EAR Media – prima agenție foto și producție specializată în fotografie din Moldova. „Vom introduce tehnici vizuale noi”

07 Feb. 2022, 15:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Feb. 2022, 15:54 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Pe piața din Republica Moldova apare o nouă companie. Fotograful Lawrence Vacarciuc lansează EAR Media – prima agenție foto și producție specializată în fotografie din Moldova. Compania este formată dintr-o echipă de fotografi, stiliști și alți specialiști care vor contribui la crearea unei imagini vizuale perfecte pentru clienți.

Până în prezent, compania se poate mândri cu rezultate frumoase obținute din colaborările cu Swarovski, Versace, Pearly Smile, Medpark International Hospital, Silpo Ukraine și altele.

„Scopul nostru este să dezvoltăm industriile creative din Moldova, în special industria fotografiei, tindem să introducem tehnici vizuale noi pe piață”, implementând resursele creative a fotografilor locali și a echipei întregi. Tindem ca fotografii noștri să nu fie nevoiți să plece peste hotare în căutarea unei vieți. Pentru noi, este extrem de important ca fotograful să nu rămână un artizan, ci să-și investească viziunea și creativitatea pentru a introduce tehnici vizuale noi și interesante pe piața noastră aflată în curs de dezvoltare.”

Prețurile vor fi stabilite în dependență de proiect.

În domeniul producției video, EAR Media colaborează cu reprezentanți ai  Trofilm GroUP. De asemenea, Agenția Avilion Models oferă casting profesional de modele și actori, individual pentru fiecare proiect.

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău