„Dragă eu” LinkedIn a cerut oamenilor să ofere sfaturi sinelui lor de 20 de ani. Lecția care trebuia învățată la timp

27 Iul. 2021, 11:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2021, 11:27 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Există ideea că tinerii sunt mai predispuși să construiască afaceri inovatoare. Sunt plini de energie, cu idei originale și cu mai puține responsabilități. Cercetările arată, totuși, că vârsta medie a fondatorilor de start-up-uri de tehnologie de succes este de 47 de ani relativ matură. Câteva decenii de înțelepciune acumulată par să conteze destul de mult. Nu ar fi minunat dacă ai putea cumva să combini ambele seturi de avantaje?

Asta a încercat LinkedIn să facă cu un tweet recent. Rețeaua socială le-a cerut celor peste un milion de adepți să numească cele mai bune sfaturi pe care și le-ar oferi sinelui lor de 20 de ani, scrie Inc.com.


Unele dintre sfaturi au fost ciudate și personale – fii testat mai devreme pentru ADHD, ferește-te să „răspunzi tuturor”, mănâncă mai puțină pizza. Altele, cum ar fi „crede în tine!” și „nu amâna”, au fost mai inspiraționale decât acționabile. Dar printre toate aceste sfaturi, un anumit sfat s-a repetat din nou și din nou.

Prima persoană care a făcut acest lucru a fost antrenorul executiv Tracy Wilk. „Carierele sunt lungi”, a scris el. “Nu este nevoie de o goană nebună pentru a găsi locul de muncă ideal. Prima parte (adică peste 10 ani) din carieră este despre testarea mai multor locuri de muncă și înțelegerea a ceea ce îți place / ce nu-ți place și la care ești bun sau rău.”

Cofondatorul Hireproof, Max Korpinen, a intrat rapid într-un mesaj similar.

„Nu petreceți atât de mult timp planificând și cercetând calea perfectă a carierei – oricum nu știți ce înseamnă„ munca ”. Explorați agresiv toate opțiunile care par interesante, învățați, iterați și veți ajunge la„ calea perfectă „mult mai rapidă”, îi sfătuiește sinelui său mai tânăr.

Apoi, puțin mai târziu, cercetătorul Dalili Bonomi a oferit sfaturi similare:

„Pur și simplu începeți. Nu așteptați să„ aflați mai multe ”, nu așteptați slujba perfectă, nu așteptați să știți ce vreți să faceți înainte chiar să începi. “

Printre alte îndemnuri se numără și „a continua să încerci”, „a face greșeli și a continua să învețe” și „nu vă fie frică să explorați”.

Jeff Bezos și alți oameni de afaceri sunt de acord

Ce au în comun toate aceste răspunsuri? Fiecare se concentrează pe acțiune, experimentare și corectarea cursului, mai degrabă decât pe planificare prealabilă și obiective rigide. Modalitatea corectă de a profita la maximum de carieră, a spus comentator nu este să ai un plan mare sau să urmezi un traseu prestabilit. În schimb, trebuie doar să începeți, să învățați pe parcurs și să continuați să mergeți înainte. Acțiunea bate deliberarea interminabilă în orice zi.

Fondatorul Amazonului, Jeff Bezos, este renumit pentru „părtinirea sa față de acțiune” și credința că ajungi mai departe, sărind la șanse și învățând din experimente decât planifici din greu.

Dacă ai 20 de ani și ai norocul să fii sănătos și relativ liber să-ți urmărești visele, nu-ți irosi anii cei mai energici și neîncărcați agonizând asupra alegerilor tale și amânând scufundarea în lucruri din cauza incertitudinii. Da, probabil că habar n-ai ce faci. Și cu siguranță vei face greșeli. Acești respondenți LinkedIn ar dori să știți că este perfect OK. Nu așteptați să știți ce faceți pentru a începe. Cel mai bun mod de a-ți da seama de carieră este prin acțiune.

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală