10.000 de angajați de la Google vor rămâne fără locuri de muncă. Se anunță concedieri în masă

23 Nov. 2022, 16:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
23 Nov. 2022, 16:33 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Compania mamă a Google, Alphabet, se pregătește să concedieze aproximativ 10.000 de angajați cu „performanțe slabe”, potrivit unui raport. Noul sistem de management al performanței al companiei i-ar putea ajuta pe manageri să concedieze mii de angajați cu performanțe slabe de la începutul anului viitor, scrie presa internațională.

Conform noului sistem, managerilor li s-ar fi cerut să clasifice șase la sută din forța de muncă a Alphabet – ceea ce corespunde la aproximativ 10.000 de angajați – ca fiind slab performanți. Acest sistem ar putea reduce, de asemenea, numărul de stimulente și de premii în acțiuni acordate angajaților.

Compania s-a confruntat cu mai multe provocări în acest an, de la impactul pandemiei până la inflația galopantă. în trimestrul al treilea, Alphabet a înregistrat o scădere de 27% a profiturilor în comparație cu anul trecut, cu venituri și venituri mai slabe decât se aștepta.

Este clar că ne confruntăm cu un mediu macro provocator, cu mai multă incertitudine în viitor”, a declarat în iulie șeful Google, Sundar Pichai. El i-a îndemnat pe angajați în lunile precedente să își îmbunătățească productivitatea.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Google nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a The Independent. Multe companii de tehnologie cu sediul în SUA au concediat angajați în acest an pentru a economisi costuri. Săptămâna trecută, The New York Times a relatat că Amazon se pregătește să concedieze 10.000 de angajați din cadrul organizației sale de dispozitive, divizia de retail, precum și din divizia de resurse umane.

La începutul acestei luni, Meta, proprietarul Facebook, a anunțat că va concedia mii de angajați, echivalentul a 13% din forța sa de muncă. Demiteri în masă au avut loc și la Twitter, odată cu preluarea companiei de către Elon Musk.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 15:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 15:48 // Actual //  Lupu Eduard

Primele achitări a restanțelor salariale acumulate vor fi efectuate deja în luna martie. Așteptăm în timpul apropiat un plan de acțiuni, pe termen scurt și mediu, în viziunea echipei consolidate de la CFM, a declarat Roman Cojuhari, directorul APP.

„Am lucrat productiv în echipă. Domnul Oleg Tofilat a preluat mandatul cu niște găuri enorme istorice în buget și cu mare efort a normalizat situația, în măsura în care acest lucru era posibil, la moment. După mai mult de doi ani de activitate în această funcție, decizia de a pleca a fost înțeleasă și acceptată. Mai mult, i-am propus să se alăture de echipa APP ca să influențeze procesele de debirocratizare la CFM”, susține directorul APP.

Cojuhari spune că discută cu noul administrator al CFM, Serghei Tomșa pentru a rezolva definitiv problema cu restanțele la salarii. Surse sunt mai multe: împrumuturi bancare, valorificarea activelor neutilizate, dar și bani alocați din bugetul de stat, grație procesului anunțat de reorganizare a CFM, care va permite ca structura CFM să fie întreținută de către stat.

Situația la CFM a început să se agraveze după august 2022 când a început să scadă tranzitul de marfă din Ucraina după redeschdereas portului de la Odesa. „Fondul de rulment al companiei este negativ, iar pe fundalul reducerii traficului de mărfuri pe calea ferată se acumulează lunar deficit de capitalr”.

Pierderile estimative al CFM au constituit 147,7 milioane de lei în anul 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău