(FOTO) TOP 10 Cele mai bune orașe de vizitat din India după pandemie. Prin sunt atât de speciale

03 Iul. 2021, 06:30
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
03 Iul. 2021, 06:30 // Slider //  MD Bani

India este o țară vastă, uimitoare și diversă. Orașele sale magnifice sunt o vitrină a minunatei bogății a tradiției, culturii și exuberanței vieții pentru care India este renumită în toată lumea. O destinație de călătorie supremă, India are atât de multe de oferit. De la statele sudice Goa și Kerala, cu mentalitatea lor deschisă și relaxată, până la fortele prăfuite din deșert din Rajasthan, există ceva în cele din urmă enigmatic și încântător despre acest mare și fascinant gigant asiatic.

1. Delhi

Delhi este un amestec dintre trecut și modernitate. Capitala indiană deține de mult timp reputația de a fi plină de viață – un loc în care trecutul și viitorul se combină.

Vizitatorii aleg acest oraș pentru a absorbi atmosfera indiană frenetică.

2. Jaipur

Orașul roz Jaipur este capitala Rajasthanului și este locul unde puteți găsi frumoasa cetate Amber – un complex întins, uimitor, situat pe dealul cu vedere la un lac. Situată chiar în afara orașului și construită în 1592, grandioasa cetate a fost, de asemenea, un palat, dar este acum o atracție turistică impresionantă.

Asigurați-vă că faceți o excursie la palatul opulent al orașului, cu curțile și grădinile sale uimitoare, plus uimitorul complex Palatul Vânturilor.

3. Mumbai

Mumbai este bine cunoscut pentru vizitatori. Acest amestec ciudat și extraordinar de bogați și săraci creează un oraș care se străduiește să avanseze India – acest oraș, cel mai populat din India trebuie văzut cel puțin o dată în viață.

Centrul pentru cultura creativă, modă, mâncare și finanțe din India, Mumbai are unele dintre cele mai scumpe case din lume și unele dintre cele mai mari mahalale din Asia. Acest compozit atrăgător de proporții indiene este locul unde se află poarta de acces către India – un arc de piatră construit pe malul apei în 1923.

 

4. Agra

Agra este cunoscut pentru un singur lucru – iconicul și în cele din urmă impresionantul Taj Mahal. Amplasat pe malul sudic al râului Yamuna din Agra, Taj atrage milioane de turiști în fiecare an. Construită de un împărat ca un memorial extravagant al soției sale, marmura albă de porțelan a mausoleului este o emblemă a romantismului, iubirii și aventurii.

Agra însăși stă la umbra impunătorului său monument, dar este un oraș mic și primitor. Fortul Agra din epoca Mughal din vechime este un loc atractiv de vizitat – priviți peste ziduri aici și surprindeți-vă prima vedere hipnotizantă a Taj-ului.

5. Bangalore

Orașul se află în sudul Indiei și devenit un centru cosmopolit în plină expansiune al industriei, vieții de noapte și spațiilor deschise. Acest oraș dinamic și în curs de dezvoltare a apărut ca un bastion cultural al cumpărăturilor, mâncării, băuturii și al tuturor timpurilor bune.

Perspectiva modernă a orașului Bangalore înseamnă că este un loc unde vizitatorii se pot relaxa. Bucurați-vă de prânzuri la cafenelele, faceți plimbări în multitudinea de parcuri – dar nu uitați să vizitați Piața Krishnarajendra pentru gustul tuturor lucrurilor indiene.

6. Kolkata

Vechea capitală a Indiei, Kolkata are o istorie lungă și complexă. Compania Indiilor de Est a fondat orașul ca centru comercial în 1773. De atunci, orașul s-a dezvoltat și s-a dezvoltat pentru a deveni marea megacitate a zilelor noastre.

Cunoscută sub numele de Capitala ceaiului, Kolkata este un loc prietenos în care sărăcia și modernitatea trăiesc una lângă alta. Punctele de atracție din oraș includ Templul decorat Dakshineswar Kali, precum și Muzeul Memorial Taj Mahal-esque Victoria și monumentalul pod Howrah.

7. Varanasi

Un oraș care poate părea ciudat pentru mulți occidentali, Varanasi are o mare importanță religioasă. Orașul sfânt se află pe malurile divinului Gange și este considerat de hinduși ca fiind un loc sacru de pelerinaj.

Orașul este cunoscut pentru practicile religioase care au loc lângă râu – pelerinii se spală în apele Gange. Obiectivele vieții și ale morții de-a lungul râului pot fi șocante, dar o vizită la Varanasi este, de asemenea, trepidantă, contemplativă și, în cele din urmă, ajută vizitatorii să înțeleagă în continuare practicile culturale și spirituale profunde ale Indiei.

8. Kochi

Orașul port a fost plin de diversitate culturală de când a început să facă tranzacții cu arabi, chinezi și europeni. Influențele străine pot fi observate în tot orașul, inclusiv bungalourile cu gresie din Fortul Kochi și emblematicele plase de pescuit chineze în consolă.

9. Chennai

Denumit anterior Madras, Chennai este poziționat în Golful Bengal. Un avanpost comercial important, Fortul Sf. Gheorghe din Channai a fost construit în 1644 și este locul unde vizitatorii pot afla mai multe despre trecutul orașului.

Bucurați-vă de mozaicul religios din Chennai la Templul Kapaleeshwarar – împodobit cu imagini sculptate ale zeilor – apoi faceți o plimbare în biserica Sf. Maria din secolul al XVII-lea. Marina Beach oferă șansa de a vă relaxa și de a savura bogăția bucătăriei indiene la tarabele de pe malul mării.

 

10. Udaipur

Orașul lacurilor, Udaipur strălucește romantic la marginea deșertului din Rajasthan. Orașul este protejat de luxuriantele dealuri Aravali și este locul unde puteți găsi fascinantul Palat al Lacului, în mijlocul liniștitului Lac Pichola.

O altă priveliște captivantă este impozantul dar grațiosul Palat al Orașului, alături de Palatul Musonilor, care se remarcă cu ziduri din marmură albă strălucitoare. Explorați temple vechi, mergeți pe străzile sinuoase ale acestui colț fantezist al Indiei și alunecați-vă în vremuri trecute în bazarele sale vechi.

Realitatea Live

27 Mai 2024, 11:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 11:58 // Actual //  Lupu Eduard

În luna aprilie 2024, piața imobiliară din Chișinău a continuat să fie dinamică, cu variații semnificative ale prețurilor locuințelor în funcție de sector și tipul de apartament. Datele recente indică tendințe specifice în prețurile apartamentelor atât pe piața secundară, cât și în noile construcții, oferind o imagine detaliată a peisajului imobiliar al capitalei Republicii Moldova.

Pe piața secundară, prețurile apartamentelor cu o cameră variază considerabil, potrivit datelor Bursei Imobiliare Lara. În sectorul Botanica, prețul pe metru pătrat este de 1008 euro, în timp ce în sectorul Centru acesta atinge 1063 euro. Sectorul Rîșcani înregistrează un preț de 999 euro per metru pătrat, iar în Buiucani și Ciocana prețurile sunt de 946 și, respectiv, 962 euro per metru pătrat. Sectorul Centru rămâne cel mai scump, reflectând atractivitatea centralității și accesul facil la facilități urbane. La polul opus, sectorul Buiucani oferă cele mai accesibile opțiuni pentru această categorie de locuințe.

Apartamentele cu două camere prezintă prețuri care variază între 866 și 947 euro per metru pătrat, în funcție de sector. Aceste locuințe reprezintă o opțiune echilibrată pentru familii și tineri profesioniști, prețurile fiind relativ omogene între sectoare. În schimb, apartamentele cu trei și patru camere sunt cele mai accesibile, cu prețuri variind între 639 și 813 euro per metru pătrat. Aceste apartamente par să aibă o cerere mai redusă comparativ cu locuințele mai mici, ceea ce le face o alegere atractivă pentru familiile numeroase.

Prețurile apartamentelor în blocuri noi sunt mai mari, variind între 934 și 1233 euro per metru pătrat, în funcție de sector. Această diferență semnificativă de preț subliniază avantajele percepute ale locuințelor noi, cum ar fi tehnologiile de construcție moderne, eficiența energetică și facilitățile suplimentare oferite de dezvoltatori.

În luna aprilie 2024, creditele imobiliare acordate au atins suma de 554,1 milioane de lei, marcând o creștere de 17,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Acest avans indică o creștere a interesului pentru achiziția de locuințe, susținută de condițiile favorabile de creditare. Rata medie la creditele imobiliare acordate în moneda națională a scăzut ușor cu 0,12 puncte procentuale, ajungând la 7,62%. Această scădere, deși modestă, contribuie la reducerea costului total al împrumuturilor, făcând achiziția de imobiliare mai accesibilă pentru un segment mai larg de cumpărători.

Piața imobiliară din Chișinău în aprilie 2024 prezintă o diversitate de prețuri în funcție de sector și tipul de locuință. Sectorul Centru se remarcă prin prețurile cele mai ridicate pentru apartamentele cu o cameră, în timp ce apartamentele cu trei și patru camere rămân cele mai accesibile. Locuințele noi sunt în general mai scumpe, reflectând calitatea și facilitățile superioare. Creșterea semnificativă a creditelor imobiliare și scăderea ratelor dobânzilor sugerează un mediu favorabil pentru achiziția de locuințe, ceea ce ar putea stimula în continuare activitatea pe piața imobiliară. Pe termen mediu, aceste tendințe indică o piață robustă, cu potențial de creștere continuă, în special dacă condițiile economice rămân stabile și atractive pentru investiții imobiliare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău