„Dragă eu” LinkedIn a cerut oamenilor să ofere sfaturi sinelui lor de 20 de ani. Lecția care trebuia învățată la timp

27 Iul. 2021, 11:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2021, 11:27 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Există ideea că tinerii sunt mai predispuși să construiască afaceri inovatoare. Sunt plini de energie, cu idei originale și cu mai puține responsabilități. Cercetările arată, totuși, că vârsta medie a fondatorilor de start-up-uri de tehnologie de succes este de 47 de ani relativ matură. Câteva decenii de înțelepciune acumulată par să conteze destul de mult. Nu ar fi minunat dacă ai putea cumva să combini ambele seturi de avantaje?

Asta a încercat LinkedIn să facă cu un tweet recent. Rețeaua socială le-a cerut celor peste un milion de adepți să numească cele mai bune sfaturi pe care și le-ar oferi sinelui lor de 20 de ani, scrie Inc.com.


Unele dintre sfaturi au fost ciudate și personale – fii testat mai devreme pentru ADHD, ferește-te să „răspunzi tuturor”, mănâncă mai puțină pizza. Altele, cum ar fi „crede în tine!” și „nu amâna”, au fost mai inspiraționale decât acționabile. Dar printre toate aceste sfaturi, un anumit sfat s-a repetat din nou și din nou.

Prima persoană care a făcut acest lucru a fost antrenorul executiv Tracy Wilk. „Carierele sunt lungi”, a scris el. „Nu este nevoie de o goană nebună pentru a găsi locul de muncă ideal. Prima parte (adică peste 10 ani) din carieră este despre testarea mai multor locuri de muncă și înțelegerea a ceea ce îți place / ce nu-ți place și la care ești bun sau rău.”

Cofondatorul Hireproof, Max Korpinen, a intrat rapid într-un mesaj similar.

„Nu petreceți atât de mult timp planificând și cercetând calea perfectă a carierei – oricum nu știți ce înseamnă„ munca ”. Explorați agresiv toate opțiunile care par interesante, învățați, iterați și veți ajunge la„ calea perfectă „mult mai rapidă”, îi sfătuiește sinelui său mai tânăr.

Apoi, puțin mai târziu, cercetătorul Dalili Bonomi a oferit sfaturi similare:

„Pur și simplu începeți. Nu așteptați să„ aflați mai multe ”, nu așteptați slujba perfectă, nu așteptați să știți ce vreți să faceți înainte chiar să începi. „

Printre alte îndemnuri se numără și „a continua să încerci”, „a face greșeli și a continua să învețe” și „nu vă fie frică să explorați”.

Jeff Bezos și alți oameni de afaceri sunt de acord

Ce au în comun toate aceste răspunsuri? Fiecare se concentrează pe acțiune, experimentare și corectarea cursului, mai degrabă decât pe planificare prealabilă și obiective rigide. Modalitatea corectă de a profita la maximum de carieră, a spus comentator nu este să ai un plan mare sau să urmezi un traseu prestabilit. În schimb, trebuie doar să începeți, să învățați pe parcurs și să continuați să mergeți înainte. Acțiunea bate deliberarea interminabilă în orice zi.

Fondatorul Amazonului, Jeff Bezos, este renumit pentru „părtinirea sa față de acțiune” și credința că ajungi mai departe, sărind la șanse și învățând din experimente decât planifici din greu.

Dacă ai 20 de ani și ai norocul să fii sănătos și relativ liber să-ți urmărești visele, nu-ți irosi anii cei mai energici și neîncărcați agonizând asupra alegerilor tale și amânând scufundarea în lucruri din cauza incertitudinii. Da, probabil că habar n-ai ce faci. Și cu siguranță vei face greșeli. Acești respondenți LinkedIn ar dori să știți că este perfect OK. Nu așteptați să știți ce faceți pentru a începe. Cel mai bun mod de a-ți da seama de carieră este prin acțiune.

 

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 04:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 04:50 // Actual //  Lupu Eduard

Șapte nave au părăsit deja Odesa prin coridorul umanitar temporar din Marea Neagră, a declarat Dmytro Pletenchuk, purtătorul de cuvânt al forțelor armate ucrainene, potrivit Interfax-Ucraina.

În timpul unui briefing, Pletenchuk a declarat, citat de Sky News: ”Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Adică, șapte cazuri de succes din șapte. Două au intrat, șapte au ieșit. Cinci nave sunt cele care se aflau aici înainte de începerea invaziei la scară largă. În consecință, acest proces continuă. Facem totul pentru a asigura siguranța zonei în care navele se află în apele noastre teritoriale”.

După ce a invadat Ucraina anul trecut, Moscova a închis porturile din Marea Neagră de la unul dintre cei mai mari furnizori de cereale din lume, în ceea ce Kievul și susținătorii săi occidentali au numit o încercare de a folosi aprovizionarea globală cu alimente ca șantaj.

Începând cu 2022 iulie, porturile au fost redeschise în cadrul unui acord negociat de Națiunile Unite și Turcia, care a permis Rusiei să inspecteze navele pentru a căuta arme.
Dar Moscova a renunțat la acord un an mai târziu și a reimpus blocada, spunând că cererile sale de condiții mai bune pentru propriile exporturi de alimente și îngrășăminte au fost ignorate. La rândul său, Kievul a stabilit un coridor umanitar temporar care să se învecineze cu linia de coastă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău