(FOTO) Prețurile la Piața Centrală. Un kg de cartofi noi costă 16 lei. Ce preț au cireșele, căpșunele și legumele

04 Iun. 2021, 13:10
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 13:10 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În fiecare zi, Întreprinderea Municipală Piața Centrală publică prețurile la legume, fructe, verdeață și alte produse alimentare.

Astăzi, prețul cireșelor este de 45 de lei, iar cel al căpșunilor ajunge la 40 de lei. Prețul la roșii și castraveți diferă în funcție de sort și producător. Astfel, prețul roșiilor ajunge până la 45 de lei.

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:40 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Conform datelor statistice publicate de Biroul Național de Statistică (BNS), produsul intern brut (PIB) a însumat 46,5 miliarde lei și a înregistrat o creștere reală de 1,8%. Relansarea activității investiționale, a consumului intern și a activității economice în sectorul real al economiei sunt factorii determinanți care au favorizat această creștere. Unul dintre sectoarele care a înregistrat o creștere economică de 6,5 % este cel IT.

Astfel, potrivit datelor prezentate de BNS, sectorul IT a înregistrat o creștere de 6,5 %.

Evoluție se datorează, în mare parte, relansării cererii pentru serviciile IT și serviciile informatice, politicilor favorabile dezvoltării sectorului, în special, regimului fiscal distinct în care operează rezidenții parcului virtual  „Moldova IT Park” etc.