„Dragă eu” LinkedIn a cerut oamenilor să ofere sfaturi sinelui lor de 20 de ani. Lecția care trebuia învățată la timp

27 Iul. 2021, 11:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2021, 11:27 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Există ideea că tinerii sunt mai predispuși să construiască afaceri inovatoare. Sunt plini de energie, cu idei originale și cu mai puține responsabilități. Cercetările arată, totuși, că vârsta medie a fondatorilor de start-up-uri de tehnologie de succes este de 47 de ani relativ matură. Câteva decenii de înțelepciune acumulată par să conteze destul de mult. Nu ar fi minunat dacă ai putea cumva să combini ambele seturi de avantaje?

Asta a încercat LinkedIn să facă cu un tweet recent. Rețeaua socială le-a cerut celor peste un milion de adepți să numească cele mai bune sfaturi pe care și le-ar oferi sinelui lor de 20 de ani, scrie Inc.com.


Unele dintre sfaturi au fost ciudate și personale – fii testat mai devreme pentru ADHD, ferește-te să „răspunzi tuturor”, mănâncă mai puțină pizza. Altele, cum ar fi „crede în tine!” și „nu amâna”, au fost mai inspiraționale decât acționabile. Dar printre toate aceste sfaturi, un anumit sfat s-a repetat din nou și din nou.

Prima persoană care a făcut acest lucru a fost antrenorul executiv Tracy Wilk. „Carierele sunt lungi”, a scris el. „Nu este nevoie de o goană nebună pentru a găsi locul de muncă ideal. Prima parte (adică peste 10 ani) din carieră este despre testarea mai multor locuri de muncă și înțelegerea a ceea ce îți place / ce nu-ți place și la care ești bun sau rău.”

Cofondatorul Hireproof, Max Korpinen, a intrat rapid într-un mesaj similar.

„Nu petreceți atât de mult timp planificând și cercetând calea perfectă a carierei – oricum nu știți ce înseamnă„ munca ”. Explorați agresiv toate opțiunile care par interesante, învățați, iterați și veți ajunge la„ calea perfectă „mult mai rapidă”, îi sfătuiește sinelui său mai tânăr.

Apoi, puțin mai târziu, cercetătorul Dalili Bonomi a oferit sfaturi similare:

„Pur și simplu începeți. Nu așteptați să„ aflați mai multe ”, nu așteptați slujba perfectă, nu așteptați să știți ce vreți să faceți înainte chiar să începi. „

Printre alte îndemnuri se numără și „a continua să încerci”, „a face greșeli și a continua să învețe” și „nu vă fie frică să explorați”.

Jeff Bezos și alți oameni de afaceri sunt de acord

Ce au în comun toate aceste răspunsuri? Fiecare se concentrează pe acțiune, experimentare și corectarea cursului, mai degrabă decât pe planificare prealabilă și obiective rigide. Modalitatea corectă de a profita la maximum de carieră, a spus comentator nu este să ai un plan mare sau să urmezi un traseu prestabilit. În schimb, trebuie doar să începeți, să învățați pe parcurs și să continuați să mergeți înainte. Acțiunea bate deliberarea interminabilă în orice zi.

Fondatorul Amazonului, Jeff Bezos, este renumit pentru „părtinirea sa față de acțiune” și credința că ajungi mai departe, sărind la șanse și învățând din experimente decât planifici din greu.

Dacă ai 20 de ani și ai norocul să fii sănătos și relativ liber să-ți urmărești visele, nu-ți irosi anii cei mai energici și neîncărcați agonizând asupra alegerilor tale și amânând scufundarea în lucruri din cauza incertitudinii. Da, probabil că habar n-ai ce faci. Și cu siguranță vei face greșeli. Acești respondenți LinkedIn ar dori să știți că este perfect OK. Nu așteptați să știți ce faceți pentru a începe. Cel mai bun mod de a-ți da seama de carieră este prin acțiune.

 

Realitatea Live

17 Aug. 2022, 12:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Aug. 2022, 12:56 // Actual //  Lupu Eduard

Operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale (SNT) din România, Transgaz, companie de stat controlată de Secretariatul General al Guvernului (SGG), a raportat un profit net de 177,27 milioane lei românești (36,2 mil. euro) pe primul semestru din 2022, cu 33% mai mare față de perioada similară a anului trecut, în principal pe seama creșterii veniturilor financiare.

Veniturile din exploatare ale Transgaz obținute strict din activitatea de bază de transport al gazelor naturale au avansat cu numai 0,37%, la 703,91 milioane lei, în condițiile în care cantitatea totală de gaze naturale transportată a scăzut cu 11% în primele 6 luni din 2022, la 70,73 milioane MWh. În același timp, cheltuielile s-au majorat cu 17%, la 674,51 milioane lei.

„S-au înregistrat depășiri de 134,488 milioane lei, la următoarele elemente de cheltuieli: – consum de gaze naturale pe sistemul de transport 33,037 milioane lei, din cauza a doi factori, prețul mediu de achiziție realizat mai mare față de cel realizat la 30 iunie 2021 cu 69,53 lei/MWh, cu o influență negativă de 32,179 milioane lei, și cantitatea de gaze naturale destinată consumului de gaze în SNT mai mare față de 30 iunie 2021 cu 8.593 MWh, cu o influență negativă de 858.000 lei; – cheltuieli cu provizionul pentru riscuri și cheltuieli: 43,704 milioane lei; – cheltuieli cu personalul: 5,120 milioane lei; – cheltuieli cu amortizarea: 51,614 milioane lei pe seama finalizării și punerii in funcțiune a proiectelor majore de investiții;  – cheltuieli cu întreținere și transport: 1,012 milioane lei”, explică compania. Principala economie de cheltuieli de exploatare a Transgaz din primele 6 luni s-a cifrat la aproape 32 milioane lei, pe seama diminuării ajustărilor cu deprecierea activelor curente, urmare încasării creanțelor restante de la Electrocentrale București, în valoare de 116,33 milioane lei.

„Veniturile financiare au avut o influență pozitivă de 228,491 milioane lei, în principal pe seama înregistrării actualizării valorii activelor reglementate cu rata inflației pentru semestrul I 2022 (185,929 milioane lei la 30 iunie 2022 față de 28,041 milioane lei la 30 iunie 2021) și a veniturilor din participații înregistrate urmare reducerii capitalului social al Eurotransgaz (subsidiara din Republica Moldova – n.r.) cu 13,15 milioane euro, sumă încasată de Transgaz în trimestrul I 2022”, se arată în raportul semestrial al Transgaz.

Din activitatea de echilibrare a SNT, Transgaz a înregistrat venituri și cheltuieli de 540,47 milioane lei, de aproape 4 ori mai mari față de S1 2022, ca urmare a creșterii prețului, cu peste 309 lei/MWh, și a cantităților tranzacționate – cu aproape 328.000 MWh.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău