GALERIE FOTO Mașinile ARENA AUTO FEST 2023: Noul BMW XM va fi la eveniment

20 Iun. 2023, 09:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Iun. 2023, 09:38 // Au Bani //  MD Bani

Dragi prieteni, după cum probabil ați auzit, în zilele de 24 şi 25 iunie AutoBlog.MD organizează ARENA AUTO FEST 2023 – cea mai mare expoziție auto din Moldova! Iar pentru că a rămas mai puţin de o săptămână până la eveniment, dorim să vă informăm despre câteva atracții mai speciale care vor putea fi văzute în standurile amenajate.

Dacă încă nu ai avut ocazia să vezi noul BMW XM pe viu, atunci ARENA AUTO FEST 2023 va fi cel mai potrivit loc pentru a face asta! SUV-ul brutal al celor de la BMW va fi expus pe lângă alte maşini de performanţă, business sau electrice din gama mărcii!

XM este unic în felul său pentru că nu aseamănă cu nimic altceva din portofoliul BMW. Are peste cinci metri lungime şi peste doi metri lăţime, practic 2.8 tone şi jante masive de până la 23 inchi. Designul exterior şi interior este complet original, în afară de cel mai nou Live Cockpit Professional. Nu de alta, dar acest automobil a fost realizat cu forţele proprii de către BMW M pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la înființarea diviziei sportive.

Sub capotă are un sistem de propulsie electrificat – M HYBRID – cu un V8 de 4.4 litri la bază. Are să ofere în total 653 CP şi 800 Nm. Mastodontul poate face 0-100 km/h în 4.3 secunde, atinge o viteză maximă de până la 270 km/h şi rula doar cu energie electrică pe o distanţă de aproape 90 km. Puţine opţiuni pot fi selectate pentru că are multe dotări standard, gen suspensie M Professional adaptivă cu stabilizatori activi, direcţie pe puntea din spate, frâne M Sport şi altele.

În Republica Moldova preţul de start pentru BMW XM este de 129.100 de euro (versiunea 50e). Cea cu 653 CP costă minimum 172.000 de euro, iar topul de gamă LABEL RED – 199.500 de euro.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău