În capitală s-au deschis târgurile sezoniere. Ce precizări face viceprimarul Capitalei

19 Iul. 2021, 14:48
 // Categoria: Homepage // Autor:  Otilia Cotruța
19 Iul. 2021, 14:48 // Homepage //  Otilia Cotruța

În capitală s-au deschis târgurile sezoniere, la care pot să-și vândă marfa producătorii autohtoni de fructe și legume, transmite IPN.

Olga Ursu, viceprimar, a precizat, la ședința operativă a serviciilor municipale, că inițial, potrivit unei dispoziții din aprilie anul curent, au fost aprobate 15 amplasamente pentru desfășurarea târgurilor sezoniere în zilele de sâmbătă și duminică. Dar, după ședința de săptămâna trecută cu pretorii și cu Direcția generală economie și comerț, s-a decis aprobarea a încă a două amplasamente: unul în sectorul Centru, pe str. Testemițanu, 30, iar celălalt – în sectorul Ciocana, pe bd.Mircea cel Bătrân, 1.

Suplimentar, au fost aprobate nouă  amplasamente, pentru crearea târgurilor sezoniere în două sectoare ale orașului, la care producătorii agricoli autohtoni își vor putea expune marfa spre vânzare pe parcursul întregii săptămâni, până pe 31 august anul curent. Aceste târguri au început să activeze de astăzi, 19 iulie, a adăugat Olga Ursu.

Pentru a putea vinde la aceste târguri sezoniere, producătorii autohtoni de fructe și legume vor trebui să depună o cerere la pretura de sector, iar pretura urmează să elibereze pentru fiecare loc de comercializare o autorizație de funcționare.

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 12:44
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Dec. 2022, 12:44 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Moldindconbank a devenit partener al Academiei de fotbal „Radu Rebeja” și va contribui la pregătirea copiilor și tinerilor care își doresc un viitor în fotbalul de performanță. Anunțul a fost făcut de către consilierul președintelui băncii, Alexander Picker, care a subliniat că susținerea sportului este o parte indispensabilă a valorilor promovate de Moldindconbank.

„Suportul financiar pe care îl acordăm Academiei de fotbal „Radu Rebeja” este destinat instuirii și antrenării copiilor din familii defavorizate social și dorința noastră este să le oferim o șansă egală, să nu fie limitați din cauza dificultăților financiare. Ne dorim să-i vedem pe teren și în cadrul campionatelor naționale, dar și la competiții de profil internaționale. Moldindconbank a realizat în acest an multe proiecte de responsabilitate socială, inclusiv legate de sport și vreau să fiți siguri – Moldindconbank este mereu alături”, a declarat Alexander Picker.

Președintele Academiei, Radu Rebeja, un fotbalist cu renume, a mulțumit partenerului pentru deschidere și a precizat că prin gestul său, Moldindconbank contribuie la promovarea modului sănătos de viață și a sportului în rândul tinerei generații.

„Suntem recunoscători pentru că susțineți tânăra generație, iubitoare fotbal. Am convingerea și că acești copii și tineri, care se antrenează astăzi la Academie, au un viitor frumos, dar și, la un moment dat, vor reprezenta Moldova la nivel internațional și vor duce faima țării în lume. Iar Dvs. veți fi, cu siguranță, cei care au contribuit la această realizare”, a menționat Radu Rebeja.

După semnarea acordului de parteneriat, consilierul președintelui Moldindconbank a asistat la un meci amical de fotbal, disputat de către discipolii lui Radu Rebeja cu o echipă de adolescenți din Iași.

„Antrenamentele sunt la cel mai înalt nivel, pregătite de antrenori foarte buni și, personal, de către Radu Rebeja. Iar susținerea oferită de Moldindconbank ne va permite pe viitor să mergem, de exemplu, la mai multe turnee internaționale, unde vom demonstra de ce suntem în stare”, spune unul dintre tinerii fotbaliști, Ovidiu David.

La finalul evenimentului, în semn de apreciere din partea colectivului Academiei de fotbal, Alexander Picker a primit în dar un tricou personalizat, cu logotipul Moldindconbank.

Academia de Fotbal „Radu Rebeja” a fost înființată în 2019 și conducătorul acesteia își propune să dezvolte un program tehnic de clasă mondială, accesibil tuturor. Aceasta oferă tinerilor fotbaliști șanse egale de a intra în lumea prestigioasă a fotbalului, o metodologie unică de formare personalizată, ajustată la profilul fiecărui copil. La Academie se antrenează aproximativ 500 de copii, inclusiv de la liceul-internat cu profil sportiv.

Moldindconbank – mereu alături!

P.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău