Gazul e scump, moldovenii trec la reșouri! Cât costă încălzitoarele în magazinele din Chișinău

13 Oct. 2022, 11:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Oct. 2022, 11:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Vremea se răcește, iar moldovenii sunt în căutarea metodelor alternative pentru a se încălzi, în contextul tarifului la gaz. Astfel, până a începe sezonul de încălzire, sau până a porni cazanele pe gaz, tot mai mulți aleg să-și cumpere reșouri electrice, sau șemineuri, aeroterme, convectoare sau încălzitoare infraroșii, etc.

În acest context, Bani.md a analizat prețurile pentru reșouri. Iată tehnica care te poate încălzi în această perioadă și cât costă.

Cele mai ieftine opțiuni sunt încălzitoarele cu ventilator, cunoscute și sub numele de reșouri electrice. Prețul pentru un astfel de încălzitor începe de la 339 de lei și pot ajunge pot depăși prețul de 1.000 de lei. O altă opțiune budget sunt și aerotermele, prețul variază între 489 de lei și 34.699 de lei.

Unii mai optează și pentru încălzitoare infraroșii, prețul unui încălzitor din această gamă începe de la 249 de lei și ajunge până la 3.899 lei.

O altă metodă pentru a aduce căldura în casă pot fi perdele de aer, prețul lor variază de la 1.269 și pot ajunge până la 2.000 de lei.

Să nu uităm și de convectoare. Prețul unui astfel de încălzitor începe de la 900 de lei și ajunge până la 3.800 lei în funcție de model și producător.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

04 Dec. 2023, 17:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2023, 17:15 // Actual //  Lupu Eduard

Circa 300 de mii de moldoveni cu cetățenie română riscă să rămână fără cartea de identitate urmare a noilor modificări la legislație intrate în vigoare peste Prut, potrivit anunțului Just Consult.

„Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română și au carte de identitate românească se confruntă cu acțiuni abuzive ale autorităților române. După verificarea la adresa de domiciliu, autoritățile rețin actul de identitate pentru a fi anulat. Aceste acțiuni au ca rezultat limitarea drepturilor acestor cetățeni, inclusiv dreptul la un act de identitate românesc și dreptul la libera circulație”, susține Just Consult.

De la 10 iunie 2023, au intrat în vigoare noi reguli pentru românii care locuiesc la o altă adresă decât cea din buletin. Potrivit noii legi, persoanele care locuiesc la o altă adresă decât cea din cartea de identitate sunt obligate în termen de 15 zile să își facă mutația.

„Persoanele care, din diferite motive, locuiesc la alte adrese decât cea din buletin de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, se arată în lege. Nerespectarea acestor reguli atrage amenzi cuprinse între 75 și 150 de lei românești.

Mulţi moldoveni de peste Prut îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană, iar proprietarii de locuinţe fac din asta o afacere.

Pentru mii de persoane din Republica Moldova, câteva localităţi de peste Prut sunt „acasă” doar în acte. Aceştia îşi fac buletine de România pentru a putea munci în Uniunea Europeană.

De exemplu, în trei comune din judeţul Iaşi, există cel puţin câte o casă cu locuitori fantomă. Unii dintre ei nici nu au trecut măcar să vadă cum arată casa în care locuiesc oficial. Totodată, la Galați, există o casă cu 3000 de rezidenți.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău