FOTO, VIDEO Rosé Day la Castel Mimi – toate nuanțele gusturilor rosé la un singur eveniment

05 Iun. 2023, 12:35
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
05 Iun. 2023, 12:35 // Actual //  MD Bani

Rosé Day la Castel Mimi marchează deschiderea galei vinurilor de vară 2023, într-o atmosferă plină de romantism și pasiune. Cu apropierea zilelor însorite și apusurilor idilice, așteptăm cu nerăbdare momentele relaxante petrecute în aer liber, în compania prietenilor sau în liniștea solitară. Iar pentru a completa perfect aceste clipe, nimic nu se compară cu un vin delicat și răcoros.

La Castel Mimi, avem o gamă variată de nuanțe ale vinului rose, potrivită tuturor preferințelor. Călătoria începe cu Animaliens pinot noir, saperavi și rară neagră, un vin tânăr și îndrăzneț, cu arome florale de trandafiri și căpșuni, și gust revigorant de piersici, barbaris și coarne de pădure, având nuanțe de grapefruit în postgust.

Urmează Rose de Bulboaca 2020 impresionează prin eleganță, arome florale și gust fin de fructe de pădure roșii, cu note proaspete de citrice în retrogust.

Clasicul Rose Castel Mimi – Rară neagră 2021 combină tradiția cu inovația, oferind complexitatea aromei, culori generoase și o profunzime deosebită, cu nuanțe delicate de fragi și gust dulciu-acrișor de coacăze roșii, grapefruit și caise verzui, și un postgust revigorant.

Apogeul gustului, First Lady Rosé 2020 din seria Governor, este un vin premium carismatic, produs din Fetească Neagră, maturat timp de 12 luni în butoaie de stejar francez, având un buchet aromatic dominat de nuanțe de zmeură și căpșune, corp rotund și mătăsos, și un postgust îndelungat și proaspăt.

Și toate aceste vinuri pot fi degustate la evenimentul Rosé Day la Castel Mimi, pe 10 iunie 2023, începând cu ora 12:00. Doar la Castel Mimi vom începe vara în nuanțe de roz, la acest eveniment plin de oameni frumoși, copii adorabili și emoții colorate pentru fiecare.

A V-a ediție a sărbătorii vinului Rosé la Castel Mimi te va surprinde cu mai multe zone lounge pe toate gusturile, bucate apetisante, gătite fresh în Open Air Kitchen, vin Rară Neagră Rosé nelimitat, ca să-l savurezi împreună cu gașca de prieteni sau familia și Fontaine Party la finalul evenimentului.

În timp ce adulții vor degusta vinurile roz în zona de Wine Tasting și vor explora Castel Mimi prin excursiile oferite, copiii se vor distra în zona de Play Ground, unde se vor juca cu mingi mici, badminton sau Frisbee alături de părinți. În plus, cei mici vor fi așteptați în Happy Kids Zone, cu acces la gustări dulci, cremoase și un meniu special conceput pentru ei. Toate aceste momente memorabile vor fi imortalizate în zona foto.

Pentru șoferii care vor plăti prețul de intrare și vor fi lipsiți de posibilitatea de a degusta vinuri la eveniment, vom oferi o sticlă de vin roz Animaliens „To Go”.

Locurile sunt limitate, de aceea vă recomandăm să vă înregistrați cât mai rapid. De asemenea, taxa de participare la eveniment va crește de la 350 de lei azi până la 450 de lei în ziua evenimentului. Copiii până la 12 ani au intrare GRATUITĂ, iar cei între 12 și 17 ani vor plăti 150 de lei. Cei care doresc o experiență inedită vor putea călători cu trenul, achitând o taxă de transport tur-retur de doar 100 de lei pentru adulți și doar 1 leu pentru copiii de până la cinci ani, însoțiți de mână.

P.


Realitatea Live

24 Iul. 2024, 16:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Iul. 2024, 16:46 // Actual //  Lupu Eduard

Reclamele la jocurile de noroc ar putea reapărea în Republica Moldova, după ce în noiembrie 2021 Parlamentul a votat interzicerea acestora. Deputații PAS, Radu Marian și Dorian Istrati, au înregistrat un proiect de lege care prevede permisiunea reclamelor și sponsorizărilor pentru jocurile de noroc cu risc social scăzut.

„Permiterea inițierii sau participării la activități de sponsorizare sau de filantropie, a agenților economici care organizează, desfășoară sau exploatează jocurile de noroc cu risc social scăzut, în urma cărora marca comercială a Loteriei Naționale a Moldovei poate deveni publicitară”, se arată în inițiativa deputaților.

Această măsură vine să încurajeze mai multe investiții în activitățile sportive de masă și alte evenimente sociale. Publicitatea și programele audiovizuale sponsorizate de organizatorii jocurilor de noroc vor fi permise între orele 22:00 și 07:00, iar competițiile sportive difuzate în direct vor putea fi sponsorizate. Reclamele vor include mențiuni obligatorii privind impactul negativ al jocurilor de noroc, acoperind cel puțin 20% din timpul sau suprafața materialului publicitar.

Deputatul Marian a explicat că problemele de aplicare a restricțiilor totale asupra publicității pariurilor sportive sunt numeroase. În majoritatea țărilor europene, publicitatea pentru pariuri este permisă, inclusiv la competițiile sportive internaționale transmise în direct în Republica Moldova, cum ar fi Liga Campionilor la Fotbal. Această diferență majoră de abordare între spațiul european și Republica Moldova creează situații în care orice transmisiune de eveniment sportiv internațional încalcă legea.

Modificarea propusă va aduce mai multe resurse pentru radiodifuzorii locali, permițându-le să creeze conținut media autohton. Publicitatea va fi permisă și în publicațiile periodice publice sau private, ocupând până la 15% din spațiul unui număr al ediției, cu mențiuni obligatorii privind impactul negativ al jocurilor de noroc pe cel puțin 20% din suprafața materialului publicitar.

Defalcările la bugetul public național din activitatea Loteriei Naționale a Moldovei se ridică la 2,25% din rulajul LNM și aproximativ 75% din cota de profit a organizatorului jocurilor de noroc, care constituie monopol de stat. Între 2018 și 2023, la Bugetul Public Național au fost încasați 607 milioane lei din activitatea LNM, cu o creștere semnificativă în 2023, când încasările au ajuns la 287,8 milioane lei comparativ cu 1,3 milioane lei în 2018.

Se estimează că proiectul de lege va genera investiții directe de cel puțin 30 milioane lei anual în susținerea și promovarea evenimentelor sportive și sociale, dar și în stimularea producerii de conținut media autohton.

Reclamele jocurilor de noroc au fost interzizse în noimebrie 2021, iar legea a fost promovată insistent de Dumitru Alaiba fostul președinte al comisiei economie de la acea vreeme. El spunea că publicitatea jocurilor de noroc are un impact negativ asupra populației sărăce care își cheltuie ultimii bani. Sancțiunile pentru cei care încalcă legea au fost stabilite de la 60 la 120 u.c. pentru persoanele fizice sau cu funcţie de răspundere și de la 120 la 180 u.c. – persoanei juridice, cu privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău