Hainele ieftine îi ademenesc pe europeni. Inflația îi afectează din ce în ce mai mult

05 Mai 2022, 13:17
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Mai 2022, 13:17 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Retailerul online de haine Zalando din Germania menționează că europenii cumpără haine ieftine pe măsură ce inflația afectează tot mai mult gospodăriile.

Cel mai mare retailer online de haine din Europa spune că creşterea costurilor îi determină pe cumpărători să se îndrepte spre hainele cu preţuri mici în defavoarea celor din zona medie.

În aceste condiţii, Zalando se aşteaptă ca profitul şi veniturile sale să fie în zona inferioară a intervalului prognozat pentru 2022, după ce joi a raportat rezultate trimestriale sub estimările analiştilor. În aceste condiţii, cotaţia acţiunilor Zalando a scăzut cu 4,9%, capitalizarea de piaţă a companiei reducându-se la jumătate de la începutul anului şi până în prezent.

Există din ce în ce mai multe dovezi că unii consumatori au probleme cu bugetele lor limitate. Chiar dacă multe companii europene producătoare de bunuri de consum susţin că au putut să transfere costurile mai mari pe seama consumatorilor, directorul general de la Heineken, Dolf van den Brink a avertizat că există riscul ca facturile mai mari la energie să îi determine pe consumatori să îşi reducă cheltuielile în alte părţi, de exemplu pentru bere. Până acum producătorii de alimente susţin că tranziţia la produsele mai ieftine este una limitată, iar berarii pot în continuare să vândă tipurile de bere mai scumpă.

„Clienţii cumpără mai ales articole de sezon şi în trend şi, în funcţie de preferinţe, se îndreaptă fie spre produsele high-end fie fac tranziţia de la preţurile mid-market spre cele de pornire”, anunţă Zalando.

Această companie care vinde haine de la mărci precum Moschino şi The Kooples, a raportat pierderi operaţionale de 52 de milioane de euro în primul trimestru, din cauza reducerilor şi majorării costurilor.

Retailerul online a precizat joi că îşi ajustează oferta la modificare obiceiurile consumatorilor şi în paralel îşi extinde reţeaua logistică prin construcţia de noi centre de distribuţie în Germania, Polonia şi Franţa.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău