(FOTO) De la farmacistă la apicultoare. Istoria de succes a SRL APICANDLE lansată de antreprenoarea Olga Zaițev

03 Mart. 2022, 11:07
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Mart. 2022, 11:07 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Din dragoste pentru cel mic, sau din dragoste pentru albine – nu mai știu exact de unde a luat naștere. Miere mâncam mereu „cu găleata”” – așa începe relatarea Olgăi Zaițev despre frumoasa ei afacere. De fapt, primii pași i-a făcut încă în 2018, când era în concediu de maternitate și a fost nevoită să aibă grijă de câțiva stupi de albine ai familiei.

Olga Zaițev a absolvit Colegiul Național de Medicină și Farmacie din Chișinău și activează ca farmacistă în Anenii Noi, însă perioada în care se afla în concediul de îngrijire a copilului i-a adus și o meserie nouă – cea de apicultoare. A deschis un atelier de creație în satul Hârbovățul Nou, Anenii Noi, unde confecționează lumânări din ceară naturală, în special produse tematice, solicitate la sărbători. Pasiunea, atenția și creativitatea care o caracterizează îi permit să lanseze pe piață produse unice, pe care le sculptează sau pictează. Toate aceste creații poartă astăzi numele „ApiCandle”.

Ceara utilizată este certificată și deține Certificatul de inofensivitate. „ApiCandle” deține peste 80 de modele de lumânări.

Un rol important în dezvoltarea afacerii „ApiCandle” au avut-o și mentorii de la Școala de Apicultură care, suplimentar faptului că au încurajat-o să utilizeze ceara pentru producerea lumânărilor, i-au oferit îndrumare și în identificarea surselor financiare necesare. Au ghidat-o către programul Femei în Afaceri de la ODIMM, cu ajutorul căruia a obținut susținerea financiară din partea Uniunii Europene prin intermediul proiectului DevRAM (Dezvoltarea Zonelor Rurale în Republica Moldova). Cu ajutorul acestui proiect a achiziționat topitorul, mobilierul din atelier, computerul la care planifică formele, pentru a fi originale de restul formelor existente pe piață.

Următorul pas în dezvoltarea afacerii este organizarea atelierelor de creație pentru copii în confecționarea lumânărilor.

Olga Zaițev a inspirat femeile din regiunea Centru a Republicii Moldova, atunci când și-a relatat istoria de succes în cadrul Atelierului de lucru cu tematica „Identificarea propunerilor de politici privind abilitarea și participarea economică a femeilor în Republica Moldova”, desfășurat la Strășeni la 18 ianuarie curent, de către Platforma Națională a Femeilor din Moldova, cu suportul GIZ Moldova.

Istoria de succes a fost realizată cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău