(foto) O casă cât o insulă! Top 5 case care ocupă o insulă întreagă!

26 Iun. 2021, 14:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iun. 2021, 14:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În timp ce unii își doresc o casă cu o curte mare, în care să aibă loc să se miște, să încingă un grătar, în unele părți ale lumii, alți oameni au ales să-și înghesuie casa pe unele dintre cele mai mici insule din lume.

Iată 5 case care ocupă o insulă întreagă:

1. Casa de pe Insula ”Spațiu suficient”

Este o traducere puțin adaptată, dar insula se numește „Just Enough Room” și se găsește la granița dintre Canada și SUA, într-o regiune cunoscută drept „Granița celor 1.000 de insule”.

Just Enough Room Island s-a numit inițial Hub Island și are o suprafață mai mică de 310 metri pătrați, dar a devenit locul pe care înstărita familie Sizelands și-a ridicat o casă. Insula a fost cumpărată în 1950 și, după cum vedeți în imaginea de mai jos, este ocupată aproape în întregime de o casă.

2. Casa construită pe o insulă, ca protest la adresa guvernului SUA

Tot în SUA, în Golful Narragansett, în apropiere de Jamestown, statul Rhode Island, al cărui nume a fost ales după insula grecească Rodos, din Marea Egee, găsim încă o casă cocoțată pe o mică insulă.

A fost construită în anul 1905 de către un cunoscut finanțist originar venit din Philadelphia, pe numele lui Joseph Lovering Wharton, și care nu era foarte iubit de autorități.

Construcția acestei case a venit ca un gest de rebeliune față de guvernul american, după ce autoritățile l-au deposedat de locuința de vară din Fort Wetherill, care se afla la sud de Jamestown. Supărat că a fost evacuat din propria casă de vacanță, Wharton a decis să construiască una nouă, într-un loc unde autoritățile să nu-l mai deranjeze niciodată.

3. O casa prea mare pentru insula pe care a fost construită

În Canada, în mijlocul lacului Steenburg, din statul Ontario, se găsește o casă care este chiar prea mare pentru insula pe care a fost ridicată. Casa stă mai mult pe pontoane decât pe sol.

Locuința oferă două dormitoare și este alimentată în totalitate cu energie electrică furnizată de panourile solare cu care a fost dotată. A fost construită din lemn, în 2018, și a fost scoasă la vânzare în 2020, pentru 325.000 de dolari.

4. Casă din Norvegia

Am găsit poza în mai multe locuri, dar singura informație concretă despre casa de mai jos a fost aceea că se găsește în Norvegia. Uitându-ne la imagine, putem spune că proprietarul ar mai fi putut construi ceva pe această insulă. Parcă mai era loc pe stânga din spatele casei.

Spațiul este ceva mai generos, din moment ce proprietarul a avut loc să contruiască și un garaj pentru barca lui.

5. Villa de pe Dunbar Rock – Caraibe

O altă construcție care abia de are loc pe insula pe care a fost ridicată este Villa de pe Dunbar Rock, care aparține Hondurasului, în minunatele ape ale Mării Caraibilor. Nu este neapărat reședința cuiva, fiind utilizată în scop turistic. Doritorii pot să o închirieze doar pentru ei și să se bucure pe deplin de izolare, de liniște și de vremea plăcută din Caraibe.

Clădirea a fost construită în 1996, dispune de o echipă de oameni care se ocupă tot timpul de întreținerea ei și de oaspeții săi. Potrivit site-ului oficial al acestei destinații de vis din Caraibe, sunt locuri suficiente pentru 24 de persoane.

Sursa: WallStreet.ro

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală