Căpșunii autohtoni sunt gata să te uimească prin gustul delicios și aroma deosebită. Producătorii au început recoltarea căpșunilor din seră. În curând va începe și recoltarea căpșunilor din câmp. În acest an, producătorii au așteptări mari.
Printre cei care au început recoltarea se numără și unii membri din Asociația Utilizatorilor de Apă pentru Irigații – Blindești. În acest an, producătorii de căpşune din cadrul AUAI „Blindești” se așteaptă la o roadă de circa 400 de tone.
Plantația cooperativei Berries Group se întinde pe o suprafață de circa 40 de hectare, la 10 kilometri de municipiul Ungheni. Căpșunele de pe această plantație sunt destinate atât pentru piața internă cât și pentru piața externă.
Soiurile alese sunt Marmolada și Asia, crescute chiar în pepiniera modernă din Blindești, specializată în producerea materialului săditor de căpșun, scrie Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova într-o postare pe Facebook.
„Încercăm să fim mereu în pas cu noile tehnologii în agricultură pentru a ne putea dezvolta și asigura o calitate înaltă a producției, fiind mai competitivi atât pe piața locală cât și pe cea internațională. Ne dorim practicarea unei agriculturi în care influența factorului uman să fie redusă la minim.”, a menționat Zinaida Plămădeală, administratoarea Cooperativei Berries Group pentru Fondul de Dezvoltare Durabilă Moldova.
La începutul lunii iunie va începe recoltarea căpșunilor din câmp.
În prezent, un kilogram de căpșuni se vinde la prețuri cuprinse între 95-130 de lei, în dependență de soi și producător.