Bill Gates spune că oamenii leneși sunt cei mai buni angajați. Dar „lenea” ta maschează o problemă mai profundă?

27 Iul. 2021, 12:14
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Iul. 2021, 12:14 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Bill Gates crede că ar trebui să angajezi oameni leneși. El a spus: „Aleg o persoană leneșă pentru a face o treabă grea. Pentru că o persoană leneșă va găsi o modalitate ușoară de a o face.” Totuși, unii specialiști spun că lenea poate ascunde probleme mai grave, precum necesitatea de odihnă. Iar pentru că o persoană poate găsi soluții bune, într-o perioadă scurtă de timp, nu înseamnă că este leneșă, dar înseamnă că știe să prioritizeze.

Alegerea unei persoane care va face o treabă „pe calea ușoară” și va rezolva problema dificilă din fața lor poate fi mai bună decât a mobiliza o întreagă echipă. Cea mai grea cale de multe nu înseamnă că este cea mai bună cale. De fapt, în lumea startup-ului, livrarea excesivă poate fi la fel de periculoasă ca și livrarea atunci când timpul și banii sunt resurse finite și o soluție mai mică ar fi rezolvat problema în mod eficient. Faptul că o persoană alege calea cea mai ușoară nu înseamnă că este leneșă. Asta îi face buni la prioritizare, lucrători eficienți și oameni mai rezistenți.

Categorizarea tuturor acestor comportamente ca leneși este nespecifică și nejustificată. Un coleg a ratat un termen în ciuda faptului că a avut suficient timp? Leneş. Preferăm să dormim în loc să mergem la sală? Leneş. Dar nu este atât de simplu. Lenea nu este problema; este un simptom. Motivele mai profunde ale ezitării noastre de a acționa pot fi problememaigrave. Să ne simțim leneși este adesea un semn că avem nevoie de odihnă. Odihna nu este egală cu lenea.

Este o concepție greșită. De multe ori arată similar. Cultura tehnologică în general are această problemă: percepția productivității este mai importantă decât productivitatea reală.

Uneori, cel mai productiv lucru pe care îl poți face este odihna. Așa cum am mai scris, odihna este esențială pentru productivitate. Odihna este un partener de muncă. Unul nu se poate termina fără celălalt. Odihna în timpul zilei de lucru, ca într-o plimbare lungă, poate fi importantă în generarea de idei creative. Pauzele mai lungi sunt esențiale în prevenirea epuizării. Ceea ce poate părea lene, te face mai bun.

Atunci când te odihnești, odihnește-te cu adevărat. Nu navigați pe internet. Nu răspundeți la e-mail în vacanță. Luați cu adevărat spațiul pentru odihnă restaurativă – și acordați-le colegilor dvs. și acel spațiu. Probabil că veți reveni motivat și mai bine echipat pentru a lucra.

Ce ne mai poate spune senzația de lene?

Ești bine odihnit, bine hidratat, în orele de vârf și încă mai ai probleme cu motivarea. Te face leneș asta?

Nu este atât de simplu.

Lipsa motivației este un lucru pe care mulți dintre noi îl reproșăm pentru că eșuăm personal. În loc să aruncați insulte, încercați să vă întrebați de ce evitați anumite sarcini. Nu vă mulțumiți cu răspunsurile ușoare. Poate că nu ești atât de inspirat de jobul tău acum, deoarece nu înveți nimic nou. Poate vă este frică de disconfortul care vine cu progresul, ca la sala de sport, sau de eșecul în sine, ca și cu un proiect de pasiune care ar putea să nu conducă la nimic.

Acestea sunt probleme mai complexe de rezolvat decât lenea. Pentru a le adresa celorlalți, trebuie să provii dintr-un loc de profundă empatie. Nu este ușor să vorbești despre temerile de inadecvare sau pierderea sensului în munca ta. Este o problemă umană, nu o problemă a rezultatelor, dar are un impact asupra rezultatului. Conectarea cu ceilalți la locul de muncă îi face pe oameni mai productivi. În plus, lucrând dintr-un loc de curiozitate și nu de presupuneri de lene, rămâi pe aceeași parte a problemei.

Pentru a rezolva aceste probleme în tine, trebuie să evaluezi informațiile adunate din interogarea așa-numitei tale lenei. Identificarea a ceea ce te împiedică, indiferent dacă este vorba de tendințe perfecționiste sau de autoeficacitate scăzută, este primul pas către acțiune.

Riscul de lene este că se va transforma în stagnare. Trebuie să faceți alegeri care să abordeze cauza principală. Nu vei fi doar mai productiv. S-ar putea chiar să fii mai fericit. Asta contează, nu numai pentru că ești o persoană care merită fericirea, ci și pentru că oamenii care sunt fericiți la locul de muncă au mai mult succes. Emoțional influențează gândirea, așa că, dacă ești mai împlinit la locul de muncă, gândurile și acțiunile tale vor înflori.

Deci, ce facem în legătură cu asta?

Valorificați principiul progresului. Principiul progresului afirmă că „dintre toate lucrurile care pot stimula emoțiile, motivația și percepțiile în timpul unei zile de lucru, cel mai important este progresul în munca semnificativă”. Simțind un sentiment de progres și bucurându-vă de micile victorii vă poate ajuta să luptați cu vocea din capul dvs. care spune că munca este prea dificilă sau că proiectul este prea mare pentru a fi abordat.

Apăsați butonul de resetare cu un pui de somn. Studiile arată că un pui de somn de 30 de minute poate opri deteriorarea performanței. Un pui de somn de 60 de minute îl poate inversa. Dacă te simți leneș, ar putea fi indicativul tău de odihnă.

Concentrați-vă pe ceva mai ușor. Lipsa de semnificație în munca dvs. este un factor principal care contribuie la diminuarea motivației. Dacă nu doriți – sau nu sunteți în stare – să faceți o mare schimbare, vorbiți cu persoanele asupra cărora munca voastră are un impact, nu doar ceea ce produceți. Acest lucru schimbă accentul de la sarcinile pe care trebuie să le îndepliniți către modul în care puteți ajuta oamenii, atât în interior, cât și în exterior.

Fă mai puține. Mai ales ca fondator, a face mai puțin poate fi teribil. Deleghează unele activități unor persoane care pot face asta mai bine dect tine și nu în ultimul rând poți amâna să faci ceva dacă această nu este o sarcină importantă.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală