O nouă „profeție” a lui Bill Gates. Ce a mai prezis de această dată

27 Apr. 2021, 10:32
 // Categoria: Opinii // Autor: 
27 Apr. 2021, 10:32 // Opinii // 

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, „pariază pe prăbușirea totală” a Bitcoin, după ce valoarea acestora a scăzut cu 15% în weekend. Scăderea valorii Bitcoin a venit după ce aceasta a înregistrat o valoare record, de peste 64.000 de dolari pe 14 aprilie, după lansarea Conibase Global Inc., cea mai mare bursă din Statele Unite. Chiar dacă prețul Bitcoin a rămas relativ constante după aceea, valoarea sa este în prezent mai mica cu 24% de săptămâna trecută. Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, consideră că lucrurile vor continua să se înrăutățească odată cu trecerea timpului.

Prețul Bitcoin este în prezent de 49.000 USD, conform graficului de mai jos:

Afirmațiile lui Bill Gates datează din 2013 când a numit criptomonedele drept active adăugând că acestea se vor afla în viitor „într-o zonă în care guvernele vor menține un rol dominant”.

Bill Gates și-a nuanțat ulterior afirmațiile despre Bitcoin, în 2021, cofondatorul Microsoft afirmând: „Nu dețin Bitcoin, așa că am o viziune neutră. Mutarea fondurilor într-o formă digitală și reducerea costurilor de tranzacționare este ceva ce face Fundația Gates în țările în curs de dezvoltare”.

Însă a adăugat: „Dar acolo o facem astfel încât să puteți inversa tranzacțiile, astfel încât să aveți o vizibilitate totală a acestora. Bitcoin poate fluctua într-o manieră lipsită de transparență. Nu aveți o modalitate de a prezice modul în care va evolua.”

Cu toate acestea, Gates a concluzionat că Bitcoin este o „bulă care se va sparge”.

Pe 13 aprilie, prețul Bitcoin a atins un nivel record de 64.000 de dolari. Dar a scăzut cu mai mult de 9% duminică, conform datelor CoinDesk. Valoarea mai multor criptomonede a scăzut masiv, de asemenea, precum scăderea Ethereum, a doua cea mai răspândită criptomonedă, ce a înregistrat o scădere de 10%, prețul acesteia a ajuns la 2.145 USD.

Articol preluat de pe blogul autorului

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală