Dorin Lișman PLEACĂ de la Administrația Națională a Penitenciarelor! A activat doar câteva luni

07 Sept. 2021, 16:30
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
07 Sept. 2021, 16:30 // Actual //  MD Bani

Directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, fost secretar de stat al Ministerului Justiției, Dorin Lișman, și-a dat demisia de la șefia instituției. Despre aceasta a anunțat ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco pe Facebook.

„Directorul actual al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dorin Lișman, și-a depus cererea de demisie. Chiar astăzi va fi lansat concursul pentru un nou director al instituției”, a scris Litvinenco.

Acesta nu s-a reținut prea mult la acest post, a fost numit în funcția de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor, după ce mandatul fostului director interimar, Vladimir Cojocaru a încetat la sfârșitul lunii aprilie.

Dorin Lișman s-a născut la 11 august 1982, în Bender. Acesta a studiat dreptul în perioada anilor 1998-2003 la Universitatea de Stat din Moldova.

Lișman a deținut funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției în perioada aprilie-decembrie 2020, iar din 2009 deține licența de avocat.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:29
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
26 Apr. 2024, 17:29 // Slider //  bani.md

Localitatea Ialoveni din Moldova a găzduit evenimentul – Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit, parte a proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”. Oamenii s-au adunat din toate colțurile regiunii pentru a explora oportunitățile oferite atât de angajatori, cât și de meșteșugarii talentați din zonă.

Managerul de proiect Natalia Hadei a subliniat importanța evenimentului în îmbinarea cererii cu oferta, facilitând întâlnirea dintre angajatori și cei în căutarea unui loc de muncă. În plus, unul dintre obiectivele principale ale proiectului a fost promovarea coeziunii sociale între refugiații ucraineni și comunitatea locală, oferind beneficii ambelor părți.

Târgul de locuri de muncă și meșteșugărit este organizat pentru a putea să întâlnim cererea cu oferta cât mai aproape. Prin aceste eforturi pe care le depunem împreună cu partenerii, încercăm ca atât refugiați sa beneficieze de șederea lor în R.Moldova, cât și localnicii sa profite de atuurile sau beneficiile pe care le aduc oamenii la noi în țară”, a declarat Natalia Hadei.

Directorului de țară al HEKS-EPER Moldova, Peter Fenoy, a exprimat recunoștința pentru privilegiul de a participa și de a împărtăși evenimentul cu comunitatea locală.

Pentru noi, HEKS-EPER este un privilegiu să fim aici și să împărtășim (evenimentul) cu comunitatea voastră, a menționat Peter Fenoy.

Cu 17 angajatori prezenți la târg și oferte de muncă variate în sectoarele public și privat, vizitatorii au avut oportunitatea de a explora diverse posibilități de carieră. Primarul Sergiu Armașu a subliniat importanța evenimentului în oferirea de oportunități tuturor locuitorilor, inclusiv tinerilor: Este un eveniment care da oportunități tuturor locuitorilor, inclusiv tinerilor de a se angaja în câmpul muncii. Nu ne ramane decat sa aducem mulțumiri partenerilor noștri care au stat la organizarea și desfășurarea acestui eveniment

Datorită eforturilor depuse de HEKS-EPER Moldova, participanții interesați de domeniul IT au avut acces la un program avansat de cursuri acreditate de Google. 

Cu sprijinul Inco și google.org, noi vom deschide un program de cursuri IT în Moldova. Așa că proiectul se numește „Lucrează în Tech Moldova” și vom oferi 500 de licențe pentru participanți. Ei vor putea studia patru specializări diferite, care vor fi: UX design, management de proiect, suport IT și e-marketing. Așadar, după ce aceștia vor completa formularul nostru, ei vor fi contactați de echipa noastră. Ulterior, vor putea accesa platforma Coursera, unde vor urma cursurile timp de, aproximativ, 10 sau 12 ore pe săptămână. În medie, instruirea va dura trei sau patru luni. La sfârșitul cursurilor, aceștia vor primi un certificat care este certificat de la google.org și care le va deschide câteva oportunități de angajare”, a spus Ilinka Leger, manager de raportare și granturi HEKS-EPER Moldova.

Aproximativ 20 de meșteșugari local și-au expus cu mândrie creațiile. În program a fost incluse și un recital al artiștilor locali, dar și o tombolă cu premii.

Următorul târg din proiect este programat să aibă loc în capitala Chișinău pe 29 mai. Cu oportunități atât de diverse și un spirit comunitar puternic, târgul a demonstrat că ofertele de angajare și meșteșugarii pot merge mână în mână pentru a contribui la coeziunea socială. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău