10.000 de angajați de la Google vor rămâne fără locuri de muncă. Se anunță concedieri în masă

23 Nov. 2022, 16:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Nov. 2022, 16:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Compania mamă a Google, Alphabet, se pregătește să concedieze aproximativ 10.000 de angajați cu „performanțe slabe”, potrivit unui raport. Noul sistem de management al performanței al companiei i-ar putea ajuta pe manageri să concedieze mii de angajați cu performanțe slabe de la începutul anului viitor, scrie presa internațională.

Conform noului sistem, managerilor li s-ar fi cerut să clasifice șase la sută din forța de muncă a Alphabet – ceea ce corespunde la aproximativ 10.000 de angajați – ca fiind slab performanți. Acest sistem ar putea reduce, de asemenea, numărul de stimulente și de premii în acțiuni acordate angajaților.

Compania s-a confruntat cu mai multe provocări în acest an, de la impactul pandemiei până la inflația galopantă. în trimestrul al treilea, Alphabet a înregistrat o scădere de 27% a profiturilor în comparație cu anul trecut, cu venituri și venituri mai slabe decât se aștepta.

Este clar că ne confruntăm cu un mediu macro provocator, cu mai multă incertitudine în viitor”, a declarat în iulie șeful Google, Sundar Pichai. El i-a îndemnat pe angajați în lunile precedente să își îmbunătățească productivitatea.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Google nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a The Independent. Multe companii de tehnologie cu sediul în SUA au concediat angajați în acest an pentru a economisi costuri. Săptămâna trecută, The New York Times a relatat că Amazon se pregătește să concedieze 10.000 de angajați din cadrul organizației sale de dispozitive, divizia de retail, precum și din divizia de resurse umane.

La începutul acestei luni, Meta, proprietarul Facebook, a anunțat că va concedia mii de angajați, echivalentul a 13% din forța sa de muncă. Demiteri în masă au avut loc și la Twitter, odată cu preluarea companiei de către Elon Musk.

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău