(FOTO) Taxiurile „lăsate în voia sorții” folosite ca parcele de legume. Castraveți și dovlecei pe acoperiș de mașini

22 Sept. 2021, 14:35
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
22 Sept. 2021, 14:35 // Actual //  MD Bani

Într-o parcare din capitala thailandeză Bangkok, lăstari verzi răsar din acoperișurile taxiurilor colorate.

Restricțiile dure din Covid-19 din Thailanda au lăsat liniștite străzile agitate ale orașului, iar șoferii de taxi au rămas fără ocupație.

Din această cauză, mulți șoferi au părăsit orașul pentru a merge în satele lor de origine, lăsând în urmă așa-numitele cimitire de taxiuri.

Acum, o companie a decis să folosească acoperișurile vehiculelor inactive ca mici parcele de legume, pe care speră să le poată ajuta să hrănească șoferii care nu lucrează și alți angajați.

Muncitorii de la Cooperativa de taxi Ratchaphruek au construit grădinile în miniatură întinzând căptușelile negre de coșuri pe rame de bambus și acoperindu-le cu sol. Apoi au plantat o varietate de culturi, inclusiv ardei iute, castraveți și dovlecei.

Se speră că, după ajutarea șoferilor, orice mâncare rămasă poate fi vândută pe piețele locale.
Comerțul cu taxiuri din Bangkok se bazează în mod normal pe turism, dar restricțiile stricte la intrarea în țară au adus țara în impas.

„Aceasta este ultima noastră opțiune”, a declarat Thapakorn Assawalertkun, unul dintre proprietarii companiei, pentru agenția de știri AFP, adăugând că multe dintre vehicule mai aveau încă împrumuturi mari.

„Cultivarea legumelor deasupra acoperișurilor nu va deteriora taxiurile, deoarece cele mai multe dintre ele au fost deja deteriorate la reparații. Motoarele sunt rupte, anvelopele sunt decolate. Nu se poate face nimic”, a spus el.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău