Închiderea Facebook și Instagram în Europa. Cum comentează Natalia Spînu de la Serviciul Tehnologia Informației

07 Feb. 2022, 17:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2022, 17:06 // Actual //  Lupu Eduard

Mark Zuckerberg și echipa iau în considerare închiderea Facebook și Instagram în Europa dacă Meta nu poate procesa datele europenilor pe serverele din SUA.

Nimeni nu neagă puterea paginilor de socializare Facebook are mai mult de 2.8 miliarde în utilizatori activi în fiecare lună, 200 milioane de companii mici sunt pe Facebook, și 78% din consumatori au găsit un produs pe această platformă, peste 350 de milioane de fotografii sunt încărcate zilnic, în timp ce butonul „Like” e apăsat de aproximativ 6 miliarde de ori. Rețelele de socializare pot fi și instrumente ale schimbărilor geopolitice cum am văzut în mai multe țări”, susține Natalia Spînu șefa Centrului de Securitate Cibernetică din Republica Moldova.

Având în vedere această acoperire masivă pe care Facebook a reușit să o obțină, a devenit imposibil ca agenții de marketing și companiile să o ignore.

„Facebook a reușit să-i facă pe oameni să vorbească despre ei în moduri niciodată imaginate anterior. Facebook este visul oricărui agent de marketing. Un model de afaceri în care datele tale nu mai sunt ale tale și nu știi ale cui, cum și unde se îndreaptă este foarte probabil- să dispară”, s .

Nataliei Spînu se întreabă dacă ne vom lua rămas bun de la Facebook și Instagram în Europa.

„Probabil că specialiștii din marketing se pregătesc deja pentru acest scenariu în ciuda investițiilor făcute și publicarea multor date private. Servicii „gratuite” la care aderi fără să îți pese”, a mai spus Spînu.

Serviciile Facebook și Instagram riscă să fie suspendate în Europa, dacă SUA și UE nu stabilesc un nou cadru legal de transfer transatlantic de date, se plânge Meta, compania-mamă a rețelelor sociale, într-un raport oficial 

Raportul depus de Meta Platforms, Inc. la Comisia americană de supraveghere a pieței de capital (SEC), pe 3 februarie 2022, face referire la riscurile privind afacerile companiei lui Mark Zuckerberg, care reunește rețelele sociale Facebook, Instagram, serviciul de mesagerie WhatsApp și celelalte business-uri din jurul lor.

Realitatea Live

29 Nov. 2022, 05:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Nov. 2022, 05:32 // Actual //  Lupu Eduard

Generalul australian Mick Ryan, expert în strategie militară a realizat o analiză privitoare la metodele folosite de Serghei Surovikin, generalul „Armaggedon”, pus de Putin în fruntea campaniei militare ilegale din Ucraina.

Reputatul ofițer australian încearcă să atragă atenția că analiza superficială a acțiunilor armatei ruse poate fi dăunătoare în tentativa de a înfrânge militar Moscova.

„O mare parte din relatările despre Ucraina se concentrează pe „ruși” ca pe o masă amorfă. Realitatea este că, chiar și în instituțiile militare inadecvate în ofensivă, există organizare, control și comandă de la vârf. Comandanții militari contează.

În proiectarea viitoarelor operațiuni, liderii și planificatorii militari ucraineni nu se vor uita doar la capacitățile militare și dispoziția în teren a trupelor rusești. Ei vor evalua modul în care filozofia de comandă a lui Surovikin ar putea avea impact asupra viitoarelor operațiuni ucrainene.

Ca atare, trebuie să-l înțelegem pe comandantul inamicului. Dacă îi deslușim stimulentele și motivațiile, îi putem anticipa strategia și planurile. Mecanismele prin care să fie înfrânt sau care să prevină acțiuni militare eficiente rusești în Ucraina pot fi apoi construite”, își începe expunerea generalul Mick Ryan.

Surovikin comandă o armată epuizată, are probleme de moral și a fost uzată constant în ultimele 9 luni. În timpul iernii, ofițerul rus specializat în Siria în distrugerea infrastructurii civile și uciderea cetățenilor de rând, unde și-a câștigat supranumele de „generalul Armageddon”, va trebui să apere teritoriul deja ocupat ilegal și „va face tot ce poate să-și păstreze forța, să reconstituie unități distruse și să construiască o rețea logistică rezistentă”.

„Surovikin va căuta o mai bună aliniere între obiectivele politice ale lui Putin și capacitatea militară a forțelor armate ale Rusiei. Aceste două lucruri au fost prost aliniate de la începutul războiului; această nealiniere a jucat un rol important în performanța slabă a armatei ruse.

Obiectivele politice ale lui Putin în luna februarie a acestui an au fost mult mai mari decât au fost capabile să atingă micile forțe terestre și aeriene ruse, prea dezagregate. Concentrarea puterii de luptă în Donbas la jumătatea anului 2022 a fost o demonstrație că rușii au înțeles acest lucru.

Dar vedem, mai nou, un fel de „întâlnire la mijloc” între politică și armată. Din punct de vedere politic, Rusia mobilizează oamenii și industria pentru a oferi o capacitate militară mai mare pentru operațiunile militare ucrainene.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău