Igor Grosu declară război grupurilor criminale: Au concrescut cu politicul și au furat un miliard de dolari

27 Oct. 2022, 10:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Oct. 2022, 10:47 // Actual //  Lupu Eduard

Grupuri criminale organizate în politicul moldovenesc au apărut după anul 2000. Au concrescut cu politicul și s-au transformat în grupuri criminale organizate care a dus la furtul miliardului. S-a ajuns la faptul că unul muncea și restul de odihneau. Aceste grupuri criminale au dus la destructurarea instituțiilor stratului care nu au fost capabile să reacționeze la timp, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu în debutul ședinței Parlamentului.

„Faptul că SUA au sancționat mai multe persoane din Republica Moldova arată de fapt că o bandă de criminali a torturat cetățenii a furat și și-au tras un partid și și-au găsit și un aliat care în prezent e în Parlamentul țării. Asemenea partide nu-și au locul în politicul moldovenesc, în condițiile în care sunt implicate în acțiuni de destabilizare a țării”, a punctat Grosu.

Potrivit președintelui Parlamentului, s-a ajuns la faptul ca hoții să se fure între hoți.

„Procuratura a confiscat 3,5 mil. de lei de la organizatorii protestelor, dar hoțul principal declară că au fost 5 mil. de lei. Dle Carp vă rog să interveniți în legislație pentru înăsprirea sancțiunilor. Nu o să dăm voie nimănui să destabilizeze țara în timp ce un bandit vrea acest lucru. Lucrurile sunt ireversibile cine are de stat la pușcărie o să stea. Bani care îi au ei acuma nu îi ajută la nimic”, s-a revoltat Grosu.

Ieri, 26 octombrie, SUA au impus sancțiuni pentru 21 de persoane care intervenit în procesele interne ale Republicii Moldova, inclusiv au fost sancționați și oligarhul Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău