Google schimbă regulile jocului pentru Europa. Ce modificări vor apărea pe dispozitivele Android

09 Iun. 2021, 14:36
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iun. 2021, 14:36 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Google a anunțat că va schimba regulile pentru Europa, iar modificările le vor vedea toți cei care utilizează sistemul de operare Android. Gigantul tehnologic va renunța la un anumit sistem de licitație.

Google va renunța la un sistem de licitație care îi obligă pe unii furnizori să liciteze pentru dreptul de a fi prezentați ca o opțiune implictă a motorului de căutare pe Android. Schimbările vin după ce gigantul a fost amendat cu 5 miliarde de dolari.

În timp ce configurează un nou dispozitiv Android sau efectuează o resetare din fabrică, utilizatorii din regiune văd un ecran care le oferă opțiunea de a alege. Aceștia își pot selecta motorul de căutare implicit din mai multe opțiuni. Cu toate acestea, ceilalți trei furnizori care sunt prezențati alături de Google, au fost determinați printr-un proces de licitare, scrie playtech.ro.

Google a hotărât să implementeze anumite modificări după ce, Comisia Europeană a lansat mai multe recomandări.

„În urma unor feedback-uri suplimentare din partea Comisiei, facem acum unele modificări finale la ecranul de alegere, inclusiv făcând participarea gratuită pentru furnizorii de căutare eligibili. De asemenea, vom crește numărul furnizorilor de căutare afișați pe ecran. Aceste modificări vor intra în vigoare din septembrie anul acesta pe dispozitivele Android”, a scris Oliver Bethell, știu competițional Google pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, într-o postare pe blog.

Noul ecran va conține până la 12 opțiuni ale motorului de căutare. Cel pe care îl aleg este implicit pentru căutările pe ecranul pornire și Chrome, dacă se utilizează ca browser. Dispozitivul tău va instala, de asemenea, aplicația de căutare a furnizorului respectiv.

Numai motoarele de căutare generale sunt eligibile și trebuie să aibă o aplicație de căutare gratuită în magazin Play. Motoarele de căutare verticală (de exemplu, cele specializate sau specifice subiectului) vor fi blocate. Furnizorii care distribuie rezultatele căutării și anunțurile de la Google nu vor fi afișate nici ele pe listă. Modificările vor intra în vigoare pentru noile dispozitive Android vândute în Marea Britanie și Spațiul Economic European până la 1 septembrie.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală