Începând de astăzi, în El Salvador, întreprinderile vor fi obligate să accepte Bitcoin. Cum reacționează populația

07 Sept. 2021, 16:19
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
07 Sept. 2021, 16:19 // Actual //  MD Bani

El Salvador a devenit prima țară care a acceptat Bitcoin ca mijloc legal de plată într-o mișcare care a făcut ca națiunea și lumea să dezbată oportunitățile și pericolele criptomonedelor. Astfel, începând de astăzi, întreprinderile vor fi obligate, acolo unde este posibil, să accepte monedele digitale ca plată.

Se presupune că milioane de oameni vor descărca noua aplicație de portofel digital a guvernului, care oferă 30 de dolari în Bitcoin pentru fiecare cetățean.

În El Salvador, sunt instalate peste 200 de bancomate pentru a permite conversia dolarilor în Bitcoin.

Fanii Bitcoin din întreaga lume au cumpărat monede digitale în valoare de 30 USD, ca o demonstrație de sprijin și pentru a contribui la creșterea valorii monedei volatile.

Șoferul de taxi salvadorian Daniel Hercules, care are 26 de ani, este entuziasmat de această mișcare, dar și îngrijorat de cât de stabile vor fi câștigurile sale.

Potrivit acestuia, chiar și unii pasageri aleg să plătească călătoriile în Bitcoin.

Cu toate acestea, Protestele recente din capitala San Salvador au demonstrat lipsa de încredere în rândul cetățenilor care consideră că măsura este o distragere a atenției de la regula controversată a guvernului.

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 09:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 09:20 // Actual //  Lupu Eduard

China a anunţat lansarea unei campanii online împotriva aplicaţiilor de video şi a reţelelor sociale care răspândesc conţinut „periculos” pentru copii.

Administraţia spaţiului cibernetic din China a anunţat începerea unui program de două luni, intitulat „Clar şi luminos”, care ar trebui să „consolideze în mod eficient protecţia minorilor pe internet şi să creeze un mediu digital mai sănătos şi mai sigur”, informează Agerpres.

Programul va include „remedierea problemelor majore” legate de platformele de scurte video-uri şi live-uri, reţelele sociale, site-urile de vânzări online, cataloagele de aplicaţii, dispozitivele conectate pentru copii şi controlul online pentru minori, a precizat autoritatea de reglementare.

Printre obiectele vizate: produse de comerţ electronic care sunt evocatoare sexual sau considerate a fi “soft porn”, precum şi informaţii care i-ar determina pe copii să întreţină „prietenii periculoase” sau care “ar transmite valori periculoase (…) prin jargon online şi cuvinte cheie create cu rea intenţie”.

Campania va aborda, de asemenea, difuzarea video-urilor considerate a glorifica hărţuirea la şcoală, precum şi conţinutul „violent sau sângeros” din desenele animate sau cântecele pentru copii sau utilizarea „copiilor vedetă pe internet” pentru a genera bani.

Partidul Comunist Chinez are un control ferm asupra internetului în țară, cenzurând conţinutul considerat vulgar, ostentativ sau subversiv din punct de vedere politic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău