Începând de astăzi, în El Salvador, întreprinderile vor fi obligate să accepte Bitcoin. Cum reacționează populația

07 Sept. 2021, 16:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Sept. 2021, 16:19 // Actual //  Dumitrita Culiuc

El Salvador a devenit prima țară care a acceptat Bitcoin ca mijloc legal de plată într-o mișcare care a făcut ca națiunea și lumea să dezbată oportunitățile și pericolele criptomonedelor. Astfel, începând de astăzi, întreprinderile vor fi obligate, acolo unde este posibil, să accepte monedele digitale ca plată.

Se presupune că milioane de oameni vor descărca noua aplicație de portofel digital a guvernului, care oferă 30 de dolari în Bitcoin pentru fiecare cetățean.

În El Salvador, sunt instalate peste 200 de bancomate pentru a permite conversia dolarilor în Bitcoin.

Fanii Bitcoin din întreaga lume au cumpărat monede digitale în valoare de 30 USD, ca o demonstrație de sprijin și pentru a contribui la creșterea valorii monedei volatile.

Șoferul de taxi salvadorian Daniel Hercules, care are 26 de ani, este entuziasmat de această mișcare, dar și îngrijorat de cât de stabile vor fi câștigurile sale.

Potrivit acestuia, chiar și unii pasageri aleg să plătească călătoriile în Bitcoin.

Cu toate acestea, Protestele recente din capitala San Salvador au demonstrat lipsa de încredere în rândul cetățenilor care consideră că măsura este o distragere a atenției de la regula controversată a guvernului.

Realitatea Live

08 Iun. 2023, 17:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Iun. 2023, 17:04 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul Dorin Recean, după vizita de la podul de la Bumbăta, a discutat cu fermierii care protestau pe traseul de la Leova. Agriculturii și-au exprimat nemulțumirea că sunt în prag de faliment și au nevoie de suportul statului, în condițiile în care prețurile mici nu le acoperă cheltuielile.

„Problema e diferența dintre costuri și cheltuieli. Tot suportul pe care l-am putut acorda din buget l-am acordat. Suntem în situația în care apelăm la ajutorul extern, dar asta nu înseamnă că banii vor veni a doua zi. Ministrul Bolea va merge în data de 20 iunie la Bruxelles și va negocia. Dânsul va trebui să demonstreze costurile”, a declarat Recean.

În replică, fermierii s-au arătat nemulțumiți de activitatea ministrului Vladimir Bolea și au declarat că acesta nu face nimic în calitate de ministru.

Drept răspuns premierul Recean a spus: „Fiecare dintre noi obosește câteodată”.

Fermierii au ieșit la protest din data de 7 iunie. Aceștia cer alocarea nu mai târziu de 1 august 2023 a compensațiilor costurilor de producere fermierilor mici și mijlocii în valoarea de cel puțin 3000 de lei per hectar la culturile agricole de primă grupă (grâu, orz, rapiță);

Restricționarea temporară prin decizia CSE a importului grâului, porumbului, rapiței și floarei soarelui în Republica Moldova din Ucraina, în condițiile în care Comisia Europeană va prelungi această restricție pentru țările din Europa de Este după 5 iunie;

Obligarea Portului Giurgiulești în perioada 1 iulie-31 decembrie 2023 să exporte doar producția agricolă de origine moldovenească;

Achitarea până la 1 iulie 2023 a tuturor datoriilor la subvențiile pentru anul 2022;

Modificarea (cu intrare în vigoare până la 10 iunie 2023) legii cu privire la Programul de rambursare a TVA, astfel încât să fie prelungit acest program până la finele anului și extins numărul de beneficiarii și sumele achitate.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău