Google schimbă regulile jocului pentru Europa. Ce modificări vor apărea pe dispozitivele Android

09 Iun. 2021, 14:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iun. 2021, 14:36 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Google a anunțat că va schimba regulile pentru Europa, iar modificările le vor vedea toți cei care utilizează sistemul de operare Android. Gigantul tehnologic va renunța la un anumit sistem de licitație.

Google va renunța la un sistem de licitație care îi obligă pe unii furnizori să liciteze pentru dreptul de a fi prezentați ca o opțiune implictă a motorului de căutare pe Android. Schimbările vin după ce gigantul a fost amendat cu 5 miliarde de dolari.

În timp ce configurează un nou dispozitiv Android sau efectuează o resetare din fabrică, utilizatorii din regiune văd un ecran care le oferă opțiunea de a alege. Aceștia își pot selecta motorul de căutare implicit din mai multe opțiuni. Cu toate acestea, ceilalți trei furnizori care sunt prezențati alături de Google, au fost determinați printr-un proces de licitare, scrie playtech.ro.

Google a hotărât să implementeze anumite modificări după ce, Comisia Europeană a lansat mai multe recomandări.

„În urma unor feedback-uri suplimentare din partea Comisiei, facem acum unele modificări finale la ecranul de alegere, inclusiv făcând participarea gratuită pentru furnizorii de căutare eligibili. De asemenea, vom crește numărul furnizorilor de căutare afișați pe ecran. Aceste modificări vor intra în vigoare din septembrie anul acesta pe dispozitivele Android”, a scris Oliver Bethell, știu competițional Google pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, într-o postare pe blog.

Noul ecran va conține până la 12 opțiuni ale motorului de căutare. Cel pe care îl aleg este implicit pentru căutările pe ecranul pornire și Chrome, dacă se utilizează ca browser. Dispozitivul tău va instala, de asemenea, aplicația de căutare a furnizorului respectiv.

Numai motoarele de căutare generale sunt eligibile și trebuie să aibă o aplicație de căutare gratuită în magazin Play. Motoarele de căutare verticală (de exemplu, cele specializate sau specifice subiectului) vor fi blocate. Furnizorii care distribuie rezultatele căutării și anunțurile de la Google nu vor fi afișate nici ele pe listă. Modificările vor intra în vigoare pentru noile dispozitive Android vândute în Marea Britanie și Spațiul Economic European până la 1 septembrie.

Realitatea LiveMembrii CEC s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi – deschiderea secțiilor de vot în stânga Nistrului
“Participarea Tinerilor în Procesul Electoral: Obstacole și Soluții”, workshop organizat de IPRE
OMS și Ambasada Germaniei donează un lot de echipamente de protecție (ochelari de protecție, halate medicale și măști chirurgicale)
Dezbateri organizate de IPN cu genericul „Trio-ul asociat” din cadrul Parteneriatului Estic: necesitate, obstacole și provocări pentru Moldova
Conferință de presă privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova
Prezentarea raportului nr. 1 de monitorizare a comportamentului editorial al presei online în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate
Curtea de Conturi examinează raportul auditului rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Justiției încheiate la 31 decembrie 2020
Ședința Consiliului Municipal Chișinău, din 15 iunie 2021
Ședința Plenului Superior al Magistraturii, din 15 iunie 2021
15 Iun. 2021, 17:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 17:58 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Președintele american, Joe Biden, a încheiat unul dintre „fronturile” deschise de predecesorul său, Donald Trump, după întâlnirea cu liderii Uniunii Europene marți și stabilirea unui „armistițiu” în disputa transatlantică privind subvențiile pentru aeronave, scrie Reuters.

Biden se află la primul său summit UE-SUA, în calitate de președinteși  a spus că lumea se află în schimbare și că democrațiile occidentale trebuie să lucreze împreună.

„Lumea s-a schimbat, s-a schimbat cu totul”, citând din Poemul „Easter 1916” și făcând referire la temele principale ale vizitei sale în Europa – ascensiunea Chinei, pandemia de coronavirus și criza climatică.

Biden le-a spus șefilor de instituții europene că cel mai bun răspuns la aceste probleme „care provoacă” anxietăți este ca SUA și UE să lucreze împreună.

„Este în mod semnificativ în interesul SUA să aibă o relație bună cu NATO și UE. Părerile mele sunt radical diferite de cele ale predecesorului meu”, a adăugat președintele SUA.

Biden și UE s-au pus de acord să renunțe la bariere tarifare de 11,5 miliarde de dolari pe bunuri precum vinul european, tutunul american și băuturi alcoolice. Taxele fuseseră impuse ca represalii mutuale ca urmare a conflictului în ce privește subvențiile pentru Boeing, respectiv Airbus. Taxele adiționale fuseseră impuse de administrația Trump, scrie Digi24.

Biden a spus încă de la venirea sa la Casa Albă că intenționează să repare relațiile cu Europa, stricate de Donald Trump.

Un nou capitol al relației dintre Statele Unite și Uniunea Europeană

„Soluționarea acestui conflict deschide un nou capitol în relația noastră pentru că acum ne îndreptăm spre cooperare în ce privește aeronavele, după 17 ani de dispute”, a spus președinta Comisia Europene, Ursula von der Leyen.

Abordarea lui Biden de a colabora și coopera cu Uniunea Europeană și de a renunța la stilul adversativ al predecesorului său este menit, mai ales, să contracareze ascensiunea autocrațiilor precum China sau Rusia, care devin din ce în ce mai asertive în fața democrațiilor liberale occidentale.

Conform unui alt document SUA-UE, citat de Reuters cele două puteri se angajează să încheie un alt conflict comercial în ce privește bariere tarifare punitive pentru comerțul cu oțel și aluminiu.

Ca parte a noului acord, SUA și UE vor furniza finanțare pentru cercetare și dezvoltare în cadrul unui proces transparent și se vor abține de la a acorda sprijin specific spre producătorii locali (Boeing, respectiv Airbus), cum ar fi scutiri de taxe, care ar afecta negativ cealaltă parte, relatează CNBC.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo