(FOTO) Unde Germania este cea mai frumoasă. Locuri care merită a fi vizitate

15 Mai 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 07:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Călătoriile sunt restricționate din cauza pandemiei, dar merită totuși să visezi. Germania este o destinație de vis pentru mulți, deoarece țara oferă plaje și munți, castele și orașe istorice, păduri și lacuri.

1. Insula Rügen

Soare, nisip și mare: cea mai mare insulă din Germania, numită și Perla Mării Baltice, aparține statului Mecklenburg-Pomerania de Vest. Bodden și golfurile împart insula în mai multe peninsule de-a lungul unei coaste lungi de aproximativ 570 de kilometri (340 mile). Rügen este, de asemenea, una dintre cele mai însorite regiuni din Germania, făcând populare stațiunile pitorești baltice cu plajele lor lungi și albe – cum ar fi Sellin.

2. Marea Wadden

De două ori pe zi, apele Mării Nordului se retrag la reflux, expunând fundul mării. Nenumărați viermi, melci și midii cavortează aici. Peisajul din nordul îndepărtat a fost chiar desemnat Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Schleswig-Holstein, Hamburg și Saxonia Inferioară și-au desemnat toate părțile din Marea Wadden drept parcuri naționale. Plimbările pe maree sunt deosebit de populare.

3. Muntele Watzmann

Un deliciu pentru excursioniști și alpiniști: Alpii Berchtesgaden. Watzmann (2.713 metri / 8.901 picioare) este reperul regional, al doilea cel mai înalt munte din Germania și vârful muntos central al Alpilor Berchtesgaden. Cu munți, trasee de drumeții, lacuri și păduri, peisajul natural bavarez la granița cu Austria este una dintre cele mai populare regiuni montane din Germania.

4. Capitala: Berlin

Capitala Germaniei este un magnet care atrage din ce în ce mai mulți noi vizitatori în metropola de pe râul Spree. A fost scrisă aici istoria Germaniei divizate și mulți oameni vor să simtă vibrația acestui loc. O fotografie a Porții Brandenburg este o necesitate. Odată simbol al diviziunii Germaniei, structura clasicistă din gresie este acum din nou în centrul orașului unit și vibrant.

5. Rothenburg ob der Tauber

Unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Germania este situat la aproximativ 100 de kilometri vest de Nürnberg. Este un loc primitor pentru a face o călătorie în trecut. Nicăieri altundeva nu s-a păstrat atât de mult din Evul Mediu ca aici. Cu peste 2 milioane de vizitatori anual, înainte de pandemia Rothenburg ob der Tauber era unul dintre cele mai vizitate obiective din Bavaria.

6. Stânca Loreley

Niciun loc nu reprezintă romantismul german pe Rin la fel de mult ca Stânca Loreley. Conform legendei, o femeie frumoasă stă pe faleză, pieptănându-și părul blond și cântând. Marinarii care trec sunt atât de distrași de frumoasa dar nefericită sirenă încât se prăbușesc. Totuși, un lucru este sigur: navele s-au prăbușit în mod repetat în acest loc de pe Rin.

7. Heidelberg

Castelul romantic de deasupra orașului vechi Heidelberg este o ruină, dar din secolul al XIX-lea a fost unul dintre cele mai faimoase atracțiuni turistice din Germania. Odată ce a fost reședința alegătorilor palatini, dar în timpul războiului de succesiune palatin, castelul a fost distrus în 1693. Evenimentul este comemorat de mai multe ori pe an cu iluminarea castelului, un mare foc de artificii deasupra complexului.

8. Defileul Wutach

O vale a unui râu sălbatic aventuros: Defileul Wutach, cunoscut și sub numele de Marele Canion al Pădurii Negre, este un fenomen natural impresionant. Este unul dintre ultimele peisaje originale fluviale sălbatice din Europa centrală. De-a lungul timpului, micul râu Wutach a creat aici o vale care are o adâncime de până la 200 de metri și o lungime de aproximativ 50 de kilometri. Este o experiență de neuitat pentru fiecare excursionist.

9. Elveția saxonă

Acest frumos peisaj natural poate fi savurat în estul Germaniei, lângă Dresda. Parcul Național Elveția Saxonă cu stâncile, văile și cheile sale acoperă peste 36.000 de hectare (89.000 de acri). Din 2006, Malerweg, numit după pictorii romantici care și-au găsit motivele aici, a trecut prin stâncile de gresie. Este o destinație de vis pentru iubitorii de natură și alpiniști.

10. Lacul Chiemsee

Cel mai mare lac din Bavaria are o dimensiune de aproximativ 80 de kilometri pătrați. A fost format acum aproximativ 10.000 de ani și are mai multe insule. Pe cea mai mare dintre ele, principala atracție este Palatul Nou, care a fost destinat să îndeplinească visul regelui bavarez Ludwig al II-lea de „Versailles bavarez”. Clădirea magnifică atrage de obicei mulți vizitatori din întreaga lume în fiecare an.

11. Lacul Constance

Cel mai mare lac din Germania are o lungime de aproximativ 70 de kilometri, în unele locuri lățime de 14 kilometri și adâncime de până la 254 de metri. Este situat la marginea Alpilor, în triunghiul de frontieră al Germaniei, Austriei și Elveției. Unul dintre punctele culminante este insula de flori Mainau. Înainte de pandemie, mai mult de un milion de oameni l-ar vizita în fiecare an. Treptele Spaniole sunt una dintre atracțiile sale.

12. Castelul Neuschwanstein

Acesta rămâne cel mai popular castel al regelui bavarez Ludwig II. Monarhul izolat a construit castelul, astfel încât să se poată retrage din ochii publicului. Dar refugiul său a fost deschis publicului în 1886, la scurt timp după moartea sa. Castelul romantic din sudul Bavariei este deosebit de popular printre turiștii străini.

13. Lacul Königssee

Lacul de cristal cu celebra capelă de pelerinaj Sf. Bartolomeu este înconjurat de o magnifică panoramă montană alpină. Este inima Parcului Național Berchtesgaden și renumit pentru ecoul său. Aici puteți experimenta fenomene de ecou impresionante în timpul unei plimbări într-una dintre bărcile electrice silențioase. Este o destinație ideală pentru iubitorii de apă și munte, dar și pentru romantici și visători.

Realitatea LiveMembrii CEC s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi – deschiderea secțiilor de vot în stânga Nistrului
“Participarea Tinerilor în Procesul Electoral: Obstacole și Soluții”, workshop organizat de IPRE
OMS și Ambasada Germaniei donează un lot de echipamente de protecție (ochelari de protecție, halate medicale și măști chirurgicale)
Dezbateri organizate de IPN cu genericul „Trio-ul asociat” din cadrul Parteneriatului Estic: necesitate, obstacole și provocări pentru Moldova
Conferință de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Prezentarea raportului nr. 1 de monitorizare a comportamentului editorial al presei online în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate
Curtea de Conturi examinează raportul auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2020
Ședința Consiliului Municipal Chișinău, din 15 iunie 2021
Ședința Plenului Superior al Magistraturii, din 15 iunie 2021
15 Iun. 2021, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 17:58 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele american, Joe Biden, a încheiat unul dintre „fronturile” deschise de predecesorul său, Donald Trump, după întâlnirea cu liderii Uniunii Europene marți și stabilirea unui „armistițiu” în disputa transatlantică privind subvențiile pentru aeronave, scrie Reuters.

Biden se află la primul său summit UE-SUA, în calitate de președinteși  a spus că lumea se află în schimbare și că democrațiile occidentale trebuie să lucreze împreună.

„Lumea s-a schimbat, s-a schimbat cu totul”, citând din Poemul „Easter 1916” și făcând referire la temele principale ale vizitei sale în Europa – ascensiunea Chinei, pandemia de coronavirus și criza climatică.

Biden le-a spus șefilor de instituții europene că cel mai bun răspuns la aceste probleme „care provoacă” anxietăți este ca SUA și UE să lucreze împreună.

„Este în mod semnificativ în interesul SUA să aibă o relație bună cu NATO și UE. Părerile mele sunt radical diferite de cele ale predecesorului meu”, a adăugat președintele SUA.

Biden și UE s-au pus de acord să renunțe la bariere tarifare de 11,5 miliarde de dolari pe bunuri precum vinul european, tutunul american și băuturi alcoolice. Taxele fuseseră impuse ca represalii mutuale ca urmare a conflictului în ce privește subvențiile pentru Boeing, respectiv Airbus. Taxele adiționale fuseseră impuse de administrația Trump, scrie Digi24.

Biden a spus încă de la venirea sa la Casa Albă că intenționează să repare relațiile cu Europa, stricate de Donald Trump.

Un nou capitol al relației dintre Statele Unite și Uniunea Europeană

„Soluționarea acestui conflict deschide un nou capitol în relația noastră pentru că acum ne îndreptăm spre cooperare în ce privește aeronavele, după 17 ani de dispute”, a spus președinta Comisia Europene, Ursula von der Leyen.

Abordarea lui Biden de a colabora și coopera cu Uniunea Europeană și de a renunța la stilul adversativ al predecesorului său este menit, mai ales, să contracareze ascensiunea autocrațiilor precum China sau Rusia, care devin din ce în ce mai asertive în fața democrațiilor liberale occidentale.

Conform unui alt document SUA-UE, citat de Reuters cele două puteri se angajează să încheie un alt conflict comercial în ce privește bariere tarifare punitive pentru comerțul cu oțel și aluminiu.

Ca parte a noului acord, SUA și UE vor furniza finanțare pentru cercetare și dezvoltare în cadrul unui proces transparent și se vor abține de la a acorda sprijin specific spre producătorii locali (Boeing, respectiv Airbus), cum ar fi scutiri de taxe, care ar afecta negativ cealaltă parte, relatează CNBC.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo