În capitală s-au deschis târgurile sezoniere. Ce precizări face viceprimarul Capitalei

19 Iul. 2021, 14:48
 // Categoria: Homepage // Autor:  Otilia Cotruța
19 Iul. 2021, 14:48 // Homepage //  Otilia Cotruța

În capitală s-au deschis târgurile sezoniere, la care pot să-și vândă marfa producătorii autohtoni de fructe și legume, transmite IPN.

Olga Ursu, viceprimar, a precizat, la ședința operativă a serviciilor municipale, că inițial, potrivit unei dispoziții din aprilie anul curent, au fost aprobate 15 amplasamente pentru desfășurarea târgurilor sezoniere în zilele de sâmbătă și duminică. Dar, după ședința de săptămâna trecută cu pretorii și cu Direcția generală economie și comerț, s-a decis aprobarea a încă a două amplasamente: unul în sectorul Centru, pe str. Testemițanu, 30, iar celălalt – în sectorul Ciocana, pe bd.Mircea cel Bătrân, 1.

Suplimentar, au fost aprobate nouă  amplasamente, pentru crearea târgurilor sezoniere în două sectoare ale orașului, la care producătorii agricoli autohtoni își vor putea expune marfa spre vânzare pe parcursul întregii săptămâni, până pe 31 august anul curent. Aceste târguri au început să activeze de astăzi, 19 iulie, a adăugat Olga Ursu.

Pentru a putea vinde la aceste târguri sezoniere, producătorii autohtoni de fructe și legume vor trebui să depună o cerere la pretura de sector, iar pretura urmează să elibereze pentru fiecare loc de comercializare o autorizație de funcționare.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală