FOTOGRAFII: Cum trăiește cuplul care s-a mutat recent într-o casă din beton, printată prin 3D

25 Mai 2021, 07:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
25 Mai 2021, 07:34 // Au Bani //  MD Bani

Pe 30 aprilie, un cuplu olandez a început să numească „ACASĂ” o construcție din beton imprimat 3D.

Locuința este situată în Eindhoven, în Olanda.

Este prima dintre cele cinci case tipărite 3D în cadrul Project Milestone, o colaborare între Universitatea de Tehnologie Eindhoven, municipalitate, experți din industrie, arhitecți și mai multe companii private.

Project Milestone servește drept primul „proiect de locuințe comerciale” din beton tipărit 3D din lume, potrivit producătorului său.

Potrivit Business Insider, cuplul plătește 1400 de dolari lunar.

 

 

 

Proiectul  dat este primul proiect de locuințe comerciale din lume bazat pe imprimarea 3D în beton. Casele vor fi toate ocupate, vor îndeplini toate cerințele moderne de confort și vor fi cumpărate și închiriate de o companie imobiliară.

Proiectul Reper poate fi considerat pe bună dreptate un reper din mai multe motive.

Nu numai în ceea ce privește tehnologia și constructorii, ci și în ceea ce privește proiectarea, municipalitatea, viitorul ocupant și proprietarul.

Când primul ocupant primește cheia, primește o casă care satisface cele mai noi nevoi de confort. Realizat în mod durabil și eficient din punct de vedere energetic, dar și confortabil, ușor și silențios. Și într-un mediu natural împădurit fantastic.

În cele din urmă, proiectul va finaliza 5 case, atât tehnologia de imprimare, cât și designul casei devin din ce în ce mai complexe, deoarece una se construiește după alta. Dacă parterul este încă tipărit în afara amplasamentului, a cincea locuință cu 2 etaje va fi fabricată în totalitate la fața locului. Dezvoltarea tehnicii de imprimare a betonului 3D va fi, prin urmare, frumos vizibilă.

Mai mult decât un experiment, aceste case sunt destinate a fi ocupate cel puțin câteva decenii.

Designul futurist al arhitecților Houben / Van Mierlo a reușit să fie atemporal. Proiectarea rezultă din posibilitățile tipice ale noii tehnici. Tehnica de imprimare 3D oferă libertate de formă, în timp ce betonul tradițional are o formă foarte rigidă. Această libertate de formă a fost folosită aici pentru a realiza un design cu care casele se amestecă în mod natural în împrejurimile lor împădurite, ca bolovani. De parcă cele cinci clădiri ar fi fost abandonate și ar fi fost întotdeauna în această oază împădurită.

Casele vor fi situate în cartierul Meerhoven din Eindhoven. Locația se numește Bosrijk și este dezvoltată ca o „grădină de sculptură”, cu proiecte arhitecturale ambițioase de înaltă calitate plasate ca sculpturi într-un peisaj continuu. Această grădină de sculptură nu este doar să te uiți, ci și să te bucuri activ. Cel mai bun entuziast al pădurii este, prin urmare, un „cowboy urban” sau un „nomad al orașului” care își alege casa ca bază pentru o viață dinamică plină de muncă, recreere și experiență în natură într-un mediu deosebit de pitoresc.

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău