3 obiceiuri zilnice care îl fac pe Jeff Bezos mai productiv decât tine. Iată de ce este atât de bogat

02 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 05:40 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Pentru a avea succes, orice antreprenor își alocă o perioadă de timp pentru afaceri și pentru viața personală, pentru a experimenta și pentru a avea un impact. Lideri performanți precum Jeff Bezos, Oprah, Sara Blakely, Mark Cuban pun accentul pe dezvoltarea personală, optimizându-și obiceiurile zilnice.

Jeff Bezos este un lider performant, el înțelege că mintea este calea către alegerile pe care le facem și acțiunile întreprinse cu privire la obiectivele noastre.

Iată 3 obiceiuri ale miliardarului Jeff Bezos care îl fac mai productiv și mai bogat decât tine:

1. Jeff Bezos își alocă în fiecare zi timp pentru el

Majoritatea oamenilor încearcă să facă în fiecare zi lucruri pentru ceilalți (pentru familie, prieteni, cunoscuți sau pentru cei ce îi conduc) decât pentru ei înșiși. Poate face lucruri pentru familie, prieteni sau pentru cei pe care îi conduc. Faptul că oamenii dedică mai mult timp celor din jur îi fac să se simtă mai nemulțumiți și triști.

Jeff Bezos înțelege acest lucru mai bine decât majoritatea. Pentru a avea o viață fericită și a construi o afacere înfloritoare, Jeff Bezos își alocă mai mult timp pentru el și stabilește anumite limite.

Miliardarul își creează un program care îi permite să facă lucruri care îi aduc bucurie. În fiecare zi face un lucru distractiv și interesant, special pentru el. Viața lui este mai mult decât modul hustle 24/7.

2. Jeff Bezos petrece timp de calitate concentrat pe obiective orientate spre scopuri

Obiectivele stabilite sunt modul în care veți ști unde mergeți și cum veți ajunge.

Jeff Bezos este productiv pentru că își planifică zilele în mod intenționat. Fiecare zi are obiective și valori clare pentru succes. Când te trezești cu obiective clare aliniate cu valorile, te pui pe calea creșterii exponențiale.

3. Jeff Bezos folosește o abordare echilibrată în programul său

Jeff Bezos este cel care știe cum să mențină echilibrul între afaceri și viață personală.

Dacă tot ce faci este să muncești din greu fără să iei momente pentru a te bucura de progres și a-ți sărbători realizările, în curând vei ajunge să nu-ți placă ceea ce construiești. Dorința ta de a crește afacerea se va transforma în frustrare, deoarece vei avea senzația că lucrezi mereu.

Jeff Bezos este mult mai productiv deoarece își dedică timp pentru el în fiecare zi și sărbătorește succesele.

Adevăratul motiv pentru care Jeff Bezos mai productiv decât tine este angajamentul său de a duce o viață optimizată. Are obiective mari, dar le urmărește cu o abordare echilibrată, ceea ce l-a ajutat să dezvolte atât de mult afacerea sa.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 16:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 16:36 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O statuie din bronz a fost dezvăluită joi în capitala Ungariei, despre care creatorii ei spun că este prima din lume care îi aduce un omagiu creatorului anonim al monedei digitale Bitcoin.

Înălţată într-o zonă de business din apropierea Dunării, bustul stă deasupra unui soclu de piatră gravat cu numele de Satoshi Nakamoto, pseudonimul misteriosului dezvoltator al Bitcoin a cărui adevărată identitate este necunoscută.

„Ne gândim la Satoshi ca la tatăl fondator al întregii industrii de criptomonedelor. A creat Bitcoin, a creat tehnologia blockchain, el este zeul pieţei noastre”, a spus Andras Gyorfi, iniţiatorul proiectului, citat de Mediafax.

Faţa fără caracteristică a bustului, înfăşurată într-o glugă de bronz decorată cu logo-ul Bitcoin, este puternic lustruită pentru a aduce un efect de oglindă în care spectatorii se pot vedea.

Creatorii săi, sculptorii Reka Gergely şi Tamas Gilly, au căutat să înfăţişeze o formă umană rămânând fidel anonimatului lui Nakamoto.

Bitcoin a fost creat în 2008 în urma crizei financiare globale şi a avut drept scop ocolirea instituţiilor financiare tradiţionale prin dezvoltarea unei tehnologii sigure pentru tranzacţii online peer-to-peer fără a utiliza intermediari precum băncile.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală