Gigantul Orange din România cu o moldoveancă în frunte a înregistrat un profit de 12 mil. de euro

06 Iun. 2022, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
06 Iun. 2022, 17:45 // Actual //  bani.md

Orange, liderul pieţei locale de telecom, a reuşit să-şi majoreze în 2021 profitul net într-un ritm de aproape 6 ori mai mare decât cel cu care a avansat cifra de afaceri, arată datele din bilanţul companiei, disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice din România.

Mai exact, câştigul net al companiei s-a ridicat la 597 mil. lei, mai mare cu 23% faţă de anul anterior, în timp ce cifra de afaceri netă a fost de 5,847 mld. lei (1,188 mld. euro), mai mare cu 4% faţă de anul 2020.

Datoriile totale ale Orange România la finele anului 2021 se ridicau la 4,959 mld. lei, în creştere cu 35% faţă de 2020.

Numărul mediu de angajaţi al companiei a scăzut în 2021 cu 77 de persoane, la 2.377 de oameni.

Cel mai important eveniment pentru Orange în 2021 a fost preluarea efectivă a fostului Romtelecom (Telekom Fix), după finalizarea tuturor etapelor legale.

Orange România este parte a grupului francez cu acelaşi nume, care deţine pachetul majoritar de acţiuni.

Orange România este condus de moldoveanca Ludmila Climoc care a fost numită în fruntea companiei în anul 2016. Anterior dânsa fusese șefa grupului Orange Moldova.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău