În ajun de Crăciun, o companie va merge la 120 de familii defavorizate din satele Moldovei. Și tu te poți implica

08 Dec. 2022, 16:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:13 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Asociația „Ajută un om” și echipa companiei JustConsult va merge la 120 de familii defavorizate din satele Moldovei. Moș Crăciun vrea să ofere zâmbete, căldură și grijă copiilor din familiile social-vulnerabile.

Și tu te poți alătura Caravanei de Crăciun lansată de JustConsult. Tot ce trebuie să faci este să pregătești un cadou pe care îl duci la sediul companiei. De asemenea, dacă nu dispui de timp pentru a aduna darurile poți dona bani, iar echipa JustConsult va procura toate cele necesare.

„De Crăciun, împreună cu colegii, am decis să bucurăm 120 de copii din familii defavorizate din satele Moldovei și să le oferim daruri. Campania este în plină desfășurare. Cei 120 de colegi de ai mei se implică activ și donează pentru această cauză nobilă. Iar eu voi dubla suma adunată de colegi, pentru a umple cât mai multe cutii cu tot ce este necesar pentru acești copii și să le oferim cadouri frumoase. Împreună cu Asociația „Cadoul din cutia de pantofi Moldova” am dat startul campaniei sociale  pe data de 2 decembrie, iar bunurile vor fi oferite copiilor pe data de 24 decembrie, în ajun de Crăciun. Oricine dorește să-și asume rolul de Moș Crăciun pentru acești copii este binevenit să se alăture Caravanei JustConsult. În oficiul companiei este amplasată o boxă pentru colectarea donațiilor. Cine dorește să ofere propriul cadou din cutia de pantofi, o poate aduce în oficiul companiei. Managerii JustConsult vor recepționa cutiile, le vor ambala frumos, iar în ajun de Crăciun le vom duce copiilor”,  a declarat CEO JustConsult, Ion Guștiuc, pentru Bani.md. 

Cu ce poți umple cadoul?

  • dulciuri (ciocolată, biscuiți);
  • rechizite școlare: caiete, creioane colorate, un ghiozdan, etc;
  • jucării potrivite pentru vârstă și sexul copilului;
  • produse de igienă personală: perie și pastă de dinți, săpun, șampon, gel de duș;
  • o felicitare de Crăciun, pe care să scrii câteva rânduri, pentru copilul care va primi cutia de la tine;
  • îmbrăcăminte: pulover, fular, căciulă, ciorapi, mănuși, etc;
  • orice alt cadou de care s-ar bucura copiii.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

carava de craciun justconsult

carava de craciun justconsult

carava de craciun justconsult

carava de craciun justconsult

carava de craciun justconsult

carava de craciun justconsult

carava de craciun justconsult

carava de craciun justconsult

 

Realitatea Live

05 Feb. 2023, 05:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Feb. 2023, 05:47 // Actual //  Lupu Eduard

Vestea despre un presupus balon spion chinez care plutește deasupra SUA i-a făcut pe mulți să se întrebe de ce Beijingul ar dori să folosească un instrument relativ nesofisticat pentru supravegherea continentului american.

China a spus că balonul, observat deasupra statului Montana, este doar o „navă civilă” care a deviat de la ruta planificată, dar SUA suspectează că este un dispozitiv de „supraveghere la înaltă altitudine”. Oricare ar fi capacitățile acestui balon, SUA au considerat amenințarea suficient de serioasă pentru a amâna vizita secretarului de stat Antony Blinken în China, care urma să aibă loc pe 5 și 6 februarie.

Baloanele sunt una dintre cele mai vechi forme de tehnologie de supraveghere. Armata japoneză le-a folosit pentru a lansa bombe incendiare în SUA în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, au fost utilizate pe scară largă de SUA și Uniunea Sovietică în timpul Războiului Rece. Mai recent, SUA s-ar fi gândit să adauge baloane de mare altitudine la rețeaua de supraveghere a Pentagonului.

Aceste dispozitive aeriene zboară în general la o altitudine de peste 20 de kilometri, aceasta fiind de două ori mai mare decât altitudinea de croazieră a aeronavelor comerciale și dincolo de limita suveranității aeronautice a statelor. Aceste baloane arată ca niște dirijabile și sunt alimentate de baterii de lungă durată sau panouri solare. Acestea sunt capabile să poarte o sarcină utilă între 50 și 250 de kg.

Baloanele sunt încă o modalitate ieftină de a obține informații

„În viitor, vom avea baloane deasupra capului timp de mai multe luni, ceea ce ar putea duce la un cost mai mic decât în spațiu”, spune generalul Frédéric Parisot, adjunctul șefului forțelor aeriene franceze.

Experții militari spun că utilizarea baloanelor de mare altitudine reprezintă o modalitate de spionaj mai ieftină decât utilizarea sateliților. Ele se dirijează doar prin schimbarea altitudinii, folosind computere pentru a calcula puterea și direcția curenților de aer, în diferitele straturi ale atmosferei. Pe lângă supraveghere, dirijabilele pot transporta însă și bombe.

Potrivit The Guardian, în 2019, armata americană a folosit până la 25 de baloane experimentale de mare altitudine, alimentate cu energie solară, pentru a efectua teste de supraveghere pe arii extinse. Acestea au fost echipate cu radare de înaltă tehnologie, concepute pentru a urmări simultan mai multe vehicule, pe timp de zi sau de noapte. Au fost folosite pentru a monitoriza traficul de droguri și potențialele amenințări la adresa securității interne.

Secretarul de stat Antony Blinken spune că „decizia Chinei de a trimite un balon de supraveghere deasupra Statelor Unite este „un gest de neacceptat și iresponsabil”. „Este o violare a suveranității noastre, este o violare a legislației internaționale. De aceea, i-am transmis în această dimineață lui Wang Yi, responsabilul de politici externe al Chinei că îmi amân vizita”, a spus el.

Oficialii Pentagonului au subliniat că balonul chinez „nu reprezintă o amenințare militară sau fizică pentru oameni”. Totuși, președintele american Joe Biden a refuzat să atace dispozitivul de teamă să nu producă daune sau victime la sol.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău