3 obiceiuri zilnice care îl fac pe Jeff Bezos mai productiv decât tine. Iată de ce este atât de bogat

02 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 05:40 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea succes, orice antreprenor își alocă o perioadă de timp pentru afaceri și pentru viața personală, pentru a experimenta și pentru a avea un impact. Lideri performanți precum Jeff Bezos, Oprah, Sara Blakely, Mark Cuban pun accentul pe dezvoltarea personală, optimizându-și obiceiurile zilnice.

Jeff Bezos este un lider performant, el înțelege că mintea este calea către alegerile pe care le facem și acțiunile întreprinse cu privire la obiectivele noastre.

Iată 3 obiceiuri ale miliardarului Jeff Bezos care îl fac mai productiv și mai bogat decât tine:

1. Jeff Bezos își alocă în fiecare zi timp pentru el

Majoritatea oamenilor încearcă să facă în fiecare zi lucruri pentru ceilalți (pentru familie, prieteni, cunoscuți sau pentru cei ce îi conduc) decât pentru ei înșiși. Poate face lucruri pentru familie, prieteni sau pentru cei pe care îi conduc. Faptul că oamenii dedică mai mult timp celor din jur îi fac să se simtă mai nemulțumiți și triști.

Jeff Bezos înțelege acest lucru mai bine decât majoritatea. Pentru a avea o viață fericită și a construi o afacere înfloritoare, Jeff Bezos își alocă mai mult timp pentru el și stabilește anumite limite.

Miliardarul își creează un program care îi permite să facă lucruri care îi aduc bucurie. În fiecare zi face un lucru distractiv și interesant, special pentru el. Viața lui este mai mult decât modul hustle 24/7.

2. Jeff Bezos petrece timp de calitate concentrat pe obiective orientate spre scopuri

Obiectivele stabilite sunt modul în care veți ști unde mergeți și cum veți ajunge.

Jeff Bezos este productiv pentru că își planifică zilele în mod intenționat. Fiecare zi are obiective și valori clare pentru succes. Când te trezești cu obiective clare aliniate cu valorile, te pui pe calea creșterii exponențiale.

3. Jeff Bezos folosește o abordare echilibrată în programul său

Jeff Bezos este cel care știe cum să mențină echilibrul între afaceri și viață personală.

Dacă tot ce faci este să muncești din greu fără să iei momente pentru a te bucura de progres și a-ți sărbători realizările, în curând vei ajunge să nu-ți placă ceea ce construiești. Dorința ta de a crește afacerea se va transforma în frustrare, deoarece vei avea senzația că lucrezi mereu.

Jeff Bezos este mult mai productiv deoarece își dedică timp pentru el în fiecare zi și sărbătorește succesele.

Adevăratul motiv pentru care Jeff Bezos mai productiv decât tine este angajamentul său de a duce o viață optimizată. Are obiective mari, dar le urmărește cu o abordare echilibrată, ceea ce l-a ajutat să dezvolte atât de mult afacerea sa.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 14:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 14:37 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Glauber Contessoto, în vârstă de 33 de ani, spune că a investit peste 250.000 de dolari în dogecoin pe 5 februarie cu speranța că va deveni milionar – și pe 15 aprilie a devenit.

Dar luni, criptomonedele de top în funcție de valoarea de piață – inclusiv bitcoin, eter și dogecoin – au început să se prăbușească în urma știrilor despre o represiune în China.

Odată cu pierderile care s-au extins marți, portofoliul Contessoto, care conține doar dogecoin, a fost afectat. Deținerile sale au scăzut cu peste 167.000 de dolari doar marți, spune el pentru CNBC Make It.

„Până ieri, feram milionar”, spune Contessoto.

„Dacă bitcoin și ethereum nu ar fi și ele [hit], aș fi îngrijorat.”

Acum patru luni, când a făcut inestițiile, dogecoinul avea un preț de aproximativ 4,5 cenți. Pe 8 mai, criptomoneda inspirată de meme, care a fost creată ca o glumă în 2013 pe baza memei „Doge” a unui câine shiba inu, a atins un maxim istoric de aproximativ 73 de cenți, iar valoarea deținerilor lui Contessoto a depășit 2 milioane de dolari.

După creștere, prețul dogecoinului a continuat să fluctueze, dar Contessoto a rămas încrezător în a păstra pe termen lung – chiar a cumpărat mai mult dogecoin în timpul scufundărilor. Chiar și acum, el refuză să vândă.

Cu toate acestea, această volatilitate este în parte motivul pentru care experții avertizează că criptomoneda este o investiție riscantă, speculativă. Unii avertizează să fie deosebit de precauți atunci când investesc în dogecoin, deoarece îi lipsesc, de exemplu, lipsa și dezvoltarea tehnologică pe care o are Bitcoin.

„Când am intrat în această investiție dogecoin, am planificat să fiu în ea cel puțin un an”, spune el. „Mi-am făcut economii de viață pentru că știam că voi deveni în cele din urmă milionar.”

Contessoto se menține la planul său inițial: El va vinde 10% din participațiile sale dogecoin odată ce portofoliul său va atinge o valoare de 10 milioane de dolari, dar va lăsa restul investit, spune el.