FOTOGRAFII: Cum trăiește cuplul care s-a mutat recent într-o casă din beton, printată prin 3D

25 Mai 2021, 07:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
25 Mai 2021, 07:34 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Pe 30 aprilie, un cuplu olandez a început să numească „ACASĂ” o construcție din beton imprimat 3D.

Locuința este situată în Eindhoven, în Olanda.

Este prima dintre cele cinci case tipărite 3D în cadrul Project Milestone, o colaborare între Universitatea de Tehnologie Eindhoven, municipalitate, experți din industrie, arhitecți și mai multe companii private.

Project Milestone servește drept primul „proiect de locuințe comerciale” din beton tipărit 3D din lume, potrivit producătorului său.

Potrivit Business Insider, cuplul plătește 1400 de dolari lunar.

 

 

 

Proiectul  dat este primul proiect de locuințe comerciale din lume bazat pe imprimarea 3D în beton. Casele vor fi toate ocupate, vor îndeplini toate cerințele moderne de confort și vor fi cumpărate și închiriate de o companie imobiliară.

Proiectul Reper poate fi considerat pe bună dreptate un reper din mai multe motive.

Nu numai în ceea ce privește tehnologia și constructorii, ci și în ceea ce privește proiectarea, municipalitatea, viitorul ocupant și proprietarul.

Când primul ocupant primește cheia, primește o casă care satisface cele mai noi nevoi de confort. Realizat în mod durabil și eficient din punct de vedere energetic, dar și confortabil, ușor și silențios. Și într-un mediu natural împădurit fantastic.

În cele din urmă, proiectul va finaliza 5 case, atât tehnologia de imprimare, cât și designul casei devin din ce în ce mai complexe, deoarece una se construiește după alta. Dacă parterul este încă tipărit în afara amplasamentului, a cincea locuință cu 2 etaje va fi fabricată în totalitate la fața locului. Dezvoltarea tehnicii de imprimare a betonului 3D va fi, prin urmare, frumos vizibilă.

Mai mult decât un experiment, aceste case sunt destinate a fi ocupate cel puțin câteva decenii.

Designul futurist al arhitecților Houben / Van Mierlo a reușit să fie atemporal. Proiectarea rezultă din posibilitățile tipice ale noii tehnici. Tehnica de imprimare 3D oferă libertate de formă, în timp ce betonul tradițional are o formă foarte rigidă. Această libertate de formă a fost folosită aici pentru a realiza un design cu care casele se amestecă în mod natural în împrejurimile lor împădurite, ca bolovani. De parcă cele cinci clădiri ar fi fost abandonate și ar fi fost întotdeauna în această oază împădurită.

Casele vor fi situate în cartierul Meerhoven din Eindhoven. Locația se numește Bosrijk și este dezvoltată ca o „grădină de sculptură”, cu proiecte arhitecturale ambițioase de înaltă calitate plasate ca sculpturi într-un peisaj continuu. Această grădină de sculptură nu este doar să te uiți, ci și să te bucuri activ. Cel mai bun entuziast al pădurii este, prin urmare, un „cowboy urban” sau un „nomad al orașului” care își alege casa ca bază pentru o viață dinamică plină de muncă, recreere și experiență în natură într-un mediu deosebit de pitoresc.

Realitatea Live

25 Mart. 2023, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Mart. 2023, 09:40 // Actual //  Lupu Eduard

Intermediarii profită în timp ce țițeiul rusesc găsește rute indirecte către piața europeană, susțin politicienii și oamenii din industrie, citați de politico.eu.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că dependența Europei de petrolul și gazele rusești „aparține trecutului”.

Dar alții, de la înalți oficiali ucraineni la europarlamentari și persoane din industrie, spun că acest capitol al istoriei nu s-a încheiat.

Cantități semnificative de hidrocarburi rusești, în special de petrol, continuă să fenteze sancțiunile și pe piața europeană, spun aceștia, obținând bani care finanțează mașinăria de război a lui Vladimir Putin.

Este cunoscut faptul că petrolul brut e dificil de urmărit pe piețele globale. Acesta poate fi ușor combinat cu alte transporturi în țările de tranzit, creând efectiv un lot mai mare de petrol ale cărui origini nu pot fi determinate. Procesul de rafinare, necesar pentru orice aplicație practică, elimină, de asemenea, orice urmă a originii materiei prime.

O rețea complexă de companii de transport maritim, care poartă steaguri ale unor jurisdicții offshore insesizabile, adaugă un strat suplimentar de mister; unele au fost acuzate că ajută Rusia să ascundă originea exporturilor sale de țiței folosind o varietate de mijloace.

UE a interzis în mare parte combustibilii fosili ruși de la declanșarea invaziei încoace, cu excepții pentru cantități limitate de țiței prin conducte, gaze prin conducte, gaze naturale lichefiate (GNL) și produse petroliere.

Rute spre Europa

Dar volume mari de țiței rusesc – o sursă de venituri mai mare decât gazele – sunt încă expediate pe piețele globale, ceea ce îi face pe unii experți să suspecteze că acestea ajung pe piața europeană pe ușa din spate.

„De la introducerea sancțiunilor, volumele de țiței pe care Rusia le exportă au rămas mai mult sau mai puțin constante”, a declarat Saad Rahim, economist-șef al firmei globale de tranzacționare a mărfurilor Trafigura. „Este posibil ca petrolul rusesc să fie vândut în continuare către UE și națiunile occidentale prin intermediari.”

O rută potențială către Europa este prin Azerbaidjan, care se învecinează cu Rusia și este punctul de plecare al conductei Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), operată de BP. Portul Ceyhan, din Turcia, este un important centru de aprovizionare din care se expediază țițeiul către Europa; de asemenea, primește cantități mari din Irak prin conducta Kirkuk-Ceyhan.

François Bellamy, un europarlamentar francez și membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, a exprimat suspiciuni cu privire la această rută într-o întrebare recentă adresată Comisiei. Datele arată că Azerbaidjanul a exportat cu 242.000 de barili pe zi mai mult decât a produs între aprilie și iulie anul trecut, a spus el – o marjă mare față de producția internă, care a fost de 648.000 de barili pe zi luna trecută și care este în declin pe termen lung, potrivit cifrelor ministerului.

„Cum poate o țară să își diminueze producția și să își crească exporturile în același timp? Există ceva complet inconsecvent în cifre, și această inconsecvență creează suspiciuni că sancțiunile sunt eludate”, a declarat Bellamy.

În același timp, însă, Turcia și-a dublat anul trecut importurile directe de petrol rusesc și a refuzat să impună sancțiuni asupra țițeiului rusesc, în ciuda faptului că a oferit simultan sprijin militar și umanitar Ucrainei.

Centrul finlandez pentru cercetare în domeniul energiei și al aerului curat (CREA) a avertizat la sfârșitul anului trecut că „o nouă rută pentru petrolul rusesc către UE apare prin Turcia, o destinație în creștere pentru țițeiul rusesc”, unde acesta este rafinat în produse petroliere care nu fac obiectul sancțiunilor, fiind vândut mai departe.

„Avem suficiente dovezi că unele companii internaționale cumpără produse de rafinare realizate din petrol rusesc și le vând mai departe în Europa”, a declarat Ustenko, consilierul lui Zelenski. „Este complet legal, dar complet imoral. Doar pentru că este permis, nu înseamnă că nu trebuie să facem nimic în această privință.”

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău