În 1999, Warren Buffett a fost întrebat cum poți deveni atât de bogat ca el. Sfaturile sunt valabile și astăzi

27 Iul. 2021, 12:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2021, 12:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Dacă vrei să fii la fel de bogat ca Warren Buffett, nu aștepta ca să începi. Acesta este sfatul pe care titanul investitor la împărtășit în 1999 la adunarea anuală a acționarilor Berkshire Hathaway, când a fost întrebat cum poți câștiga 30 de miliarde de dolari, ceea ce era aproximativ averea sa netă la acea vreme.

Buffett, în vârstă de 68 de ani – a cărui avere a crescut de atunci până la peste 100 de miliarde de dolari – a spus că dobânda compusă este cel mai bun prieten al investitorului și a comparat construirea bogăției prin interes cu rularea unui bulgăre de zăpadă pe un deal.

„Începe devreme”, spuse Buffett. „Am început să construiesc acest mic bulgăre de zăpadă în vârful unui deal foarte lung. Trucul pentru a avea un deal foarte lung este fie să începi foarte tânăr, fie să trăiești pentru a fi foarte bătrân. ”

Oracolul din Omaha a spus că, dacă ar fi absolvit facultatea în 1999 și ar trebui să investească 10.000 de dolari, s-ar gândi serios unde și-ar băga banii.

„Probabil că m-aș concentra asupra companiilor mai mici, deoarece aș lucra cu sume mai mici și există mai multe șanse ca ceva să fie trecut cu vederea în acea arenă”, a explicat Buffett, spunând că va începe să examineze companiile alfabetic și să lucreze de acolo.

Investitorii, a explicat Buffett, trebuie să se descurce singuri și să se bazeze pe propriile cunoștințe și intuiție atunci când caută întreprinderi promițătoare în care să investească. El a adăugat că investitorii pricepuți ar face tot posibilul să „învețe ceea ce știu și ce nu” și să acționeze „Foarte viguros” când văd ceva ce consideră a fi o bună oportunitate.

„Nu poți să cauți în jur ca oamenii să fie de acord cu tine”, a spus Buffett despre investirea banilor. „Nu poți căuta în jur ca oamenii să știe chiar despre ce vorbești.”

Pentru a construi avere, investitorii ar trebui să „cumpere în mod constant un fond cu indice S&P 500 cu preț redus”, a spus Buffett în 2017.

Totuși, Buffett a spus că aspirarea la câștig de 30 de miliarde de dolari este inutilă și a spus recent că dimensiunea averii sale este „de neînțeles”.

„Banii fac foarte puține diferențe după un nivel moderat”, a spus el.

El a continuat: „Dacă mi-ați cere să schimb un procent foarte semnificativ din valoarea mea netă, fie pentru câțiva ani în plus din viața mea, fie să pot face în acei ani ceea ce vreau să fac, aș face-o într-o secundă. ”

Realitatea Live

05 Iul. 2022, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iul. 2022, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru a se pune pe picioare, ţara invadată de ruşi are nevoie de 750 miliarde de dolari.

„Pentru reconstrucţia Ucrainei sunt necesare în acest moment 750 de miliarde de dolari, majoritatea acestor fonduri provin din active ruseşti îngheţate”, a declarat Denys Shmyhal, prim-ministrul Ucrainei, în cadrul conferinţei de la Lugano dedicată Ucrainei.

„Am creat o hartă digitală, actualizată în timp real, privind distrugerile provocate de invazia rusă: partenerii vor avea acces şi va fi folosită pentru reconstrucţia ţării”, a adăugat oficialul.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău