(FOTO) Unde Germania este cea mai frumoasă. Locuri care merită a fi vizitate

15 Mai 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Mai 2021, 07:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Călătoriile sunt restricționate din cauza pandemiei, dar merită totuși să visezi. Germania este o destinație de vis pentru mulți, deoarece țara oferă plaje și munți, castele și orașe istorice, păduri și lacuri.

1. Insula Rügen

Soare, nisip și mare: cea mai mare insulă din Germania, numită și Perla Mării Baltice, aparține statului Mecklenburg-Pomerania de Vest. Bodden și golfurile împart insula în mai multe peninsule de-a lungul unei coaste lungi de aproximativ 570 de kilometri (340 mile). Rügen este, de asemenea, una dintre cele mai însorite regiuni din Germania, făcând populare stațiunile pitorești baltice cu plajele lor lungi și albe – cum ar fi Sellin.

2. Marea Wadden

De două ori pe zi, apele Mării Nordului se retrag la reflux, expunând fundul mării. Nenumărați viermi, melci și midii cavortează aici. Peisajul din nordul îndepărtat a fost chiar desemnat Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Schleswig-Holstein, Hamburg și Saxonia Inferioară și-au desemnat toate părțile din Marea Wadden drept parcuri naționale. Plimbările pe maree sunt deosebit de populare.

3. Muntele Watzmann

Un deliciu pentru excursioniști și alpiniști: Alpii Berchtesgaden. Watzmann (2.713 metri / 8.901 picioare) este reperul regional, al doilea cel mai înalt munte din Germania și vârful muntos central al Alpilor Berchtesgaden. Cu munți, trasee de drumeții, lacuri și păduri, peisajul natural bavarez la granița cu Austria este una dintre cele mai populare regiuni montane din Germania.

4. Capitala: Berlin

Capitala Germaniei este un magnet care atrage din ce în ce mai mulți noi vizitatori în metropola de pe râul Spree. A fost scrisă aici istoria Germaniei divizate și mulți oameni vor să simtă vibrația acestui loc. O fotografie a Porții Brandenburg este o necesitate. Odată simbol al diviziunii Germaniei, structura clasicistă din gresie este acum din nou în centrul orașului unit și vibrant.

5. Rothenburg ob der Tauber

Unul dintre cele mai frumoase orașe mici din Germania este situat la aproximativ 100 de kilometri vest de Nürnberg. Este un loc primitor pentru a face o călătorie în trecut. Nicăieri altundeva nu s-a păstrat atât de mult din Evul Mediu ca aici. Cu peste 2 milioane de vizitatori anual, înainte de pandemia Rothenburg ob der Tauber era unul dintre cele mai vizitate obiective din Bavaria.

6. Stânca Loreley

Niciun loc nu reprezintă romantismul german pe Rin la fel de mult ca Stânca Loreley. Conform legendei, o femeie frumoasă stă pe faleză, pieptănându-și părul blond și cântând. Marinarii care trec sunt atât de distrași de frumoasa dar nefericită sirenă încât se prăbușesc. Totuși, un lucru este sigur: navele s-au prăbușit în mod repetat în acest loc de pe Rin.

7. Heidelberg

Castelul romantic de deasupra orașului vechi Heidelberg este o ruină, dar din secolul al XIX-lea a fost unul dintre cele mai faimoase atracțiuni turistice din Germania. Odată ce a fost reședința alegătorilor palatini, dar în timpul războiului de succesiune palatin, castelul a fost distrus în 1693. Evenimentul este comemorat de mai multe ori pe an cu iluminarea castelului, un mare foc de artificii deasupra complexului.

8. Defileul Wutach

O vale a unui râu sălbatic aventuros: Defileul Wutach, cunoscut și sub numele de Marele Canion al Pădurii Negre, este un fenomen natural impresionant. Este unul dintre ultimele peisaje originale fluviale sălbatice din Europa centrală. De-a lungul timpului, micul râu Wutach a creat aici o vale care are o adâncime de până la 200 de metri și o lungime de aproximativ 50 de kilometri. Este o experiență de neuitat pentru fiecare excursionist.

9. Elveția saxonă

Acest frumos peisaj natural poate fi savurat în estul Germaniei, lângă Dresda. Parcul Național Elveția Saxonă cu stâncile, văile și cheile sale acoperă peste 36.000 de hectare (89.000 de acri). Din 2006, Malerweg, numit după pictorii romantici care și-au găsit motivele aici, a trecut prin stâncile de gresie. Este o destinație de vis pentru iubitorii de natură și alpiniști.

10. Lacul Chiemsee

Cel mai mare lac din Bavaria are o dimensiune de aproximativ 80 de kilometri pătrați. A fost format acum aproximativ 10.000 de ani și are mai multe insule. Pe cea mai mare dintre ele, principala atracție este Palatul Nou, care a fost destinat să îndeplinească visul regelui bavarez Ludwig al II-lea de „Versailles bavarez”. Clădirea magnifică atrage de obicei mulți vizitatori din întreaga lume în fiecare an.

11. Lacul Constance

Cel mai mare lac din Germania are o lungime de aproximativ 70 de kilometri, în unele locuri lățime de 14 kilometri și adâncime de până la 254 de metri. Este situat la marginea Alpilor, în triunghiul de frontieră al Germaniei, Austriei și Elveției. Unul dintre punctele culminante este insula de flori Mainau. Înainte de pandemie, mai mult de un milion de oameni l-ar vizita în fiecare an. Treptele Spaniole sunt una dintre atracțiile sale.

12. Castelul Neuschwanstein

Acesta rămâne cel mai popular castel al regelui bavarez Ludwig II. Monarhul izolat a construit castelul, astfel încât să se poată retrage din ochii publicului. Dar refugiul său a fost deschis publicului în 1886, la scurt timp după moartea sa. Castelul romantic din sudul Bavariei este deosebit de popular printre turiștii străini.

13. Lacul Königssee

Lacul de cristal cu celebra capelă de pelerinaj Sf. Bartolomeu este înconjurat de o magnifică panoramă montană alpină. Este inima Parcului Național Berchtesgaden și renumit pentru ecoul său. Aici puteți experimenta fenomene de ecou impresionante în timpul unei plimbări într-una dintre bărcile electrice silențioase. Este o destinație ideală pentru iubitorii de apă și munte, dar și pentru romantici și visători.

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 09:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Sept. 2021, 09:11 // Actual //  Lupu Eduard

Criza cipurilor continuă. Și nu a lovit masiv doar industria auto, ci întreagă piață de componente IT, componente de telefonie mobilă, televizoare, notează business24.ro.

Iar o situație deloc plăcută este întâlnită și pe segmentul plăcilor video, segment care are de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus și mulți doritori se lovesc de prețuri extrem de mari sau cu rafturi pur și simplu goale.

Astfel, începând cu anul acesta, inclusiv România s-a confruntat cu preturi în creștere și am putea vedea, în curând, o explozie a acestora dacă vom dori să cumpăram smartphone-uri, laptop-uri, televizoare, jocuri video și, bineînțeles, autoturisme.

“Aproape toate piesele de computer s-au scumpit iar pe unele nu le găsești nici dacă le comanzi online. M-a frapat scumpirea plăcilor video, aproape 1.500 de euro o placă video şi nu prea performantă. Era în jur de 500 de euro. Este și va fi complicat”, a declarat, pentru Ziare.com, Bogdan din București, care deţine o firma de reparat computere și laptopuri.

“Ca freelancer mă văd nevoit să cresc prețul serviciilor cu 20%, chiar cu riscul să pierd din clienți. Pentru că upgrade-ul unui computer, practic, și-a dublat prețul; combustibilul, curentul, gazul, inflația contribuie din plin și ele. Știu că unele criptomonede noi folosesc o tehnologie de mining care se bazează mai degrabă pe procesoare decât pe plăcile video, date fiind penuria și prețul prohibitiv al acestora din urma”, a menționat, pentru Ziare.com, Vlad din Bucureşti, directorul unei agenţii de publicitate din București și care este specializat pe producție video și grafică.

“Din fericire nu toate componentele s-au scumpit, iar din cauza pandemiei procesoarele AMD pentru că sunt cele mai performante au suferit doar o mică scumpire, cam de 10%. Din din cauza evoluției crypto și a minatului, scumpirea cea mai mare o vedem la plăcile video, în general dublare sau triplare de preț și apoi din același motiv procesoarele AMD ce au placă video integrată, aici scumpirea a fost cu 30-50%. În rest, în 2020, și o mica mare din 2021, a fost bătaie pe camerele web, dar acum există stocuri și preturile au revenit la normal. Tot așa din 2020 din cauza pandemie a fost o criză de plăci de captură, dar și aici lucrurile au revenit la normal.

La ora actuală, doar plăcile video sunt cele care au un preț exagerat de mare și stocuri super mici, insă asta nu mai este din cauza pandemiei și din cauza minatului de crypto. Din cauza pandemiei a crescut prețul la materia prima pentru componentele de pc-uri și din cauza aceasta vom vedea preturile ușor mărite.

Iar noi care avem un canal de youtube, Vlogtehnica, din cauza crizei plăcilor video, am ajuns să avem un număr mult mai scăzut de vizitatori pentru că, pe buna dreptate, ce rost are că publicul nostru să se uite la un clip cu un produs, iar ei doar să viseze la el. Însă ușor ușor în ultimile 2 luni preturile au început să mai scadă la plăcile video și sper că în 2022 să revenim la normal”, a declarat Lucian Petrescu de la Vlogtehnica.

Lipsa globală de semiconductori necesari într-o gamă largă de industrii probabil nu va fi rezolvată pentru încă câțiva ani

Iar criza de microcipuri de la nivel mondial se agravează și sunt semnale că va persista și în 2022, poate și mai mult. “Lipsa globală de semiconductori necesari într-o gamă largă de industrii probabil nu va fi rezolvată pentru încă câțiva ani”, este de părere noul director executiv al Intel Corp, Pat Gelsinger, potrivit Bloomberg.

Furnizorii şi producătorii vor trebui să investească serios în alternative, dar și asta va dura câţiva ani. Intel a înfiinţat chiar o divizie care se ocupă cu rezolvare acestei probleme şi care stă mereu în contact cu partenerii, în special cei din industria auto. Gelsinger anunţa în martie investiţii de 20 de miliarde de dolari pentru 2 noi fabrici în Arizona.

Plăcile video decente tot mai greu de găsit și sunt foarte scumpe. O nouă eră, cea a plăcilor video fantomă

Din cauza crizei globale a cipurilor și în special a situației minerilor de criptomonede, în special Etherum, a devenit dificil să găsești plăci grafice pe piață iar zilele au început să treacă ca un adevărat coșmar atât pentru companiile de publiciate, grafică și video, cât și pentru jucătorii înfocați.

Potrivit hub-ului tech Zona IT, plăcile video vor rămâne în continuare foarte greu de cumpărat și de găsit pe aproape întreaga durată a lui 2022. Motivul este cererea excesivă a pieței și lipsa resurselor, în condițiile în care plăcile video pe arhitectura Amopere sunt cele mai vânate în momentul de față.

“Mă aștept că stocurile să rămână în continuare aride pentru aproape încă un an, cel mai probabil întregul 2022. Situația se datorează în mare parte faptului că cererea pe piață este foarte mare. Ampere se bucură de un succes imens. Este cea mai vândută arhitectură GPU din istoria companiei noastre și cu toate acestea nu am făcut tranziția completă către aceasta. Am reușit să asigurăm doar 20% din totalul produselor noastre”, a declarat președintele NVIDIA, Jensen Huang.

“Ne așteaptă, deci, vremuri grele. Cel puțin pentru cei care își doresc o placă video decentă. Sfârșitul lui 2020 a văzut începutul unei noi ere, aceea a plăcilor video-fantomă. Sunt acolo, sunt lansate, dar nu te poți uita la ele decât pe YouTube. Prețurile fluctuează amenințător, iar piața rămâne în continuare instabilă”, potrivit Zona IT.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală