GALERIE FOTO Mașinile ARENA AUTO FEST 2023: Noul BMW XM va fi la eveniment

20 Iun. 2023, 09:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Iun. 2023, 09:38 // Au Bani //  MD Bani

Dragi prieteni, după cum probabil ați auzit, în zilele de 24 şi 25 iunie AutoBlog.MD organizează ARENA AUTO FEST 2023 – cea mai mare expoziție auto din Moldova! Iar pentru că a rămas mai puţin de o săptămână până la eveniment, dorim să vă informăm despre câteva atracții mai speciale care vor putea fi văzute în standurile amenajate.

Dacă încă nu ai avut ocazia să vezi noul BMW XM pe viu, atunci ARENA AUTO FEST 2023 va fi cel mai potrivit loc pentru a face asta! SUV-ul brutal al celor de la BMW va fi expus pe lângă alte maşini de performanţă, business sau electrice din gama mărcii!

XM este unic în felul său pentru că nu aseamănă cu nimic altceva din portofoliul BMW. Are peste cinci metri lungime şi peste doi metri lăţime, practic 2.8 tone şi jante masive de până la 23 inchi. Designul exterior şi interior este complet original, în afară de cel mai nou Live Cockpit Professional. Nu de alta, dar acest automobil a fost realizat cu forţele proprii de către BMW M pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la înființarea diviziei sportive.

Sub capotă are un sistem de propulsie electrificat – M HYBRID – cu un V8 de 4.4 litri la bază. Are să ofere în total 653 CP şi 800 Nm. Mastodontul poate face 0-100 km/h în 4.3 secunde, atinge o viteză maximă de până la 270 km/h şi rula doar cu energie electrică pe o distanţă de aproape 90 km. Puţine opţiuni pot fi selectate pentru că are multe dotări standard, gen suspensie M Professional adaptivă cu stabilizatori activi, direcţie pe puntea din spate, frâne M Sport şi altele.

În Republica Moldova preţul de start pentru BMW XM este de 129.100 de euro (versiunea 50e). Cea cu 653 CP costă minimum 172.000 de euro, iar topul de gamă LABEL RED – 199.500 de euro.

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău