„Dragă eu” LinkedIn a cerut oamenilor să ofere sfaturi sinelui lor de 20 de ani. Lecția care trebuia învățată la timp

27 Iul. 2021, 11:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
27 Iul. 2021, 11:27 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Există ideea că tinerii sunt mai predispuși să construiască afaceri inovatoare. Sunt plini de energie, cu idei originale și cu mai puține responsabilități. Cercetările arată, totuși, că vârsta medie a fondatorilor de start-up-uri de tehnologie de succes este de 47 de ani relativ matură. Câteva decenii de înțelepciune acumulată par să conteze destul de mult. Nu ar fi minunat dacă ai putea cumva să combini ambele seturi de avantaje?

Asta a încercat LinkedIn să facă cu un tweet recent. Rețeaua socială le-a cerut celor peste un milion de adepți să numească cele mai bune sfaturi pe care și le-ar oferi sinelui lor de 20 de ani, scrie Inc.com.


Unele dintre sfaturi au fost ciudate și personale – fii testat mai devreme pentru ADHD, ferește-te să „răspunzi tuturor”, mănâncă mai puțină pizza. Altele, cum ar fi „crede în tine!” și „nu amâna”, au fost mai inspiraționale decât acționabile. Dar printre toate aceste sfaturi, un anumit sfat s-a repetat din nou și din nou.

Prima persoană care a făcut acest lucru a fost antrenorul executiv Tracy Wilk. „Carierele sunt lungi”, a scris el. „Nu este nevoie de o goană nebună pentru a găsi locul de muncă ideal. Prima parte (adică peste 10 ani) din carieră este despre testarea mai multor locuri de muncă și înțelegerea a ceea ce îți place / ce nu-ți place și la care ești bun sau rău.”

Cofondatorul Hireproof, Max Korpinen, a intrat rapid într-un mesaj similar.

„Nu petreceți atât de mult timp planificând și cercetând calea perfectă a carierei – oricum nu știți ce înseamnă„ munca ”. Explorați agresiv toate opțiunile care par interesante, învățați, iterați și veți ajunge la„ calea perfectă „mult mai rapidă”, îi sfătuiește sinelui său mai tânăr.

Apoi, puțin mai târziu, cercetătorul Dalili Bonomi a oferit sfaturi similare:

„Pur și simplu începeți. Nu așteptați să„ aflați mai multe ”, nu așteptați slujba perfectă, nu așteptați să știți ce vreți să faceți înainte chiar să începi. „

Printre alte îndemnuri se numără și „a continua să încerci”, „a face greșeli și a continua să învețe” și „nu vă fie frică să explorați”.

Jeff Bezos și alți oameni de afaceri sunt de acord

Ce au în comun toate aceste răspunsuri? Fiecare se concentrează pe acțiune, experimentare și corectarea cursului, mai degrabă decât pe planificare prealabilă și obiective rigide. Modalitatea corectă de a profita la maximum de carieră, a spus comentator nu este să ai un plan mare sau să urmezi un traseu prestabilit. În schimb, trebuie doar să începeți, să învățați pe parcurs și să continuați să mergeți înainte. Acțiunea bate deliberarea interminabilă în orice zi.

Fondatorul Amazonului, Jeff Bezos, este renumit pentru „părtinirea sa față de acțiune” și credința că ajungi mai departe, sărind la șanse și învățând din experimente decât planifici din greu.

Dacă ai 20 de ani și ai norocul să fii sănătos și relativ liber să-ți urmărești visele, nu-ți irosi anii cei mai energici și neîncărcați agonizând asupra alegerilor tale și amânând scufundarea în lucruri din cauza incertitudinii. Da, probabil că habar n-ai ce faci. Și cu siguranță vei face greșeli. Acești respondenți LinkedIn ar dori să știți că este perfect OK. Nu așteptați să știți ce faceți pentru a începe. Cel mai bun mod de a-ți da seama de carieră este prin acțiune.

 

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 23 aprilie, a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile acestei Convenții se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, anunță Ministerul de Externe.

Implementarea Convenției marchează un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Franța. Eliminarea dublei impuneri pentru persoanele fizice și juridice va consolida legăturile economice dintre cele două țări și va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii francezi. Cadru legal și fiscal propice va fi un factor important pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Convenția are drept scop, de asemenea, consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări. Prin coordonarea acțiunilor și schimbul eficient de informații în domeniul fiscal, se va contribui la avansarea dialogului economic moldo-francez și la realizarea proiectelor investiționale de interes comun. Această cooperare va consolida în continuare relațiile bilaterale și va crea oportunități noi pentru ambele țări în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

Prin intrarea în vigoare a acestei Convenții, se întăresc bazele unei colaborări mai strânse între Republica Moldova și Franța în domeniul fiscal și economic, consolidând încrederea reciprocă și promovând un mediu de afaceri favorabil și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău