădirile noi din Uniunea Europeană (UE) ar putea fi prevăzute cu panouri solare pe acoperişuri, conform planurilor Comisiei Europene destinate accelerării dezvoltării energiilor regenerabile şi înlocuirii gazelor şi petrolului rusesc, informează Financial Times.

Potrivit sursei citate, executivul comunitar vrea ca jumătate din energia UE să provină din surse regenerabile în 2030, mai mult decât dublu faţă de nivelul actual.

Pentru a atinge aceste obiective, costurile s-ar putea ridica la sute de miliarde de euro. Cu toate acestea, cheltuielile ar fi compensate de economii anuale de 84 de miliarde de euro generate de reducerea importurilor de combustibili fosili, susţine un plan al Bruxelles-ului denumit „RepowerEU” şi consultat de Financial Times.

Una din propuneri este „introducerea obligativităţii de a avea instalaţii solare pe acoperişul tuturor noilor clădiri şi al tuturor clădirilor existente cu performanţe energetice clasa D şi peste”.

Planul iniţial al UE, conform căruia emisiile de carbon trebuiau reduse cu 55% până în 2030 comparativ cu nivelul lor din 1990, cerea o ţintă de 40% pentru regenerabile. Însă războiul din Ucraina a impulsionat Bruxelles-ul să încerce să obţină independenţa energetică de Rusia, care este responsabilă pentru 40% din necesarul de gaze al blocului comunitar şi 20% din livrările de petrol.

Documentul RepowerEU, care este posibil să sufere modificări înainte de a fi publicat miercuri, susţine că energiile regenerabile sunt cea mai bună modalitate pentru a lupta cu schimbările climatice şi a atinge independenţa energetică, împreună cu importurile de gaze lichefiate şi hidrogenul generat din electricitate regenerabilă.

Gospodăriile ar urma să plătească, în medie, 309 de euro pe an în plus conform planurilor Comisiei.

„Costurile mai mari cu combustibilul şi efortul suplimentar de a reduce consumul de gaze vor majora costurile pentru sistemul energetic cu aproape 10% până la 1.721 miliarde de euro pe an, în medie, în deceniul 2021-2030”, se precizează în documentul Comisiei citat de Financial Times.

De asemenea, Comisia vrea să urgenteze construcţia de parcuri eoliene şi fotovoltaice prin forţarea statelor membre să desemneze zone „prioritare” cu standarde de mediu mai relaxare şi aprobare rapidă.

„Statele membre ar trebui să pună la punct scheme naţionale de susţinere pentru a asigura introducerea pe scară largă a panourilor solare pe clădiri. Acolo unde este cazul, acest efort ar trebui combinat cu renovarea acoperişurilor şi introducerea de soluţii de stocare a energiei şi pompe de căldură. De asemenea, statele membre ar trebui să mobilizeze instalarea de echipamente solare pe toate clădirile publice care sunt adecvate pentru acestea, de la clădiri administrative şi până la şcoli”, se precizează în documentul care ar urma să fie publicat miercuri de Comisia Europeană.

Multe din propunerile executivului comunitar vor avea nevoie de aprobarea guvernelor naţionale şi a Parlamentului European.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău