Hotelul ,,Zarea” are un nou administrator: hotelul se va bucura de faima de altă dată

08 Sept. 2021, 17:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Sept. 2021, 17:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Agenția Proprietății Publice (APP) informează că Întreprinderea de Stat Hotelul „Zarea” are un nou Administrator. Este vorba despre Argentina Cocier, care a câștigat concursul pentru această funcție.

Argentina Cocier a fost prezentată colectivului entității de către șeful Direcției administrare corporativă, metodologii și reglementări a Agenției Proprietății Publice (APP), Lilian Cristiuc. Acesta se arată încrezător în noua conducere.

,,Sunt sigur, că conducerea acestei entități publice va reuși să implementeze bunele practici de administare, precum și să realizeze acțiunile corespunzătoare, astfel ca hotelul ,,Zarea” să se alinieze standardelor și cerințelor actuale”, a subliniat Lilian Cristiuc.

La rândul său, Argentina Cocier a mulțumit pentru încrederea acordată reiterând faptul că va depune eforturile necesare venind cu soluțiile optime pentru continuarea eficientă a activității întreprinderii. De asemenea, ea vrea să readucă hotelului faima de altădată.

,,Sper să nu dezamăgesc încrederea acordată. Împreună cu echipa, vom identifica soluțiile relevante pentru creșterea indicatorilor economico-financiari. Hotelul ,,Zarea” se va bucura de faima de altă dată”, a subliniat Argentina Cocier.

Î.S. Hotelul ,,Zarea” a fost fondată prin ordinul Ministerului Științei și Învățământului al RM nr. 135 din 11 aprilie 1991. Din data de 17 octombrie 2018 fondator al întreprinderii este Agenția Proprietății Publice.
Hotelul ,,Zarea”, amplasat în centrul orașului, acordă servicii de cazare și alimentare a cadrelor didactice din instituțiile de învățământ, care participă la seminare, întruniri metodice etc., precum și a studenților din țară și de peste hotare, a elevilor participanți la diferite activități extracurriculare la prețuri accesibile.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău