Rihanna este oficial MILIARDARĂ! Ce i-a adus mai mulți bani: muzica sau cosmetica?

06 Sept. 2021, 17:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Sept. 2021, 17:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rihanna este considerată acum cea mai bogată femeie muziciană din lume și a douadupă Oprah Winfrey ca cea mai bogată femeie de divertisment. Averea ei se estimează acum la 1,7 miliarde de dolari.

Potrivit Forbes, cea mai mare parte a averii (estimată la 1,4 miliarde de dolari) provine din valoarea Fenty Beauty, din care Forbes poate confirma acum că deține 50%. O mare parte din rest vine de la compania ei de lenjerie, Savage x Fenty, în valoare de aproximativ 270 de milioane de dolari, și câștigurile din cariera sa de muzician și actriță de top.

Rihanna este considerată a fi cel mai de succes antreprenor care își valorifică prezența pe rețelele de socializare pentru a construi un brand în domeniul frumuseții.

Fenty Beauty, care este o întreprindere comună de 50-50 cu conglomeratul francez de produse de lux LVMH (condus de Bernard Arnault, unul dintre cei mai bogați oameni din lume), a fost lansat în 2017 cu scopul incluziunii. Produsele sale vin într-o gamă variată de culori – fondul de ten este oferit în 50 de nuanțe, inclusiv nuanțe mai întunecate mai greu de găsit pentru femeile de culoare – și sunt modelate în publicitatea sa de un grup de oameni la fel de divers.

Disponibile online și la magazinele Sephora, care sunt deținute și de LVMH, produsele au avut un succes instantaneu. Până în 2018, primul său an calendaristic complet, linia a adus venituri anuale de peste 550 de milioane de dolari, potrivit LVMH, învingând alte mărci fondate de celebrități, cum ar fi Kylie Jenner’s Kylie Cosmetics, KKW Beauty de Kim Kardashian West și Jessica Alba’s Honest Co.

Fenty Beauty valorează 2,8 miliarde de dolari, estimează Forbes. Și toate semnele indică faptul că compania continuă să crească.

Fenty Beauty nu este singura marcă de miliarde de dolari a Rihannei. În februarie, linia ei de lenjerie Savage x Fenty a strâns 115 milioane de dolari în finanțare la o evaluare de 1 miliard de dolari. Compania, care a fost lansată în 2018 ca o societate mixtă cu TechStyle Fashion Group, îi numără ca acționari pe investitorii de tip blue-chip precum Marcy Venture Partners de la Jay-Z și firma de capital privat L. Catterton (la care Bernard Arnault este investitor). Rihanna menține o participație de 30%, estimează Forbes.

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 16:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 16:24 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” a finalizat procesul de depunere a dosarului la Banca Națională a Moldovei (BNM) necesar obținerii licenței pentru moneda electronică, și este în așteptarea acesteia, scrie Tribuna.md.

Potrivit Directorului general Vitalie Zaharia, în conformitate cu Planul strategic de dezvoltare al Î.S. „Poșta Moldovei” pentru anii 2020-2023, întru implementarea acțiunilor stabilite prin Foaia de parcurs pentru impulsionarea procesului de digitizare a economiei naționale și dezvoltare a comerțului electronic a Guvernului Republicii Moldova, utilizarea instrumentelor de plată fără numerar în era digitalizării va reprezenta un pas decisiv în perfecționarea sistemelor de plăți, aducând o serie de avantaje și facilități clienților dar și întreprinderii.

În acest context, conducerea Poștei Moldovei s-a referit la o serie de aspecte ce vizează implementarea sistemului de plăți electronice și a venit cu unele explicații referitor la ce presupune la modul practic această oportunitate.

Ce este de fapt moneda electronică? Moneda electronică este un mijloc de plată multifuncțional utilizat cu preponderență prin rețeaua Internet sau prin intermediul portmoneului electronic.

Plata electronică reprezintă orice operațiune de plată inițiată prin intermediul instrumentelor de plată electronice, prin care se pot retrage sume în numerar, efectua plăți pentru achiziționarea de bunuri sau servicii, plata obligațiilor către autoritățile administrației publice și transferuri de fonduri între conturi.

Conceptul de dezvoltare a Î.S. „Poșta Moldovei” în calitate de prestator de servicii de plată moderne fără numerar se referă la următoarele direcții:

–   deschiderea conturilor de plăți pentru persoanele fizice în platforma E-Money operată de Î.S. „Poșta Moldovei” și prestarea de servicii moderne de plată pentru clienți. Aceste servicii se referă la plăți și transferuri prin intermediul serviciilor WEB, aplicațiilor prin telefoanele mobile etc;

–    extinderea serviciului portmoneului electronic pentru persoane fizice și juridice;

–  diversificarea serviciilor de remitere de bani prin încheierea de acorduri de colaborare cu operatorii poștali din alte țări (preponderent din țările unde sunt prezenți diaspora din RM), precum și atragerea în rețeaua Î.S. „Poșta Moldovei” a unui număr cât mai mare de sisteme de remitere de bani, dar și prestarea unor servicii inovative pentru beneficiarii de remitențe din RM (remittances-to-cards; remittances-to-wallets);

–  diversificarea  serviciilor de intermediere în relația cu organizațiile de microfinanțare și băncile din Republica Moldova. „Poșta Moldovei” va colecta plăți pentru achitare de credite și alimentare a conturilor de depozit de asemenea prin intermediul eWallet;

Poșta Moldovei va avea posibilitatea de a emite carduri de plată pentru cetățeni, pe care  vor putea primi  remitențe, efectua decontări interbancare, încasări, plăți pentru serviciile comunale și achitări pentru utilizarea platformelor e-commerce.

„În contextul noilor provocări, Î.S. „Poșta Moldovei” demonstrează că deține capacitatea și resursele suficiente pentru a furniza servicii de calitate într-un mod rapid și sigur”, a remarcat directorul întreprinderii, Vitalie Zaharia, adăugând: „apreciem enorm munca depusă de întreaga echipă.”

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală