(FOTO) Pasiunea pentru păpuși a inspirat-o să dezvolte o afacere în designul hainelor. UE i-a oferit suport

27 Ian. 2022, 10:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Ian. 2022, 10:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Victoria Cucoș și-a urmat visul din copilărie și-a transformat pasiunea de a croi și coase haine păpușilor în ceva mai mult. Ea a schimbat rolul de designer pe cel de antreprenor.  De la studiile în domeniul design-ului vestimentar și munca într-un atelier mic până la propria companie, acesta a fost parcursul urmat de Victoria.

În prezent Victoria deține două ateliere, unul în orașul natal, Tighina (Bender) și altul la Chișinău. În total sunt angajate 16 persoane, majoritatea fiind femei, iar acum își mărește echipa și este în căutarea unor oameni talentați și dedicați.

În cei aproape 20 de ani în domeniul textilelor, Victoria a înțeles faptul că trebuie să livreze produse de calitate și care-i poartă semnătura. Nu se vede în alte domenii de activitate. Dacă ar fi să o ia de la început, Victoria tot un atelier ar deschide.

Pandemia nu i-a afectat prea mult afacerea, s-a adaptat destul de repede regimului de lucru la distanță.

„Putem face designul vestimentației și la distanță. A fost o perioadă în care am lucrat mai mult timp cu designeri din Moscova, am dezvoltat tipare, modele chiar și câteva colecții pe an. Iată în baza acestei colaborări am acumulat și experiență în lucrul la distanță.”

În prezent, serviciile de atelier sunt disponibile doar pe piața locală, dar Victoria planifică să se extindă și peste hotare.

„Lucrăm pe piața locală, dar avem planuri, o facem pas cu pas, adică nimic nu se întâmplă haotic. Dezvoltăm întreprinderea aici pentru a obține ulterior comenzi din România sau chiar din Europa.”

Întrucât nu avea experiență în gestionarea unei companii, în 2021 a participat la cursurile de mentorat în afaceri – proiectul pilot „BusinessUP”, desfășurat cu suportul financiar al UE, oferit în cadrul programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Astfel, în 2021, Victoria a beneficiat de mentorat din partea Innei Polisciuk, consultantă în afaceri de pe malul stâng, membră a Asociației Consultanților de Afaceri din Moldova.

„Pentru a gestiona și dezvolta o întreprindere, trebuie să te dezvolți personal”, afirmă Victoria.

 

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău