(FOTO) Unde Germania este cea mai frumoasă. Locuri care merită a fi vizitate

15 Mai 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 07:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Călătoriile sunt restricționate din cauza pandemiei, dar merită totuși să visezi. Germania este o destinație de vis pentru mulți, deoarece țara oferă plaje și munți, castele și orașe istorice, păduri și lacuri.

1. Insula Rügen

Soare, nisip și mare: cea mai mare insulă din Germania, numită și Perla Mării Baltice, aparține statului Mecklenburg-Pomerania de Vest. Bodden și golfurile împart insula în mai multe peninsule de-a lungul unei coaste lungi de aproximativ 570 de kilometri (340 mile). Rügen este, de asemenea, una dintre cele mai însorite regiuni din Germania, făcând populare stațiunile pitorești baltice cu plajele lor lungi și albe – cum ar fi Sellin.

2. Marea Wadden

De două ori pe zi, apele Mării Nordului se retrag la reflux, expunând fundul mării. Nenumărați viermi, melci și midii cavortează aici. Peisajul din nordul îndepărtat a fost chiar desemnat Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Schleswig-Holstein, Hamburg și Saxonia Inferioară și-au desemnat toate părțile din Marea Wadden drept parcuri naționale. Plimbările pe maree sunt deosebit de populare.

3. Muntele Watzmann

Un deliciu pentru excursioniști și alpiniști: Alpii Berchtesgaden. Watzmann (2.713 metri / 8.901 picioare) este reperul regional, al doilea cel mai înalt munte din Germania și vârful muntos central al Alpilor Berchtesgaden. Cu munți, trasee de drumeții, lacuri și păduri, peisajul natural bavarez la granița cu Austria este una dintre cele mai populare regiuni montane din Germania.

4. Capitala: Berlin

Capitala Germaniei este un magnet care atrage din ce în ce mai mulți noi vizitatori în metropola de pe râul Spree. A fost scrisă aici istoria Germaniei divizate și mulți oameni vor să simtă vibrația acestui loc. O fotografie a Porții Brandenburg este o necesitate. Odată simbol al diviziunii Germaniei, structura clasicistă din gresie este acum din nou în centrul orașului unit și vibrant.

5. Rothenburg ob der Tauber

Unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Germania este situat la aproximativ 100 de kilometri vest de Nürnberg. Este un loc primitor pentru a face o călătorie în trecut. Nicăieri altundeva nu s-a păstrat atât de mult din Evul Mediu ca aici. Cu peste 2 milioane de vizitatori anual, înainte de pandemia Rothenburg ob der Tauber era unul dintre cele mai vizitate obiective din Bavaria.

6. Stânca Loreley

Niciun loc nu reprezintă romantismul german pe Rin la fel de mult ca Stânca Loreley. Conform legendei, o femeie frumoasă stă pe faleză, pieptănându-și părul blond și cântând. Marinarii care trec sunt atât de distrași de frumoasa dar nefericită sirenă încât se prăbușesc. Totuși, un lucru este sigur: navele s-au prăbușit în mod repetat în acest loc de pe Rin.

7. Heidelberg

Castelul romantic de deasupra orașului vechi Heidelberg este o ruină, dar din secolul al XIX-lea a fost unul dintre cele mai faimoase atracțiuni turistice din Germania. Odată ce a fost reședința alegătorilor palatini, dar în timpul războiului de succesiune palatin, castelul a fost distrus în 1693. Evenimentul este comemorat de mai multe ori pe an cu iluminarea castelului, un mare foc de artificii deasupra complexului.

8. Defileul Wutach

O vale a unui râu sălbatic aventuros: Defileul Wutach, cunoscut și sub numele de Marele Canion al Pădurii Negre, este un fenomen natural impresionant. Este unul dintre ultimele peisaje originale fluviale sălbatice din Europa centrală. De-a lungul timpului, micul râu Wutach a creat aici o vale care are o adâncime de până la 200 de metri și o lungime de aproximativ 50 de kilometri. Este o experiență de neuitat pentru fiecare excursionist.

9. Elveția saxonă

Acest frumos peisaj natural poate fi savurat în estul Germaniei, lângă Dresda. Parcul Național Elveția Saxonă cu stâncile, văile și cheile sale acoperă peste 36.000 de hectare (89.000 de acri). Din 2006, Malerweg, numit după pictorii romantici care și-au găsit motivele aici, a trecut prin stâncile de gresie. Este o destinație de vis pentru iubitorii de natură și alpiniști.

10. Lacul Chiemsee

Cel mai mare lac din Bavaria are o dimensiune de aproximativ 80 de kilometri pătrați. A fost format acum aproximativ 10.000 de ani și are mai multe insule. Pe cea mai mare dintre ele, principala atracție este Palatul Nou, care a fost destinat să îndeplinească visul regelui bavarez Ludwig al II-lea de „Versailles bavarez”. Clădirea magnifică atrage de obicei mulți vizitatori din întreaga lume în fiecare an.

11. Lacul Constance

Cel mai mare lac din Germania are o lungime de aproximativ 70 de kilometri, în unele locuri lățime de 14 kilometri și adâncime de până la 254 de metri. Este situat la marginea Alpilor, în triunghiul de frontieră al Germaniei, Austriei și Elveției. Unul dintre punctele culminante este insula de flori Mainau. Înainte de pandemie, mai mult de un milion de oameni l-ar vizita în fiecare an. Treptele Spaniole sunt una dintre atracțiile sale.

12. Castelul Neuschwanstein

Acesta rămâne cel mai popular castel al regelui bavarez Ludwig II. Monarhul izolat a construit castelul, astfel încât să se poată retrage din ochii publicului. Dar refugiul său a fost deschis publicului în 1886, la scurt timp după moartea sa. Castelul romantic din sudul Bavariei este deosebit de popular printre turiștii străini.

13. Lacul Königssee

Lacul de cristal cu celebra capelă de pelerinaj Sf. Bartolomeu este înconjurat de o magnifică panoramă montană alpină. Este inima Parcului Național Berchtesgaden și renumit pentru ecoul său. Aici puteți experimenta fenomene de ecou impresionante în timpul unei plimbări într-una dintre bărcile electrice silențioase. Este o destinație ideală pentru iubitorii de apă și munte, dar și pentru romantici și visători.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.