(FOTO) Digital Park și STARLAB au câștigat cel mai mare hackathon din Europa – Hack Yeah 2022 la categoria IoT

23 Nov. 2022, 17:03
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Nov. 2022, 17:03 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Digital Park și STARLAB, parte din grupul de companii STARNET, au câștigat cel mai mare hackaton din Europa – Hack Yeah 2022, la secțiunea Internet of Things (IoT). Evenimentul a avut loc la în Cracovia, Polonia, în perioada 19-20 noiembrie.

Potrivit informațiilor, inițial echipa s-a calificat în finală datorită votului juriului și apoi au câștigat locul întâi în urma votului publicului. Astfel, echipele din grupul STARNET s-au ales cu un premiu de 10.000 de zloți polnezi (aproximativ 2.120 euro).  

În cadrul hackatonului, echipa STARLAB a propus un proiect IoT dedicat colectării inteligente a deșeurilor. Proiectul are drept scop protejarea mediului prin reducerea de emisii CO2, reducerea traficului în regiunile urbane, a uzurii drumurilor și de minimizare a costurilor astfel ca administrațiile locale să poată realoca economiile în alte inițiative de dezvoltare durabilă.

Potrivit informațiilor, peste 300 de echipe din întreaga lume s-au luptat pentru premiile în valoarea de peste 160.000  euro.

Participarea echipei STARLAB a fost posibilă datorită grantului obținut de către Digital Park și PROIDEA în cadrul Polish Challenge Fund.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău