În urmă cu un an, o femeie a găsit un plic cu 10.000 de euro într-o biserică din Austria. Ce veste a primit acum

06 Sept. 2021, 17:47
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Sept. 2021, 17:47 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din orașul austriac Klagenfurt a găsit într-o biserică un plic cu 10.000 de euro, în urmă cu aproximativ un an. Plicul era în interiorul unei broșuri aflate într-un teanc de cărți. Acum, femeia a primit o veste la care nici nu visa.

După ce a găst banii, femeia s-a dus la biroul local de obiecte pierdute și i-a declarat, așa cum prevede legea. Pentru că în tot acest interval proprietarul banilor nu a fost găsit, în ciuda toturor demersurilor făcute, femeia a fost anunțată de biroul în cauză că poate păstra banii și îi este permis să-i utilizeze în scop personal, scrie Heute.at.

Annemarie Gruber, de la biroul de obiecte pierdute a declarat: „A fost încântată”. Dietmar Podobnig, șeful biroului, a spus că, în Austria, orice persoană care găsește bani sau bunuri cu o valoare mai mare de 10 euro este obligată să declare acest lucru la biroul de obiecte pierdute. În caz contrar, persoana în cauză riscă dosar penal.

De regulă, banii pierduți sunt revendicați la birou în scurt timp, dar în cazul de față proprietarul nu a simțit, probabil, lipsa lor. Potrivit legii, cea care i-a găsit devine noua lor proprietară.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:30 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat licența de emisie unanim în ședința de joi, 23 septembrie curent, pe un termen de 9 ani pentru postul de televiziune 3,14 TV. Proiectul a fost prezentat de Elena Pahomova, prezentatoarea emisiunii „Механизм Действия” de la NTV, postul tv afiliat socialiștilor. Potrivit acesteia, o echipă de jurnaliști profesioniști și cu experiență în spate de 10-20 de ani în domeniu s-au decis să aducă o altă abordare pe piață, cu fețe noi, scrie Realitatea.md.

Nicolae Dastic a prezentat subiectul, după care prin online Elena Pahomova a luat cuvânt și a prezentat proiectul. Jurnalista a anunțat că, mai întâi, a fost formată Asociația Obștească „Media Content” și după asta a fost fondat SRL-ul „Constanta Media” care va deține postul de televiziune 3,14 TV.

„Cine sunt fondatorii? Toți sunt profesioniști din mass-media, cu o experiență destul de mare, 10-20 de ani. Toți au trecut de la reporteri, cameramani, prezentatori, regizori până la editori în diferite redacții și vrem să facem o echipă nouă. De ce 3,14 TV? Este de la constanta „pi” din matematică. … Vrem să aducem o altă abordare a știrilor, a evenimentelor. Nu vrem să facem concurență altor posturi și nici să fim primii, ci să avem discuții profunde. Vrem să aducem alți oameni pe ecran, să apară experți din economie, politologie, dar și cultură. Ei să devină vedetele”, a spus Elena Pahomova.

Întrebată dacă postul tv va respecta regula de 80 la sută de produs în limba română, jurnalista a răspuns în următorul fel: „Da, desigur. Vedeți că și eu mă strădui să vorbesc. Pentru mine și echipă este important să vorbim în limba de stat, absolut”.

Membrii CA au apreciat că toate documentele sunt în regulă și, mai ales, că în conformitate cu proiectul tocmai 91% va fi produs propriu.

Într-un final, membrii CA au aprobat unanim pentru acordarea licenței de emisie.

Este de menționat că, la aceeași ședință, membrii CA au aprobat acordarea licenței de emisie și la solicitarea „BEST WAY MEDIA” SRL pentru postul de televiziune SPECIAL TV.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală