(FOTO) Cele mai spectaculoase faruri din lume unde poți petrece o vacanță

06 Sept. 2021, 18:25
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Sept. 2021, 18:25 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Farurile de navigație i-au ghidat pe marinari de secole, dar sunt și cel mai bun loc pentru a admira răsăriturile.

Există 21.600 de faruri în lume, dintre care din ce în ce mai puține sunt locuite.

Multe faruri nu mai sunt conduse de oameni și sunt acum automatizate, așa că multe dintre ele au fost reconfigurate și transformate în locuri de cazare.

Booking.com oferă șase sejururi lângă sau în interiorul unora dintre cele mai impresionante faruri din lume.

Turnul lui Hercule, A Coruña, Spania

Turnul lui Hercule este cel mai vechi far din lume și a fost construit în urmă cu aproape 2.000 de ani de către vechii romani.

Monumentul, care este situat pe coasta de nord-vest a Spaniei, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Aveți posibilitatea să vă cazați foarte aproape de el în Blue Ocean Penthouse, care oferă vederi la 360 de grade ale farului.

Farul Head Fanad, Letterkenny, Irlanda

Kilometri de coastă accidentată înconjoară acest far spectaculos, unde puteți auzi întotdeauna valurile care se prăbușesc împotriva stâncilor din fundal.

Farul Fanad din Donegal, Irlanda este locul perfect pentru a rămâne dacă aveți chef de o seară de film.

Unitatea de cazare este condusă de o organizație non-profit locală și are trei case care au fost cândva găzduitorii farurilor.

Farul Galle, Galle, Sri Lanka

Veți găsi cel mai vechi far din Sri Lanka între zidurile Fortului Galle. Deși originalul a fost construit în 1848 de către britanici, farul actual a fost finalizat în 1940 după ce un incendiu a distrus originalul și a fost numit Patrimoniu Mondial UNESCO împreună cu restul fortului în 1988.

Vila Aurora, o casă frumoasă de peste drum de far, este locul perfect pentru a petrece câteva zile, deoarece are vedere directă atât la far, cât și la Oceanul Indian.

Farul Chania, Creta, Grecia

Farul venețian din Chania datează de la sfârșitul secolului al XVI-lea și este unul dintre cele mai vechi din lume.

Dacă o plimbare de-a lungul cheiului până la far nu este suficientă, puteți sta la Ambassador’s Residence Boutique Hotel, care este situat lângă portul vechi al orașului, într-o vilă restaurată din anii 1890.

Farul Pigeon Point, Fishmonger, California, SUA

Farul Pigeon Point a fost construit în 1871 pentru a ajuta navele să evite un loc deosebit de stâncos și perfid pe coasta Pacificului din California.

Casele inițiale ale îngrijitorilor farului au fost complet renovate și transformate într-o cabană unde puteți sta acum – cabana oferă vederi spectaculoase la 360 de grade și posibilitatea de a observa balenele.

Farul Diamond Head, Honolulu, Hawaii, Statele Unite

Farul Diamond Head, construit inițial în 1899, este unul dintre cele mai cunoscute faruri din Pacific.

Se află la umbra Diamond Head, o creastă vulcanică mare pe vârful sudic al insulei O’ahu, pe partea estică a plajei Waikiki.

Farul se află în Registrul național al locurilor istorice și puteți petrece o noapte aproape de Lotus Honolulu la Diamond Head – unitatea de cazare oferă vederi uimitoare la far și este la doar câțiva pași de plaja Kaimana.

 

 

Realitatea Live

18 Sept. 2021, 14:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Sept. 2021, 14:15 // Actual //  Lupu Eduard

Hong Kong rămâne cea mai  liberă economie din întreaga lume. Însă nesiguranța drepturilor de proprietate anul 2020 și 2021 va slăbi statul de drept. În topul statelor cu cele mai libere economii care au precedat Hong Kong-ul sunt Singapore, Noua Zeelandă, Elveția, Georgia, Statele Unite, Irlanda, Lituania, Australia și Danemarca, potrivit clasamentului realizat de Fraser Institute.

Printre statele mari cu cele mai libere economii se numără Canada (locul 14), Japonia  (locul 18), Germania (locul 22), Italia (locul 47) și Franța (locul 53). Un scor modest a înregistrat Mexic (locul 75), Rusia (locul 100), India (locul 108), Brazilia (locul 109) și China (locul 116).

Economiile cu un scor foarte mic al libertății sunt: Republica Central Africană, Republica Congo, Siria, Zimbabwe, Algeria, Libia, Sudan și Venezuela

Republica Moldova s-a clasat pe locul 66 din cele 165 de state incluse în clasament. Cel mai bun punctaj, țara noastră, l-a înregistrat la reglementarea pieței de creditare  – 9,7 puncte și s-a poziționat pe locul 19. Iar cel mai prost punctaj l-a înregistrat la dreptul la proprietate – 5,7 puncte (Locul 63) și reglementarea pieței muncii – 5,6 puncte (locul 118). La libertatea comerțului extern, țara noastră s-a poziționat pe locul 77, cu un punctaj de 7,6. Un punctaj mic a înregistrat și la reglementarea mediului de afaceri și libertatea deținerii conturilor bancare în valută.

În topul libertății economice, Republica Moldova este devansată de Rwanda Bahrain și Brunei, dar este precedată de Emiratele Arabe, Trinidad and Tobago și Honduras.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală