FOTOGRAFII: Cum trăiește cuplul care s-a mutat recent într-o casă din beton, printată prin 3D

25 Mai 2021, 07:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
25 Mai 2021, 07:34 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Pe 30 aprilie, un cuplu olandez a început să numească „ACASĂ” o construcție din beton imprimat 3D.

Locuința este situată în Eindhoven, în Olanda.

Este prima dintre cele cinci case tipărite 3D în cadrul Project Milestone, o colaborare între Universitatea de Tehnologie Eindhoven, municipalitate, experți din industrie, arhitecți și mai multe companii private.

Project Milestone servește drept primul „proiect de locuințe comerciale” din beton tipărit 3D din lume, potrivit producătorului său.

Potrivit Business Insider, cuplul plătește 1400 de dolari lunar.

 

 

 

Proiectul  dat este primul proiect de locuințe comerciale din lume bazat pe imprimarea 3D în beton. Casele vor fi toate ocupate, vor îndeplini toate cerințele moderne de confort și vor fi cumpărate și închiriate de o companie imobiliară.

Proiectul Reper poate fi considerat pe bună dreptate un reper din mai multe motive.

Nu numai în ceea ce privește tehnologia și constructorii, ci și în ceea ce privește proiectarea, municipalitatea, viitorul ocupant și proprietarul.

Când primul ocupant primește cheia, primește o casă care satisface cele mai noi nevoi de confort. Realizat în mod durabil și eficient din punct de vedere energetic, dar și confortabil, ușor și silențios. Și într-un mediu natural împădurit fantastic.

În cele din urmă, proiectul va finaliza 5 case, atât tehnologia de imprimare, cât și designul casei devin din ce în ce mai complexe, deoarece una se construiește după alta. Dacă parterul este încă tipărit în afara amplasamentului, a cincea locuință cu 2 etaje va fi fabricată în totalitate la fața locului. Dezvoltarea tehnicii de imprimare a betonului 3D va fi, prin urmare, frumos vizibilă.

Mai mult decât un experiment, aceste case sunt destinate a fi ocupate cel puțin câteva decenii.

Designul futurist al arhitecților Houben / Van Mierlo a reușit să fie atemporal. Proiectarea rezultă din posibilitățile tipice ale noii tehnici. Tehnica de imprimare 3D oferă libertate de formă, în timp ce betonul tradițional are o formă foarte rigidă. Această libertate de formă a fost folosită aici pentru a realiza un design cu care casele se amestecă în mod natural în împrejurimile lor împădurite, ca bolovani. De parcă cele cinci clădiri ar fi fost abandonate și ar fi fost întotdeauna în această oază împădurită.

Casele vor fi situate în cartierul Meerhoven din Eindhoven. Locația se numește Bosrijk și este dezvoltată ca o „grădină de sculptură”, cu proiecte arhitecturale ambițioase de înaltă calitate plasate ca sculpturi într-un peisaj continuu. Această grădină de sculptură nu este doar să te uiți, ci și să te bucuri activ. Cel mai bun entuziast al pădurii este, prin urmare, un „cowboy urban” sau un „nomad al orașului” care își alege casa ca bază pentru o viață dinamică plină de muncă, recreere și experiență în natură într-un mediu deosebit de pitoresc.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală