(FOTO) Top 5 cele mai impresionante modele de lux de mașini electrice. Cât costă

20 Oct. 2022, 12:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Oct. 2022, 12:35 // Au Bani //  MD Bani

Automobilele electrice devin tot mai populare în ultima perioadă, trendul este urmat chiar și de producătorii de lux. Mărci care, altădată, erau fidele motoarelor cu ardere internă caută, acum, să-și diversifice oferta. Iată care sunt cele mai impresionante modele de lux de mașini electrice.

1. Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce este cel mai nou nume care se alătură grupului de producători de lux ce lansează automobile electrice. Britanicii își pun cărțile pe masa electricelor cu Spectre, primul EV din istoria mărcii fondate în urmă cu mai bine de 100 de ani. Cu o caroserie cu două portiere, Spectre este lung de cinci metri și împarte numele cu unul dintre filmele din seria James Bond.

Specificații

  • Date tehnice: Două motoare electrice cu o putere combinată de 585 de cai putere și 900 Nm, greutate de 2.975 kilograme
  • Autonomie: 515 km (WLTP)
  • Performanțe: 0-100 km/h în 4,5 secunde
  • Dată de lansare: 2022
  • Preț: 423.000 euro

2. Mercedes-Benz AMG EQS 53 4MATIC+

Mercedes-Benz EQS este vârful de lance al gamei EQ a producătorului din Stuttgart. Cu o formă curbă, EQS încearcă să fie echivalentul 100% electric al clasei S și este Asamblat în Germania, India și Thailanda. EQS-ul și-a arătat initial fața sub formă de concept, în 2019, și stă pe platform MEA dedicate EV-urilor.

Specificații

  • Date tehnice (AMG EQS 53 4MATIC+): Două motoare electrice cu o putere combinată între 649 și 571 cai putere, greutate de 2.655 kilograme
  • Autonomie: 586 (WLTP)
  • Performanțe: 0-100 km/h în 3,4 secunde, viteză maximă de 220 km/h
  • Dată de lansare: 2021
  • Preț: 152.546 euro

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

3. Porsche Taycan Turbo S

Porsche Taycan este primul model în întregime electric al celor de la Porsche și este disponibil în trei variante de caroserie: cea clasică, asemănătoare unui coupe cu patru portiere, Sport Turismo, care aduce cu caroseria unui estate și, respectiv, Cross Turismo, care împărtășește conceptul propus de seria Allroad de la Audi ducând-o la un alt nivel.

Specificații:

  • Date tehnice: AWD cu 750 de cai putere și 1.030 Nm (cu Launch Control), baterie de 93.4 kWh, greutate de 2.295 kg
  • Autonomie: 416 km (WLTP)
  • Performanțe: 0-100 km/h în 2,6 secunde, viteză maximă de 260 km/h
  • Dată de lansare: 2020
  • Preț: 196.000 euro

4. Lucid Air Sapphire

Lucid Motors este un jucător nou pe piață care și-a prezentat conceptul în urmă cu șase ani, modelul Air de serie fiind lansat în 2021. Sub caroseria alunecoasă se ascunde un alt reprezentant al Americii în încleștarea electricelor, unul care, evident, își dorește să detroneze Tesla.

Specificații

  • Date tehnice (Sapphire): trei motoare electrice care produc o putere totală de 1.200 cai putere și peste 1.390 Nm, baterie de cel puțin 112 kWh, greutate de 2.375 kilograme
  • Autonomie: cca. 800 km (WLTP)
  • Performanțe: 0-100 km/h în 2 secunde, viteză maximă de cel puțin 270 km/h
  • Dată de lansare: 2022
  • Preț: 255.000 euro

5. BMW i7 xDrive60

BMW nu putea să stea cu mâinile în sân și să privească cum cei de la Mercedes-Benz lansează EQS. Varianta electrică a Seriei 7, denumită i7, este rivalul direct al lui EQS, deși are o formă de sedan obișnuit, asemeni modelului cu motor pe ardere internă. Grila imensă combinată cu farurile mici îi dau un aspect controversat, dar asta pare a fi dorința celor de la BMW în ultimul timp.

Specificații

  • Date tehnice: două motoare electrice care dezvoltă 536 de cai putere și 750 de Nm, greutate de 2.683 kg
  • Autonomie: circa 480 km
  • Performanțe: 0-100 km/h în 4,5 secunde, viteză maximă de 240 km/h
  • Dată de lansare: 2022
  • Preț: 135.900 euro

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău