3 obiceiuri zilnice care îl fac pe Jeff Bezos mai productiv decât tine. Iată de ce este atât de bogat

02 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 05:40 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea succes, orice antreprenor își alocă o perioadă de timp pentru afaceri și pentru viața personală, pentru a experimenta și pentru a avea un impact. Lideri performanți precum Jeff Bezos, Oprah, Sara Blakely, Mark Cuban pun accentul pe dezvoltarea personală, optimizându-și obiceiurile zilnice.

Jeff Bezos este un lider performant, el înțelege că mintea este calea către alegerile pe care le facem și acțiunile întreprinse cu privire la obiectivele noastre.

Iată 3 obiceiuri ale miliardarului Jeff Bezos care îl fac mai productiv și mai bogat decât tine:

1. Jeff Bezos își alocă în fiecare zi timp pentru el

Majoritatea oamenilor încearcă să facă în fiecare zi lucruri pentru ceilalți (pentru familie, prieteni, cunoscuți sau pentru cei ce îi conduc) decât pentru ei înșiși. Poate face lucruri pentru familie, prieteni sau pentru cei pe care îi conduc. Faptul că oamenii dedică mai mult timp celor din jur îi fac să se simtă mai nemulțumiți și triști.

Jeff Bezos înțelege acest lucru mai bine decât majoritatea. Pentru a avea o viață fericită și a construi o afacere înfloritoare, Jeff Bezos își alocă mai mult timp pentru el și stabilește anumite limite.

Miliardarul își creează un program care îi permite să facă lucruri care îi aduc bucurie. În fiecare zi face un lucru distractiv și interesant, special pentru el. Viața lui este mai mult decât modul hustle 24/7.

2. Jeff Bezos petrece timp de calitate concentrat pe obiective orientate spre scopuri

Obiectivele stabilite sunt modul în care veți ști unde mergeți și cum veți ajunge.

Jeff Bezos este productiv pentru că își planifică zilele în mod intenționat. Fiecare zi are obiective și valori clare pentru succes. Când te trezești cu obiective clare aliniate cu valorile, te pui pe calea creșterii exponențiale.

3. Jeff Bezos folosește o abordare echilibrată în programul său

Jeff Bezos este cel care știe cum să mențină echilibrul între afaceri și viață personală.

Dacă tot ce faci este să muncești din greu fără să iei momente pentru a te bucura de progres și a-ți sărbători realizările, în curând vei ajunge să nu-ți placă ceea ce construiești. Dorința ta de a crește afacerea se va transforma în frustrare, deoarece vei avea senzația că lucrezi mereu.

Jeff Bezos este mult mai productiv deoarece își dedică timp pentru el în fiecare zi și sărbătorește succesele.

Adevăratul motiv pentru care Jeff Bezos mai productiv decât tine este angajamentul său de a duce o viață optimizată. Are obiective mari, dar le urmărește cu o abordare echilibrată, ceea ce l-a ajutat să dezvolte atât de mult afacerea sa.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău