Curs valutar
 • EUR
  21.5330
  -0.469%
 • USD
  17.7606
  -0.1672%
 • RUB
  0.2392
  -0.5435%
 • RON
  4.3713
  -0.4507%
 • UAH
  0.6423
  -0.1246%

Horoscop bani 1-31 mai 2021. Zodiile care câștigă sume mari, dar Capricornul nu trebuie să facă cheltuieli

27 Apr. 2021, 10:42
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
27 Apr. 2021, 10:42 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Horoscopul banilor pentru intervalul 1-31 mai 2021. Previziunile astrale pentru zodii. Semnele care vor câștiga sume mari și cele care trebuie să strângă cureaua pentru a supraviețui.

Berbec

Trebuie să fii atent la cheltuielile mari. Supraveghează-ți atent finanțele, fiindcă s-ar putea ca luna această să ai un eveniment neașteptat, când vei avea nevoie de bani și, dacă vei continua astfel, nu vei avea de unde să îi scoți.

Taur

În decursul lunii mai pot apărea probleme financiare, dar nu unele majore. Fără îndoială, acesta este un semnal că trebuie să fii prudent și să îți gestionezi mai bine banii. Încearcă să economisești câtuși de puțin.

Gemeni

Va fi lună plină la finalul lunii mai și este de bun augur să începi un proiect profesional. Așadar, este timpul să pui sămânța pentru ca mai apoi să aduni roadele. Astfel vor urma și multe satisfacții.

Rac

Se anunță multe proiecte care te vor ajuta să îți rotunjești veniturile. O lună de mare prosperitate va fi mai pentru tine. Vei fi fericit din acest punct de vedere.

Leu

Cheia care îț va deschide poarta spre mai bine și mai mult luna aceasta o va reprezenta responsabilitatea. E drept că te poți simți copleșit la început, dar asta te va face să crești, să devii cea mai bună variantă a ta.

Fecioară

Mai va fi o lună bună pentru tine și tot acum se bun bazele unor acorduri sau negocieri de bun augur. Gestionezi bine banii pe care îi faci.

Balanță

Semnul lui Marte va fi în casa ta zodiacală în luna mai, ceea ce te determină să obții o schimbare de bun augut pentru viața ta.

Scorpion

Ideal ar fi să faci achiziții de care ai cu adevărat nevoie. Nu este momentul potrivit să faci cumpărături inutile, care îți pot pune în pericol stabilitatea financiară.

Săgetător

Poți pune bazele unei afaceri, care te pot ajuta să ai rezultate financiare mai bune. Luna aceasta este potrivită pentru a-ți deschide o companie sau o mică afaceri ori doar pentru ”a bate palma” cu cineva.

Capricorn

Este recomandat să nu cheltui prea mulți bani luna aceasta pentru a-ți satisface dorințele. Mai va fi o provocare pentru tine, dar tu știi cum să îți gestionezi banii în momentele de criză, așa că poți trece ușor peste această perioadă.

Vărsător

Vei avea rezultate economice excelente în această lună. Important este doar să ai o abordare corectă față de ceilalți. Vei reuși, căci știm că ești un om parolist.

Pești

Se anunță surprize mari pentru tine în perioada următoare, dar unele mai puțin plăcute. Nu vei putea economisi bani, deoarece vor apărea cheltuieli neprevăzute. În plus, ești și mână largă atunci când vine vorba de a-ți satisface dorințele.

Sursa: Playtech.ro

Realitatea LivePrimul concert de muzică jazz, în cadrul programului muzical săptămânal „Jazz în parc”, la Teatrul de Vară
Ședința Cabinetului de Miniștri, prezidată de premierul interimar Aureliu Ciocoi
Declarații de presă după întrevederea președintelui Maia Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton
Grupul parlamentar ”PRO MOLDOVA” susține o conferință de presă
Prezentarea Ghidului pentru furnizorii de servicii media privind Codul Serviciilor Media Audiovizuale
Ședința Consiliului Audiovizualului, din 12 mai 2021
Ședința Comisiei Electorale Centrale, din 12 mai 2021
Deputatul ACUM PLATFORMA DA, Arina Spătaru, susține o conferință privind proiectul de lege privind întreținerea și protecția animalelor de companie
Conferință de presă cu privire la aderarea Partidului Popular Românesc (PPR) la proiectul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
12 Mai 2021, 19:00
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Mai 2021, 19:00 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Părinții reprezintă primii profesori ai copiilor. Atunci când oferi copiilor sfaturi despre școală, viață și carieră, trebuie să le oferi și reguli financiare. Iată câteva reguli simple despre bani pe care orice mamă trebuie să i le spună fiicei sale.

1. Învaț-o valoarea banilor

Odată ce fetele vor cunoaște valoarea banilor, ele sunt pregătite pentru obiceiuri financiare sănătoase mai târziu în viață. Este bine ca fiica ta să învețe să-ți gestioneze proprii bani și cum să-i obțină. Acum există mai multe aplicații care îi ajută pe copii să învețe despre gestionarea banilor.

2. Învaț-o să fie independentă financiar

Realitatea este că 56% dintre femeile căsătorite se bazează pe soții și partenerii lor pentru a lua decizii financiare majore, ceea ce le poate răni financiar pe termen lung. Independența financiară nu  apare la vârsta adultă, independța financiară este un comportament învățat.

Cum învățăm fetele adolescente și pre-adolescente să-și prețuiască independența financiară?

 • Dacă sunteți o mamă sau o rudă a unei fete tinere, asigurați-vă că ea vă vede să luați un rol activ în finanțele familiei alături de bărbații din gospodăria dvs;
 • Vorbește deschis despre bani, astfel încât ea să facă același lucru cu prietenii și partenerul ei în viitor;
 • Dacă o înveți să înțeleagă finanțele personale și să ia propriile decizii, ea își va păstra independența și încrederea la maturitate.

3. Încurajeaz-o să studieze științele exacte și economia

Fetele depășesc performanța băieților la școală, dar nu au fost încurajate din punct de vedere istoric să urmeze o carieră în matematică și știință ca adulți. Există multe motive pentru acest lucru, inclusiv discriminarea de gen în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), lipsa mentorilor de sex feminin și a modelelor de rol în aceste domenii și o cultură misogină care descrie matematica și știința ca expertize inerent masculine.

Mulți experți în educație consideră că cheia recrutării și reținerii femeilor și a altor grupuri subreprezentate în STEM este de a le oferi aplicații practice, reale, pentru abilități de matematică și știință, în timp ce sunt încă fete. Ce este mai practic decât banii? Știu din experiența mea personală că atragerea de fete adolescente și pre-adolescente cu adevărat entuziasmate de economisire, bugetare și investiții poate crește, de asemenea, implicarea lor în cursurile de matematică și economie.

4. Stârnește-i interesul pentru o carieră în servicii financiare

Serviciile financiare sunt de mult timp un domeniu dominat de bărbați, dar nu trebuie să rămână așa! Fiica ta pre-adolescentă ar putea deveni o persoană de știință de date fintech, un comerciant, un bancher de investiții, un analist financiar, sau un economist. Este esențial să plantați semințele de interes acum, astfel încât ea să ea să aleagă o carieră în economie mai târziu.

O metodă prin care puteți trezi interesul fetelor pentru investiții ar fi să alegeți o companie care îi place fiicei dvs și să-i explicați că ar putea deține acea companie cumpărând o parte din acțiuni. Ea va rămâne fascinată de modul în care prețurile acțiunilor se schimbă constant pe parcursul zilei.

5. Învaț-o să economisească de la o vârstă fragedă

Încă de la o vârstă fragedă fetele trebuie învățate să economisească. Când vor ajunge la vârsta adultă, chiar dacă se vor confrunta cu ideea că bărbații au salarii mai mari decât femeile, ea va ști cum să economisească și nu va intra în datorii.

 


 
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație
Havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în reparație